UA-50457385-1

Παρασκευή 24 Αυγούστου 2018

Ουπςςςς! Να και το δεύτερο μέλι της χρονιάς


 Και η ώρα ήρθε για να βγει και το δεύτερο μέλι της χρονιάς από τα δοχεία ωρίμανσης! Ένα υπέροχο Ριγανόμελο ήρθε να προστεθεί στην γκάμα των μελιών που έχουν παράξει οι κιτρινόμαυρες κυρές μας. 

 Ένα εκπληκτικό ξανθό μέλι, ελαφρύ, γεμάτο φρουτώδη αρώματα και γεύσεις, αλλά και με χαρακτηριστική την αψάδα της ρίγανης στο τέλος που σου δίνει μια πλήρη αίσθηση του ελληνικού ξηροθερμικού κλίματος και των τόσο αρωματικών σκληροτράχηλων βοτάνων που δημιουργεί αυτό το ιδιαίτερο κλίμα. Κλίμα που δημιουργείται από την αμέτρητη ηλιοφάνεια καθώς και τους γαλανούς ουρανούς της Μακεδονίας. Χαρακτηριστική μεν η αίσθηση της ρίγανης μέσα του ολοκάθαρα, αλλά μια έμπειρη γλώσσα μπορεί επίσης να διακρίνει και το Παλιούρι, τον Ηλίανθο, καθώς και το Μαρούβιο μέσα του. 

 Ένα υπέροχο μείγμα που κατέκτησε με το πρώτο την καρδιά μου, ένας πρωτόγνωρος συνδυασμός ελαφρότητας, φρούτων καθώς και αψάδας, γεμάτος σε αρώματα που τόσο πλουσιοπάροχα είναι διατιθέμενα να πλημμυρίσουν το στόμα σου, ένα μέλι που ακτινοβολεί τον Ελληνικό ήλιο από μέσα του.

 Μια δύσκολη τοποθέτηση που απέφερε μεν ένα τρύγο αλλά όχι στο μέγεθος που ελπίζαμε, και θα αποτελέσει μια ακόμα ευχάριστη προσθήκη στα μέλια μας. Και θα δοθεί και αυτό με φειδώ στους πελάτες που τόσο συχνά και επίμονα μας εμπιστεύονται στο να τους προμηθεύουμε με τα αγαπημένα δώρα των κυρών μας. 

 Επίσης μια τοποθέτηση που θα την έχω στα υπόψη και για τα μελλοντικά χρόνια (παρόλο τους περιορισμούς που μπορεί να θέσει στις μελλοντικές μας τοποθετήσεις και τρύγους) γιατί πραγματικά αυτό το ανθόμελο με ενθουσίασε σε πολύ μεγάλο βαθμό, και θέλω να το έχω ως μόνιμη προσθήκη στην γκάμα των μελιών μας. Λίγο μεν μέλι, αλλά εκλεκτό, ποιοτικότατο, ένα κόσμημα μέλι για κάθε ένα μελισσοκόμο.

 Επίσης ένα μέλι που είμαι σίγουρος ότι θα φέρει και μπελά μια που θα καλομάθει (τους ήδη καλομαθεμένους) πελάτες μας, και με το που θα το δοκιμάσουν θα ξετρελαθούν και θα απαιτούν χρονιά με την χρονιά να έχω τοποθέτηση στις απαιτητικές ρίγανες (για τα μελίσσια μας) για να μπορώ να παράγω αυτό το μέλι κόσμημα κάθε χρονιά!

 Μπαααααα! Ξεχάστε το, δεν θα το δώσω πουθενά! Θα το κρατήσω μόνο για τον εαυτό μου και μόνο! Για μένα και για μια αλεπού! 

 Βιαστείτε και τιμήστε το όσο ακόμα γυρίζει, γιατί όσο το σκέφτομαι τόσο μου αρέσει η παραπάνω ιδέα! Χα χα χα. 



Adios Amigos Locos



Μότσανος Λάζαρος

Σοχός 24/8/2018

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου