UA-50457385-1

Τρίτη 30 Αυγούστου 2022

Το πλέον ανόητο και τεμπέλικο πλάσμα του Κόσμου

 


 Να και κάτι που δεν το βλέπεις και τόσο συχνά. Μια δεκαοκτούρα (αγριοπερίστερο) έχει κάνει την φωλιά του πάνω στην κεραία της τηλεόρασης του σπιτιού μου! 

 Αν και οι δεκαοκτούρες έχουν φήμη ότι κάνουν φωλιές στα πλέον απρόσμενα, και άκυρα, μέρη τις φωλιές τους. Ο ξάδερφος μου ο Ζαχαρίας μάλιστα μου είχε πει "Δεκαοκτούρες! Το πλέον ανόητο και τεμπέλικο πλάσμα του κόσμου. Και κάνει τελείως άχαρες και άτεχνες φωλιές βάζοντας κουτουρού μερικά κλαδιά από εδώ και εκεί, αλλά και χτίζει φωλιές όπου να είναι! Αρκεί να μην κάνει καθόλου δουλειά, είναι ικανό μάλιστα να κάνει και την φωλιά του στο έδαφος!". Ίσως και για αυτό να βλέπεις τόσο συχνά πυκνά σωρούς από γκρίζα φτερά που τους δημιουργούν οι γάτες!

 Για τις ανάγκες της φωτογράφισης ανέβηκα στην ταράτσα του σπιτιού μου (είχα ανεβεί ξανά την προηγούμενη εβδομάδα, και το είδα αυτό το θέαμα κατά τύχη) μια που ήθελα να το απαθανατίσω και για σας. Πολύ προσεκτικά πλησίασα όσο πιο κοντά μπορούσα, αλλά όχι τόσο κοντά ώστε να διώξω το πουλί, που προφανέστατα κλωσάει τα αυγά του. 

 Ένοιωθα τον φόβο του καθώς πλησίαζα, και την τρομερή δύναμη (που μόνο οι μητέρες έχουν) που χρειάστηκε αυτό το πλάσμα ώστε να καταπολεμήσει το έμφυτο ένστικτο της φυγής καθώς το πλησίαζα, για να μην αφήσει την φωλιά του ανυπεράσπιστη (και αυτός ο λόγος του να βρίσκω τόσο συχνά σορούς με γκρίζα φτερά στον κήπο! Σε τόσο κοντινή απόσταση η επιτυχία στο κυνήγι μιας γάτας πλησιάζει το 100%).

 Προσπάθησα και πήρα πολύ γρήγορα μια οκτάδα φωτογραφίες από διαφορετικές πλευρές, και απομακρύνθηκα πάλι για να μην του προκαλέσει η παρουσία μου σοκ, από την αναμενόμενη ταχυκαρδία που θα είχε.  



 Έκατσα για λίγο μπροστά στην πόρτα του κλιμακοστασίου του οδηγούσε στην ταράτσα και έβλεπα αυτό το παράξενο θέαμα. Μια τελείως ακατάλληλη τοποθεσία για φωλιά, χωρίς καμία προστασία από τα στοιχεία της φύσης, και τους διάφορους κινδύνους που μπορούν να έρθουν από παντού. Και αυτό το ανόητο εκεί, έχει κουρνιάσει και περιμένει μόνο την καλοσύνη των άλλων για την επιβίωση του!

 Μου ήρθε ένας ξαφνικός συνειρμός στο μυαλό μου, "Μου θρονιάστηκε εκεί έχοντας πλήρη άγνοια του κινδύνου! Σαν συνδικαλιστής της ΟΜΣΕ που περιμένει το κράτος να αλλάξει (με δική του πρωτοβουλία και μόνο!!! Χα χα χα!) τους καταστροφικούς περιορισμούς που έθεσε για την εργασία μας στα μελισσοκομεία μας που τα έχουμε κάνει τοποθετήσεις μέσα στα πευκοδάση! Βούδες που πέρσι δεν αντιδράσανε καθόλου στην πλήρη απαγόρευση της πρόσβασης μας στα πευκοδάση. Και Βούδες που δεν αντιδρούν και φέτος στην σχεδόν καθολική απαγόρευση της χρήσης των συμβατικών καπνιστηρίων μας (μέχρι τις 10 το πρωί, και μόνο μέχρι το επίπεδο επικινδυνότητας 2!!!), και την νομοθετική επιβολή άγνωστών σε εμάς ηλεκτρικών καπνιστήριών που δεν γνωρίζουμε καν εάν θα δουλεύουν επάνω στα μελίσσια μας καθώς τρυγάμε! Βούδες επίσης που δεν αντιδρούν όταν ο κάθε δασάρχης σηκώνει μπαϊράκι στις περιοχές ευθύνης του και απαγορεύει την πρόσβαση στα πευκοδάση (τουλάχιστον πέρσι χρειάστηκε ένας πρωθυπουργός για να επιβάλει την καθολική απαγόρευση! Φέτος ο κάθε ευθυνόφοβος δημόσιος υπάλληλος μπορεί να το κάνει αυτό! Τεράστια βελτίωση!!! Μπράβο μας που τους το επιτρέψαμε (και) αυτό!!!).

 Τι παράξενος συνειρμός και αυτός!!!! Μερικές φορές το μυαλό ταξιδεύει σε πολύ παράξενες διαδρομές!  


 Κλείνω την πόρτα μου από πίσω γιατί πλησιάζει η θύελλα, μια τελευταία ματιά στο αγαθό πλάσμα που μου κίνησε το ενδιαφέρον. 

 Πλήρη άγνοια του κινδύνου, η θύελλα είναι ακριβώς από πάνω του, και αυτό είναι ανύποπτο ότι η ζωή του, ή ζωή των απογόνων του, και κάθε ενός που έχει την έγνοια του, κρέμεται από μια κλωστή, μια κλωστή που θα κοπεί από στιγμή σε στιγμή λόγου της απρονοησίας του να λάβει καλύτερα μέτρα προστασίας για το μέλλον του, και το μέλλον όσων έχουν σημασία για αυτό!

 Το πλέον ανόητο και τεμπέλικο πλάσμα του Κόσμου!

 Ακριβώς σαν τους συνδικαλιστές της ΟΜΣΕ!

 Χα χα χα.





 Λάζαρος "Φαρμακόγλωσσος" Μότσανος

 Σοχός 30/8/2022


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου