UA-50457385-1

Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2019

Τι φέτος δεν θα έχει τιγκαρισμένο με μέλια εργαστήριο?


 Μπορεί φέτος να μην σας δείξω ένα μελισσοκομικό εργαστήρι τιγκαρισμένο μέχρι τα μπούνια με ορόφους γεμάτους με πλαίσια με μέλι όπως σε προηγούμενες αναρτήσεις του blog (βλέπετε αναρτήσεις του blog Μελισσοκομική ΚόλασηΑχχχ αυτά τα μπερεκέτια! ) αλλά έχω κάτι καλύτερο!

 Ένα κήπο γεμάτο με ορόφους γεμάτους με πλαίσια αλλά χωρίς μέλι! Χα χα χα. Και αυτό γιατί μόλις έχω τελειώσει τα απομελίσματα των πλαισίων που τρυγήθηκαν στο πρώτο χέρι του πεύκου, και τα έχω ετοιμάσει σε ντάνες για να τα περάσω θειάφι για την καταπολέμηση του κηρόσκορου (βλέπετε προηγούμενη ανάρτηση του blog Μελισσοκομικοί εχθροί Κηρόσκορος).

 Έτσι θα έχετε και μια εικόνα του πόσος χώρος χρειάζεται να δεσμευτεί για τρύγους του μεγέθους που παρουσιάζονται στην προηγούμενη ανάρτηση του blog Κάτι έγινε και σε αυτόν τον Τρύγο ε?, όπου σε τέσσερις διαφορετικές μέρες τρύγου (συν μια ακόμα μέρα τρύγου σε μονές κυψέλες που της έφερα στον Σοχό από την Χαλκιδική) γέμιζε μισό φορτηγό την φορά (8 τριώροφες κυψέλες γεμάτες με πλαίσια με μέλι ο κάθε φόρτος) με κυψέλες και ορόφους με τρυγημένα πλαίσια.

 Από ότι βλέπετε παίδες χρειάζονται μεγάλοι χώροι είτε σε μελισσοκομικά εργαστήρια, είτε σε αποθήκες, είτε σε αυλές, είτε σε ιδιόκτητους χώρους, για να μπορείς να έχεις τα τρυγημένα πλαίσια από τους κύριους τρύγους σου (και να φανταστείτε ότι θα μπορούσε, εάν φέτος είχα όλες τις κυψέλες μου γεμάτες με μελίσσια και στην δυναμικότητα που έπρεπε, να είχα ένα ακόμα 60-70% παραπάνω ορόφους με πλαίσια απομελισμένα σε αυτή την φωτογραφία! Δεν πειράζει του χρόνου θα πάμε για αυτό!).

 Καλά είναι και αυτό να το έχετε στα υπόψη ότι είναι αναγκαίοι μεγάλοι χώροι για αποθήκευση του υλικού σας και των χτισμένων (τρυγημένων) πλαισίων σας, που από ένα αριθμό κυψελών και πάνω αυτοί οι χώροι θα πρέπει να είναι πάρα πολύ μεγάλοι  (αυτό θα πρέπει να προσεχθεί ιδιαίτερα από παιδιά που ασκούν την μελισσοκομία και ζούνε μέσα στις πόλεις, πρέπει να βρείτε χώρους τσακαλάκια μου, μεγάλους χώρους, κλειστούς ή ανοιχτούς, αλλά πιθανότερα και από τους δύο!).

 Αυτά για σήμερα τσακαλάκια μου, τρέξιμο πολύ η σημερινή μέρα, και μπελαλίδικη επίσης, ώρα να σας αφήσω.


 Adios Amigos Locos














Λάζαρος Μότσανος

Σοχός 05/10/2019

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου