UA-50457385-1

Κυριακή 15 Απριλίου 2018

Ο παλιός τα βλέπει αλλιώς

 Μαιμούνια καλές οι φώτο με ανθισμένα χωράφια,τα πλαίσια γεμάτα γόνο από ξύλο σε ξύλο, καθώς και οι τεράστιοι αφεσμοί στα κλαδιά.

 Αλλά μια διευκρίνηση πάνω σε όλα αυτά από κάποιον που πλέον άρχισε να παλιώνει βλέποντας τα ίδια και τα ίδια και θα πρέπει να εξηγήσει ορισμένα πράγματα ξανά και ξανά.

 Για τα ανθισμένα χωράφια δεν είσαστε υπεύθυνοι εσείς, αλλά οι αγρότες που τα όργωσαν, τα έσπειραν, τα λίπαναν και δυστυχώς τα ράντισαν, και αν είναι τυχεροί θα τα καρπωθούν και όλας*.

 Για τον γόνο από ξύλο σε ξύλο δεν είσαστε υπεύθυνοι εσείς, αλλά οι μικρές μελισσούλες που μαζεύουν αβέρτα νέκταρ και γύρη, χτίζουν και ωραία πλαίσια με κερί, παράγουν και βασιλικό πολτό, το καύσιμο για μια φουκαριάρα βασίλισσα που θα ξεπατωθεί να γεννά το ένα πλαίσιο πίσω από το άλλο.

 Για τους τεράστιους αφεσμούς όμως υπεύθυνοι συνήθως είσαστε εσείς, γιατί είτε δεν είσαστε απίκο στο μελισσοκομείο κάθε μέρα για να κάνετε τουλάχιστο 1 επιθεώρηση κάθε 5 ημέρες, είτε γιατί δεν δώσατε εγκαίρως χώρο στα μελίσσια σας , είτε γιατί δεν μάθατε ποτέ την αριθμητική του μελισσιού, είτε γιατί έχετε ανάβει σε αριθμούς πολύ παραπάνω από όσο μπορεί να υποστηρίξει ο χρόνος και η εργασία που μπορείτε να διαθέσετε!

 Καλό είναι να είσαστε περήφανοι για την εργασία  σας, αλλά ακόμα καλύτερο είναι να ξέρετε και ακριβώς ποια είναι τα αποτελέσματα της δικής σας εργασίας, και το κυριότερο ποια είναι τα αποτελέσματα των λαθών σας κατά την εργασία σας.

 Μην μπερδεύεστε, δείξετε την δική σας εργασία και τα αποτελέσματα της. Ο τρύγος είναι δική σας επιτυχία όσο και των μελισσιών σας, μια που με τις ορθές μετακινήσεις και προγραμματισμό θα δημιουργηθούν τα αποθέματα μελιού ή γύρης (ή και βασιλικού πολτού, αν και εδώ εισέρχεται ακόμα πιο σοβαρά η παράμετρος της τροφοδοσίας και της προσωπικής εργασίας) που μπορούν να τρυγηθούν. Οι μελισσοκομικές εργασίες μέσα  στο μελισσοκομικό εργαστήρι (επεξεργασία κυψελών, συρμάτωμα, καψούλισμα κ.α.) όπως και οι μελισσοκομικές εργασίες στα μελισσοκομεία (μεταφορές, ανέβασμα ορόφων, εξαγωγή βασιλικού πολτού κ.α) είναι και αυτές δική σας προσωπική επιτυχία. Επίσης τα μελίσσια μέσα σε κυψέλες είναι και αυτή δική σας επιτυχία! Τα μελίσσια στο δέντρο είναι επιτυχία του μελισσιού γιατί κατόρθωσε υπακούοντας τα βασικά του ένστικτά όχι μόνο να αναπτυχθεί, να αναπαραχθεί, αλλά και να αποδράσει! Μην γελιέστε! Ποτέ κανένας αρχιφύλακας φυλακής δεν χάρηκε όταν έκανε αποδράσεις ο Ρωχάμης ή ο Παλαιοκώστας! Έκτος και αν τα άρπαξε από αυτούς!!! Χα χα χα. 

 Τα υπόλοιπα είναι μελισσοκομικό φολκλόρ που ταιριάζουν σε ερασιτέχνες και σε χομπίστες που φλέγονται ακόμα από την κάψα του μελισσοκομικού πυρετού! Χαλαρώστε. Σας παρακολουθούν και επαγγελματίες μελισσοκόμοι οι οποίοι τα βλέπουν όλα αυτά και απλώς κουνάνε αποδοκιμαστικά το κεφάλι τους.

 Α ναι το μωράκι επάνω το βλέπετε?

 Κόρη μου είναι!

 Σας αρέσει?

 Τι πάει να πει «Σιγά μην είναι κόρη σου αυτή η θεογκομενάρα!».

 Δεν το κατάλαβα αυτό!

 Όσο τα χωράφια με την ελαιοκράμβη και τις πορτοκαλιές είναι δικά σας, όσο και τα γεννημένα πλαίσια βγήκαν από τις δικές σας μήτρες, άλλο τόσο δική μου κόρη είναι η αλεπουδίτσα! Χα χα χα.

 Ουχ ουχ ουχ ο Κακός ο Αρκούδας που κράζει αβέρτα τους μαιμουδομελισσοκόμους!!! 

 Χα χα χα.


Adios Amigos Locos


* Μερικοί μάλιστα γράφουν και την τοποθεσία που βγήκε αυτή η φωτογραφία! Υπέροχη ιδέα! Βγάλτε και ένα χάρτη της Google επίσης με την τοποθεσία του μελισσοκομείου σας σημειωμένη με καρφίτσα! Επίσης βγάλτε και το πότε θα είσαστε εκεί και πότε όχι για να διευκολύνετε τους ελαφροχέριδες να σας ελαφρώσουν από το ζωικό σας (και όχι μόνο) κεφάλαιο! Τελικά μόνος μου τα λέω, μόνος μου τα ακούω (βλέπετε προηγούμενη ανάρτηση του blog ΟΔΗΓΟΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΩΝ




Μότσανος Λάζαρος

Σοχός 15/4/2018

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου