UA-50457385-1

Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2017

Μελισσοκομία και Ηθική



 Πολλές φορές με απογοητεύει το επίπεδο (μορφωτικό, πνευματικό, αλλά κυρίως ήθους!) που βλέπω σε αρκετούς μελισσοκόμους στις συζητήσεις που έχουν ανάμεσα τους. Είναι υπερβολικά χαμηλό! Σε σημείο που να λέω "Είναι δυνατόν να μοιράζεσαι τον γνωστικό σου πλούτο με αυτούς? Αυτοί δεν ανήκουν καν στο Ανθρώπινο είδος!!!" Και εκεί είναι που στομώνει η διάθεση μου για διάχυση των γνώσεων. 

 Αλλά κάθε τόσο μου έρχεται και με ρωτάει κάτι ένα λαμπρό παιδί με αξίες και καθαρότητα χαρακτήρα που με κάνει να θυμάμαι ότι εκτός από τα δίποδα μοσχάρια με παρακολουθούν και Άνθρωποι (με Α κεφαλαίο η λέξη!), οπότε μου ανανεώνουν την θέληση για να συνεχίζω να μοιράζομαι τα λίγα που έχω. 

 Ένα παράδειγμα αυτών των Ανθρώπων και το παρακάτω και ο διαδικτυακός διάλογος που είχα μαζί του.

 Αφιερωμένο στα δίποδα μοσχάρια! 

 Ειιιιιιιιι κοιτάξτε πως είναι οι Άνθρωποι, και προσπαθήστε να γίνετε και εσείς έτσι, όσες γενιές (οι απόγονοι σας) και αν σας πάρει! 


Και ένα ακόμη θέμα που όποτε έχεις όρεξη να μου απαντήσεις ηθική και μελισσοκομία. με ζόρισε λίγο με ξενέρωνε βασικά είναι η εκμετάλλευση του ζώου προς όφελος μου. και η αναπόφευκτη θανάτωση εν ώρα εργασίας. προσπαθώ κάπως να το τοποθετήσω κάπως μάταια  στο μέσα στο κεφάλι μου σίγουρα είτε είσαι παραγωγός είτε καταναλωτής συμβάλεις σε αυτό. αλλά τουλάχιστον ως παραγωγός συντηρείς την εκμετάλλευση ως καταναλωτής (που προσωπικά μέλι δεν τρώω*, τρώω κρέας και ζωικά προϊόντα) μπορείς να την αρνηθείς.

*Bears Nest: Να μην ξανακούσω ποτέ κάτι το τόσο αιρετικό!!! Χα χα χα

Bears NestΧμμμμμ βαριά πράγματα αυτά χα χα χα. Και έχω ήδη αναφερθεί εκτενώς στην εκμετάλλευση του μελισσιού από τον μελισσοκόμο στην ανάρτηση του blog Ο μελισσοκόμος Ον Καπιταλιστικό , όπως και το πόσο μπορεί να βλάψει το μελίσσι ο ίδιος ο (κακός) μελισσοκόμος στην ανάρτηση Ο μεγαλύτερος εχθρός της μέλισσας .

 Αλλά επίσης επισημαίνω ότι είναι απαραίτητη η ύπαρξη του μελισσοκόμου για την ύπαρξη του μελισσιού στην ερώτηση 134 της ανάρτησης αυτού του blog Απαντήσεις σε ερωτήσεις που δεν μου έγιναν VolXXVI , όπου επισημάνω το γεγονός ότι δεν υπάρχει η πυκνότητα (άγριων) μελισσιών που θα έπρεπε, αν μπορούσαν να επιζήσουν οι απόγονοι των μελισσιών που μας σμηνουργούν χωρίς την βοήθεια των θεραπειών του μελισσοκόμου.  

 Οπότε λόγου των ασθενειών που φέραμε στα μελίσσια μας από άλλες περιοχές της γης ( Νοτιοανατολική Ασία, Βαρρόα καθώς και Νοζεμίαση Κεράνα) από μελίσσια στα οποία υπήρχε μια σχέση ισορροπίας με αυτές τις ασθένειες και εχθρούς της μέλισσας, αλλά προφανέστατα δεν υπάρχει αυτή η σχέση ισορροπίας με τα δικά μας μελίσσια (και για αυτό τα χάνουμε με τεράστιους ρυθμούς, μάλιστα το 1978 όταν ήρθε η βαρρόα στην Ελλάδα οι απώλειες ήταν τεράστιες!) είναι τελείως απαραίτητος ο μελισσοκόμος για την ύπαρξη του είδους πλέον!  

 Ναι η σχέση μας με τις μέλισσες είναι σχέση εκμετάλλευσης, ναι ο μελισσοκόμος μπορεί να προκαλέσει μεγάλες απώλειες στα μελίσσια και στα μέλη της κάθε αποικίας, ναι αλλά χωρίς τις θεραπείες που θα κάνει στα μελίσσια πιθανότατα σε μερικές δεκαετίες δεν θα υπάρχει Apis Mellifera. Φταίει ο μελισσοκόμος και η απληστία του για αυτές τις ασθένειες? Ναι! Αλλά είναι και ο μόνος που μπορεί να τις σώσει από το λάθος του.

 Πάμε παρακάτω, ελάχιστοι άνθρωποι ζούνε τρώγοντας χώμα κοπριά και νερό. Οι άνθρωποι ζούνε τρώγοντας ζωικές ή φυτικές πρωτεΐνες, λιπαρά, υδατάνθρακες, και φυτικές ίνες (οι τέσσερεις βασικές διατροφικές ομάδες), φυσικά καταναλώνουν και νερό και αέρα (και φυσικά και αγάπη! Χα χα χα). Τα παραπάνω τα βρίσκουν είτε τρώγοντας φυτά (σπανάκι, μαρούλια, κ.α.), είτε ζώα (αγελάδες, πρόβατα, κότες, κ.α.), είτε τα μωρά τους (πχ αυγά, χαβιάρι) ή τους μηχανισμούς αναπαραγωγής τους (πχ φουντούκια, φασολάκια, φιστίκια, σιτάρι, ρύζι) ή την τροφή των μικρών τους (πχ γάλα) ή ακόμα και το προϊόν ζυμώσεων σε όλα τα παραπάνω (πχ τυρί, κρασί, ξύδι, μανιτάρια, ψωμί).

 Το να πάρεις όμως οργανικά (πχ γλυκόζη, τριφωσφορική αδενοσίνη –ATP το ενεργειακό νόμισμα του οργανισμού-) και ανόργανα (σίδηρος, άζωτο, φώσφορος) στοιχεία απευθείας και να τα μεταβολίσεις κατάλληλα στον οργανισμό σου για να επιβιώσεις ακόμα δεν είναι δυνατό ( δηλαδή οι μετατροπείς ενέργειας σε ύλη στο Star Trek που δημιουργούσαν με ενέργεια τα ποτά και τα φαγητά του πληρώματος! Χα χα χα). Οπότε κάθε φορά που θα καταναλώσεις τα παραπάνω για να επιζήσεις προκύπτει ένα πρόβλημα ηθικής, ιδίως εάν θεωρείς την κάθε ύπαρξη ως ιερή. Οπότε είτε είσαι κρεατοφάγος, είτε Vegan, για να επιζήσεις θα αφαιρέσεις ζωή (Ναι, ναι, ναι και οι χορτοφάγοι αφαιρούν ζωές! Χα χα χα). Είναι νόμος της επιβίωσης αυτός.

 Απλώς η μελισσοκομία είναι ένας από τους ελάχιστους τομείς της πρωτογενής παραγωγής που η λειτουργία της εξασφαλίζει ένα μεγαλύτερο καλό στην δημιουργία ζωής από αυτή που αφαιρεί, γιατί ο ρόλος της μέλισσας στην επικονίαση και στην αναπαραγωγή των φυτών είναι τεράστιος! Οπότε και αυξάνει έτσι ο φυτικός πλούτος, και άμεσα και ο ζωικός πλούτος, μιας περιοχής μόνο με την ύπαρξη και δραστηριοποίηση των μελισσιών μέσα σε αυτή!

 Και για το τέλος θα σου πω το τελευταίο επιχείρημα ενός γνήσιου κρεατοφάγου σχετικά με την ηθική πάνω στην τροφή (και στην μελισσοκομία επίσης). Τρέχα αυτή την στιγμή και πάνε μπροστά από ένα  καθρέπτη. Τρέχουμε είπα!!! Μην με κοιτάς απλώς!!! Χαμογέλα. Χαμογέλα είπα νέους!!! Χα χα χα. Τι παρατηρείς? Δυο σειρές από δόντια ε? Από πίσω υπάρχουν φαρδιά δόντια κατάλληλα για να μασούλανε τροφές ε? Ακριβώς όπως τα φυτοφάγα! Αλλά από μπροστά παρατηρείς μικρότερα και πιο κοφτερά δόντια ικανά να σκίζουν σάρκα ακριβώς όπως τα σαρκοβόρα! Παμφάγα βλέπεις ζώα οι άνθρωποι (όπως και τα γουρούνια! Και δεν σταματούν με τα γουρούνια εκεί οι ομοιότητες!!! Χα χα χα). Βλέπεις και 4 κυνόδοντες επίσης ε? Αλλά δεν είναι μεγάλοι σαν τα αρπακτικά σαρκοβόρα (τίγρεις, λύκοι, μπαμπουίνοι) ε? Γιατί ο άνθρωπος δεν αρπάζει με το στόμα τα θηράματα του τα τελευταία 100,000-150,000 χρόνια. Αλλά ζούσε ως κυνηγός με όπλα, καθώς και ως τροφοσυλλέκτης πριν γίνει γεωργός και κτηνοτρόφος τα τελευταία 9000 χρόνια. Και τι τροφοσύλλεγε? Άγρια κεράσια, άγρια μήλα, μανιτάρια, φουντούκια, και φυσικά και μέλι (πιθανότατα να έτρωγε και τον γόνο των μελισσιών!).

 Καλή η ηθική, αλλά δεν υπάρχει ηθική πάνω στην επιβίωση, στην επιβίωση υπάρχει μόνο η επιβίωση! Μην το ξεχνάς ποτέ αυτό! Όσο και αν ο πολιτισμός πάει να καμουφλάρει την διαρκή ανάγκη για επιβίωση, η επιβίωση πάντα είναι επιβίωση!    

Όσον αναφορά το θέμα vegan γτ εκεί καταλήγει το θέμα, δεν είμαι ακόμα και μάλλον δύσκολα να γίνω, και δεν έχω ψάξει και τόσο το μόνο που έχω να αντικρούσω για τα δόντια είναι για το στομάχι μας που είναι σαν μηρυκαστικού, πέρα από αυτό. από ότι μου λες ένα κακό που ξεκίνησε ο άνθρωπος με τις αρρώστιες πλέον είναι ο μόνος ικανός για να το θεραπεύει. μοιάζει περίπου με αυτό της υπερκατανάλωσης κρέατος που μετά σου δίνουν χάπια για τις αρτηρίες ξέρω γω που μπουκώνουν. όποτε πάλι είναι ένα θέμα του καπιταλισμού. που δημιουργεί το πρόβλημα και μετά έρχεται πίσω με ένα φάρμακο για να το γιατρέψει. όπως είναι πολλά η καταπίεση των ανθρώπων στην ελεύθερη αγορά που λύνεται με τα αγχολυτικά και και και. γενικά όλο αυτό το μοτίβο δημιουργώ το πρόβλημα και μετά έρχομαι με την λύση. εμένα αυτό που με απασχολεί είναι όχι το πως δρω ως καταναλωτικό ον μέσα στην κοινωνία αλλά ως παραγωγός. δηλαδή πες ότι εγώ έχω υπό την δούλεψη μου 10 εργάτες όμως πληρώνονται έχουν ένσημα μπορούν να με κάνουν μήνυση άμα έχουν κακές συνθήκες εργασίας γενικά έχουν βούληση. εκεί σκαλώνω ότι νιώθω ότι έχω σκλάβους και μου σηκώνουν πυραμίδες. το μόνο φως που βλέπω είναι το θέμα επικονίασης και αρρωστιών που εμείς τις προκαλέσαμε αλλά πλέον μόνο εμείς μπορούμε να τις καταστείλουμε .η γη είναι μια κόλαση για ανθρώπους και για ζώα σίγουρα. απλά θα ήθελα να φύγω κάνοντας το μικρότερο κακό, αυτό σκέπτομαι.

Bears NestΕδώ μπερδεύεις μερικά πράγματα, ναι ο καπιταλισμός έφερε τρομερά κακά, αλλά επίσης χάρη στον καπιταλισμό, στον καταμερισμό της εργασίας που έφερε, την συσσώρευση του κεφαλαίου που δημιούργησε (και ήταν αρχική συνθήκη δημιουργίας και του ίδιου του καπιταλισμού η πρωταρχική συσσώρευση) και της τεχνολογικής εξέλιξης που επέφερε είναι δυνατό να ζεις πάνω από τα 25-30 χρόνια ηλικίας, να γνωρίζεις γραφή, ανάγνωσή, να χειρίζεσαι υπολογιστές, και να επικοινωνείς με έναν παλαβό δεκάδες χιλιόμετρα μακριά σου. Ο καπιταλισμός μας πρόσφερε το πλαίσιο της κοινωνίας που βιώνουμε, και μπορούμε και να την κρίνουμε, όπως και να κρίνουμε και να αντιστοιχίζουμε δραστηριότητες επαγγελματικές με διάφορες περιόδους της ανθρώπινης ιστορίας. 

 Οπότε ο Καπιταλισμός κακός μεν, καλός δε.

 Πάμε παρακάτω, δεν θα έπρεπε να σε ενδιαφέρει να προκαλέσεις το μικρότερο κακό στον κόσμο με την ύπαρξη σου και την διαδρομή σου σε αυτόν, αλλά το πώς θα μπορέσεις να είσαι περισσότερο δημιουργικός (βλέπω στο προφίλ σου πολλές δημιουργικές ενασχολήσεις και χαίρομαι για αυτό, μακάρι όλα τα νέα παιδιά να είχαν τόσο δημιουργικούς ορίζοντες μπροστά τους όπως εσύ!) και χρήσιμος στους άλλους. Η μελισσοκομία ως ενασχόληση το έχει αυτό, παράγεις κάτι απτό, κάτι χρήσιμο, κάτι αναγκαίο για την επιβίωση. Και όχι μόνο των ανθρώπων άμεσα (πχ το μέλι) αλλά και της φύσης με την επικονίαση. Ήδη το είδος της Apis Mellifera δέχεται μεγάλες πιέσεις από τους ανθρώπους (και όχι μόνο από τους μελισσοκόμους!) με τις ασθένειες, τα ραντίσματα, τις τεράστιες μονοκαλλιέργειες που αφήνουν μετά έρημους νεκταροεκκρίσεων. Πρέπει να προστατευτεί (μπορείς να είσαι μελισσοκόμος και χωρίς να είσαι παραγωγός, ή να παίρνεις μόνο ελάχιστο από τον κόπο των μελισσών και να το αφήνεις το υπόλοιπο για αυτές) και αυτό μόνο οι μελισσοκόμοι μπορούν να το κάνουν. Φυσικά κατά την διάρκεια αυτής της διαδικασίας θα πρέπει να ζήσει και ο μελισσοκόμος για να επιτελέσει τον σκοπό του, οπότε αν δεν έχει άλλα εισοδήματα πρέπει να ζήσει από την μέλισσα.

 Κοίτα τις διαδικασίες του πρωτογενούς τομέα κλάδο ανά κλάδο, και δες πως καταχράζονται τους πόρους που έχουν μπροστά τους. 

 Γεωργοί έχουν επιβάλει την μονοκαλλιέργεια σε εκτάσεις που παλιά ήταν παρθένα δάση ή και βάλτοι, δηλητηριάζουν τα πάντα με τα φυτοφάρμακα και τα εντομοκτόνα τους, υποβαθμίζουν τον υδροφόρο ορίζοντα με την υπερκατανάλωση νερού και την δηλητηρίαση του με λιπάσματα, μειώνουν την γενετική ποικιλομορφία των ειδών σε ελάχιστα και μόνο είδη, υπερπαραγωγικά μεν αδύναμα γενετικά δε. 

 Κτηνοτρόφοι υπερκαταναλώνουν πόρους για βοσκή ενώ θα μπορούσαν να αποδώσουν μεγαλύτερο θερμιδικό φορτίο στην γεωργία, προκαλούν υπερθέρμανση λόγου του μεθανίου από τα περιττώματα των ζώων τους, υπερκαταναλόνουν και αυτοί νερό, δηλητηριάζουν τα ζώα τους με αντιβιοτικά που δημιουργούν υπερανθεκτικά μικρόβια, προκαλούν αύξηση των τιμών τροφών ανταγωνιστικών προς τις ανθρώπινες δημιουργώντας συνθήκες πείνας για ολόκληρους λαούς (πχ καλαμπόκι και σόγια καθώς και κριθάρι είναι και ανθρώπινες τροφές αλλά και ζωοτροφές, οπότε άνθρωποι και ζώα ανταγωνίζονται για ίδιες τροφές, με αποτέλεσμα στο Τέξας να τρώνε μπιφτέκια και στην Σομαλία να μην τρώνε τίποτα!). 

 Κυνηγοί εκτελούν ότι βρίσκουν μπροστά τους με αποτέλεσμα να στέλνουν ολόκληρα είδη σε κατάσταση ανάγκης ή και εξαφάνισης. 

 Μια από τα ίδια και στους ψαράδες, ολόκληρες περιοχές πέφτουν θύματα υπεραλίευσης και πλήρους μαρασμού από ζωικό κεφάλαιο, αντίστοιχα στις ιχθυοκαλλιέργειες έχουμε φαινόμενα παρόμοια με την κτηνοτροφία. 

 Εξορύξεις μετάλλων και ορυκτών (υγρών ή στερεών) εκεί και αν είναι η κόλαση επί της γης. 

 Βλέπεις ότι όλοι οι κλάδοι της πρωτογενούς παραγωγής βάζουν άγρια χέρι στην φύση και την ψιλοβιάζουν (και οι άλλοι δύο τομείς της οικονομίας δευτερογενής και τριτογενής έχουν αντίστοιχη καταχρηστική συμπεριφορά πάνω στο περιβάλλον και την φύση). 

 Ο μελισσοκόμος αντίθετα αν κινείται μέσα στα ορθά όρια (οι αμερικάνοι μελισσοκόμοι έχουν ξεφύγει από αυτά) δημιουργεί και δεν εκμεταλλεύεται μόνο, παράγει υπεραξία και δεν την αποσπά απλώς από εδώ και εκεί, η δραστηριότητα του έχει ένα πολλαπλασιαστικό αντίκτυπο στο περιβάλλον που λειτουργεί και εδράζει. 

 Φυσικά υπάρχουν και κακοί μελισσοκόμοι που λειτουργούν πέρα από τα όρια και είναι υπερβολικά επιβλαβείς προς την ίδια την μέλισσα. Ωραία, φρόντισε να μην ανήκεις σε αυτούς, φρόντισε να μπορείς να συνεχίσεις να είσαι μελισσοκόμος για να μην αφήσεις εσύ και άλλοι χιλιάδες καλοί μελισσοκόμοι τον κλάδο μόνο στα χέρια των κακών μελισσοκόμων. 

 Φρόντισε να εκτιμάς την μέλισσα και ότι μας χαρίζει αλλά ταυτόχρονα να εκτιμάς και το τι προσφέρεις και εσύ μέσω αυτής στο κοινωνικό σύνολο, το περιβάλλον αλλά και σε όσους αγαπάς και βασίζονται επάνω σου, αυτοί και το μέλλον τους. 

 Είσαι μελισσοκόμος δημιουργείς από το τίποτα σαν καλλιτέχνης, παράγεις τροφή όχι για την ψυχή όπως αυτοί, αλλά μέσα από την ψυχή, την δική σου και των κυρών σου. Είσαι ένας αριστοκράτης της παραγωγής, ένας νομάδας των πράσινων ερήμων, ένας μοναχός σε ένα κόσμο γεμάτο θηλυκά, ένας τρελός λογικός μέσα σε ένα ορθολογικά παράλογο κόσμο (τα τελευταία θα τα χώσω σε τραγούδι!! Δεν το γλυτώνουν!!! Χα χα χα).

Μακάρι η καλλιτεχνική μου φάση να μου δίνε κάνα ευρώ. Μάλλον δεν το χω δουλέψει αρκετά. με βοηθάς να δω τα πράματα πιο σφαιρικά γιατί πραγματικά είμαι ψάρι εδώ .δεν ήμουν αρκετά έξυπνος ποτέ για να σκεφτώ πριν κάνω πάντα σκεφτόμουν μετά αλλά σκεφτόμουν. προσπαθώ να τοποθετήσω κάπως όλο αυτό με λογική. Σίγουρα ότι τελικά κάνω θα το κάνω με αγάπη και respect Και πάλι ευχαριστώ Καληνύχτα


Bears NestΜακάρι και εμένα η καλλιτεχνική μου φάση να μου έδινε κανένα ευρώ!!! Χα χα χα. Μην μασάς κυνήγησε τα όνειρα σου και αυτά θα πραγματοποιηθούν (και όχι γιατί το είπε ο Κοέλιος αυτό, αλλά γιατί η επιμονή είναι βασικό συστατικό της επιτυχίας, κάθε επιτυχίας. Εκτός ίσως από του Λόττο! Χα χα χα). 

 Και έξυπνος νέος είσαι, και σκέφτεσαι το κάθε τι (ίσως και υπερβολικά), και το κυριότερο έχεις ένα αξιόλογο πλαίσιο ηθικών αξιών και αρχών και αυτό είναι βασικό. Απλώς μπερδεύεις τα παραπάνω με την επιβίωση λόγου μάλλον έλλειψης εμπειρίας (μια που είσαι μικρός ακόμα) σε αυτόν τον πούστη τον Ντουνιά (ακολουθεί ρεμπέτικο τραγούδι εδώ! Χα χα χα). 

 Δούλεψε εσύ την μέλισσα με αγάπη και σεβασμό όπως προείπες και τότε εγώ θα σε ευχαριστήσω, γιατί ακόμα ένας ορθός, σωστός, αξιοπρεπής, και με αρχές μελισσοκόμος προστέθηκε στην δεξαμενή αυτού του άναρχου συνόλου που ονομάζονται Έλληνες μελισσοκόμοι. 

 Μείνε αυτός που είσαι και κάνε την αλλαγή, χρειάζεται το φως που θα διώξει τα σκοτάδια που κατατρώνε τις ψυχές μας. 

 Καλημέρα νέους.




Σειρά "Απαντώ εκεί που δεν με σπέρνουν".











Γιατί Κυψελογισμός?

Απαντήσεις σε ερωτήσεις που δεν μου έγιναν Vol XXXVIII


Απαντήσεις σε ερωτήσεις που δεν μου έγιναν Vol XXXIX


Κλέφτης ονείρων αν δεν είσαι


Γίνε ΠΑΟΚ

Απαντήσεις σε ερωτήσεις που δεν μου έγιναν Vol XL

Απαντήσεις σε ερωτήσεις που δεν μου έγιναν Vol XLI

Απαντήσεις σε ερωτήσεις που δεν μου έγιναν Vol XLII

Απαντήσεις σε ερωτήσεις που δεν μου έγιναν Vol XLIII

Περί τροφοδοσίας

Απαντήσεις σε ερωτήσεις που δεν μου έγιναν Vol XLIV

Απαντήσεις σε ερωτήσεις που δεν μου έγιναν Vol XLV

Μότσανος Λάζαρος


Σοχός 08//11/2017




2 σχόλια:

  1. Διάβασα μόλις την πρώτη παράγραφο του τύπου και έλιωσε το μυαλό μου από την αφέλεια, τον ναρκισσισμο (κοιτάξτε τι βαθιές και καλοπροαίρετες σκέψεις κάνω, εγώ ο καλοσύνατος) την υποκρισία και την αγνή βλακεια. Παραδεχομαι σενσεϊ, οτι δεν διάβασα την απάντηση σου. Απορω τι βλέπεις στον χιππυ, για να τον θεωρείς και ηθικό.
    Είχαμε στις Ελλάδα τους ψευτοαριστερους να μας τα πρήζουν με τις ευαισθησίες τους τώρα έχουμε και τους κωλοχιππιδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ουχ ουχ ουχ αυτό που θα δαγκάσει την γλώσσα του και θα δηλητηριαστεί χα χα χα.

      Μαιμούνι, έκανα το λάθος και μπήκα σε μερικές δημόσιες μελισσοκομικές ομάδες (για να δω τι λέγανε και των άλλων οι ζυγαριές για το πεύκο στην πραγματικότητα χα χα χα) και είδα το μαύρο χάλι (χειρότερο από κάθε άλλη φορά!), τι ναφθαλίνες, τι Τακ Τικ, τι ξέχεσμα ο ένας στον άλλο, τι bullying από ομάδες ενάντια σε άτομα, και είπα πραγματικά θα ζητήσω από τον αρχιεπίσκοπο τζερόνιμο να αφορίσει όλους τους μελισσοκόμους γιατί έχουν τον Σατανά μέσα τους! Χα χα χα.

      Αντίθετα εδώ έχουμε ένα νέο παιδί (πρόσεξε την λέξη νέο!) που το μόνο που σκέφτεται είναι αν είναι ηθικό να εκμεταλλευόμαστε τις μέλισσες! Ναι είναι λίγο εξωπραγματική αυτή η οπτική, αλλά προτιμώ κάτι τέτοιο, παρά να βλέπω τον ένα να κατηγορεί τον άλλο σαν ανώμαλο, κλέφτη, ψεύτη, ανήθικο, και οτιδήποτε μπορεί να πετάξει το άμυαλο στόμα του καθενός (εδώ σήμερα έβλεπα μια μελισσοκόμο σχεδόν να εξυμνεί τον Κουφοντίνα για τους φόνους του! Τι να πω! Αυτούς τους κάνουμε μάγκες ενώ θα έπρεπε να τους πνίγουμε στην κολυμβήθρα!!!).

      Είναι ωραίο να βλέπεις μια αθωότητα στις ερωτήσεις που μπορούν να φτάσουν μέχρι και στην παιδικότητα (και τα παιδιά μερικές φορές κάνουν τις πιο εύστοχες ερωτήσεις!) έτσι για αλλαγή, και όχι μια διαρκή καχυποψία που διακρίνει συνήθως τους πιο μεγάλους.

      Και δεν διάβασες τις απαντήσεις μου?

      Πας καλά νέουςςς!!!

      Οι απαντήσεις μου πάντα φτάνουν στο επίπεδο της τέχνης! Δεν είναι δυνατόν να υπάρχει άτομο που να μην τις διαβάζει!

      Χα χα χα.

      Διαγραφή