UA-50457385-1

Παρασκευή 6 Απριλίου 2018

Λάθη και Πάθη της Μεγάλης εβδομάδος


 Το τυπικό χριστιανικό σεμνό και ευσεβές Θεσσαλονικιώτικο κορίτσι λίγο πριν την έξοδο για την Ανάσταση!


 Πόσο γουστάρω την τηλεοπτική Μεγάλη εβδομάδα!

 Όπου κάθε χρονιά θα δούμε αμέτρητα ντοκιμαντέρ με την ζωή του Χριστού (ο Τίμιος Σταυρός, Η Ιερά Σινδόνη, Η Μαρία η Μαγδαληνή, κ.α.). Αλλά επίσης και άκαιρα ντοκιμαντέρ από την παλιά διαθήκη και την ιστορία του Ισραήλ (Ιωσήφ, Η Έξοδος, Δαβίδ, Βίβλος, Νοε κ.α.)!!!

 Αλλά επίσης θα δούμε και ένα σωρό ταινίες με την ζωή του Χριστού και τα Πάθη του (Ο Ιησούς από την Ναζαρέτ, Τα Θεία Πάθη, Ο Χιτών, Βαραββάς, Μπεν Χούρ)!

 Εκείνο που δεν καταλαβαίνω όμως με τα μεγάλα μυαλά των καναλιών που καταρτίζουν το τηλεοπτικό πρόγραμμα των καναλιών τους είναι ταινίες του στιλ Κλεοπάτρα (γιατί? Ελληνίδα ειδωλολάτρισσα ηγέτιδα της Αιγύπτου επί την εποχή του Καίσαρα 4 δεκαετίες πριν την γέννηση του Χριστού!), Ο Μονομάχος (Ειδωλολάτρης στρατηγός στην εποχή του Μάρκου Αυρήλιου περίπου το 180 μΧ.!!!), Σπάρτακος (Ειδωλολάτρης επαναστάτης πρώην σκλάβος-μονομάχος που γεννήθηκε 1 αιώνα πριν τον Χριστό και πέθανε 7 δεκαετίες πριν την Γέννηση του Χριστού! Φυσικά θα μου πείτε και αυτός σταυρώθηκε!!! Χα χα χα) και δεκάδες ακόμα τέτοια παραδείγματα!

 Δηλαδή σύμφωνα με τα μεγαλοστελέχη των καναλιών όσοι κρατούν σπαθιά μικρά σαν μεγάλα μαχαίρια, σανδάλια, και μακριά πουκάμισα μόνο για ρούχα έχουν άμεση σχέση με τον Χριστιανισμό και τα Θεία Πάθη? Και παίρνουν μερικές χιλιάδες ευρώ κάθε μήνα από τους εργοδότες τους για αυτό τον γνωστικό πλούτο, έμπνευση και δημιουργική φαντασία?

 Πείτε μου και μένα που να κάνω βιογραφικό για υπεύθυνος ροής προγράμματος στον ΑΝΤ1 ρε παίδες μπας και βγάλουμε κανένα εύκολο φράγκο?

 Χα χα χα.









Adium amigum locum


Λάζαρος "Πρῶτος Αναστάς εκ του Μνήματος" Μότσανος

Εν Λαζαρετ 6/4/2018

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου