UA-50457385-1

Πέμπτη, 24 Ιουλίου 2014

Φύκια για μεταξωτές κορδέλες"Έφυγα μια στιγμή για κατούρημα και αρχίσατε να χτίζετε είδωλα σε θεούς εκτός από Τον Ένα?"

Είπε ο Μωυσής προτού κατεβάσει μια τσιμεντόπλακα με κάτι γραμμένο επάνω της στα κεφάλια των απίστων.

Και μείνανε οι εντολές 10 και χάθηκαν οι άλλες 5 που ήταν οι πιο διασκεδαστικές χα χα χα.

Έτσι και εγώ είπα να φύγω από τις μελισσοκομικές ομάδες στο FB* και βρήκαν ευκαιρία να τρυπώσουν διάφοροι παράξενοι που πουλάνε "Φάρμακον δια πάσα μαλακίαν".

Και δεν είμαι εκεί για να τους κράξωωωωωωωω!

Δεν πειράζει υπάρχουν και οι ομοβροντίες, μια και καλή και ότι βρίσκεται στο βεληνεκές αυτού του Blog θα πάει άκλαυτο! 

Χα χα χα.

*Το γιατί έχω φύγει από τον σχολιασμό τουλάχιστο των μελισσοκομικών ομάδων νομίζω το έχω αναλύσει σε προηγούμενες αναρτήσεις μου και σε υπερβολικό μάλιστα βαθμό, δεν μπορείς να λες ότι σε χαλάνε κάποια πράγματα εκεί μέσα και να είσαι πρώτο τραπέζι πίστα παρόλα αυτά, δεν είναι ο αντρικός τρόπος αυτός!

Και λογικό ήταν κάποια στιγμή να γίνει, και μάλιστα άργησε, και το κακό είναι ότι θα επεκταθεί το φαινόμενο. Βλέπετε 3 άσχημες συνεχόμενες μελισσοκομικές χρονιές, μια παρατεταμένη οικονομική κρίση, οικονομικά αδιέξοδα σε μια τεράστια μερίδα του γενικού πληθυσμού και ένας επαγγελματικός προσανατολισμός από αρκετούς που ούτε το γνωστικό επίπεδο δεν διαθέτουν, ούτε και την κατάλληλη υποστήριξη για να το αποκτήσουν υπάρχει, ωθεί αρκετό κόσμο να είναι εύπιστος σε οποιοδήποτε του υποσχεθεί ότι μπορεί να τον βοηθήσει να πραγματοποιήσει τα όνειρα του μέσα στην μελισσοκομία, όνειρα που δεν έχουν και λογική βάση γιατί πολλές φορές στηρίζονται σε υπεραισιόδοξες μπροσούρες που οι εφημερίδες θέλουν να τα ονομάζουν και ένθετα (βλέπε Έθνος).

Οπότε έχουμε πλέον και το φρούτο (ναι γιατί είχαμε ξεμείνει από τα άλλα τα φρούτα χα χα χα) κάποιων να χρησιμοποιούν το FB για να προσπαθήσουν να πουλήσουν κάθε μούφα που μπορεί να έχουν στο στοκ τους. Διευκρινίζω εδώ για να μην έχουμε παρεξηγήσεις, φυσικά και δεν είμαι ενάντιος στο να χρησιμοποιήσεις τα κοινωνικά δίκτυα για να πουλήσεις κάτι, αρκεί αυτό το κάτι να είναι κάτι χρήσιμο και με αξία πραγματική για αυτόν που θα το αγοράσει, αν είναι κάτι που είναι στα όρια της απατεωνιάς και της εξαπάτησης λυπάμαι αλλά όχι δεν είμαι σύμφωνος για την προώθηση αυτής της επιδίωξης, ούτε στα κοινωνικά δίκτυα αλλά ούτε και στην πραγματική ζωή.

Έτσι έχουμε τώρα τελευταία άτομα να παρουσιάζουν πατέντες που θα κάνουν την ζωή των μελισσοκόμων ευκολότερη γιατί η κυψέλη θα κάνει αυτό, εκείνο, το άλλο, θα κάνει και καφέ, θα μαζεύει και τις ελιές. Άλλοι έρχονται και σου λένε στο αυτί (προσωπικό μήνυμα) "Έλα να σου πω ένα μυστικό για το πως θα αυξήσεις την παραγωγικότητα των μελισσιών σου με νιτρικό άζωτο ή με Βέρα Λάμπρου" δεν θυμάμαι ακριβώς χα χα χα.Ενώ άλλοι πάλι πίσω από το αυτί σου ψιθυρίζουν το "Εγώ θα σου μάθω τα μυστικά για να κάνεις την μελισσοκομία επικερδή επιχείρηση" υποθέτω κάτι θα ξέρουν από την λέξη επικερδές, στο προφίλ τους άλλωστε βλέπω ότι δουλεύουν σε επιχειρήσεις αγοράς χρυσού! Κάτι θα ξέρουν από κέρδη οι ταραντούλες (τα προφίλ των άλλων τα παρακολουθούμε για να έχουμε μια ιδέα με ποιον μιλάμε νέοι!).

Και το κάθε τι  που προσπαθούν να σου το παρουσιάσουν σαν το σημαντικότερο πράγμα μετά από το πρώτο βήμα στην στεριά από το πρώτο πρώτο αμφίβιο στηρίζεται σε αερολογίες, ανακρίβειες, υπερβολές, θόλωμα των νερών, και της ορθής σκέψης, ακόμα και στην τρελίτσα (ή και πραγματική τρέλα από ορισμένους "εφευρέτες", δυστυχώς, κρίμα το παιδί!). Και αυτό είναι φυσικό γιατί δεν προσπαθούν να σου πουλήσουν κάτι χρήσιμο αλλά μόνο την ιδέα ότι αυτό είναι χρήσιμο, ή οποία μπορεί  και να είναι αληθής αλλά κατά πάσα πιθανότητα δεν είναι.

Επίσης θα σου πούνε "Ξέρεις αυτό που σου προτείνω δεν κάνει κακό στα μελίσσια οπότε δεν μπορεί , θα κάνει καλό!" (μα τι Αριστοτέλεια λογική είναι αυτή! Καθαρή σαν διαμάντι, κοφτερή σαν ξυράφι! Χα χα χα), ή "ότι να ξέρεις υπάρχουν ένα σωρό πιστοποιήσεις και έρευνες πάνω στην αποτελεσματικότητα τους", από ποιόν? Μα από αυτόν που κατασκευάζει, παρασκευάζει, συσκευάζει ή οτιδήποτε σε -άζει το τρομερό και φοβερό προϊόν που θα σου κάνουν την τιμή να σου πουλήσουν (σαν να λέμε βάζουμε τον λύκο να φυλά τα πρόβατα, ή μάλλον καλύτερα σαν να λέμε βάζουμε τον λύκο να πουλά στα πρόβατα χα χα χα)!

Και μάλιστα θέλουν και να τους μιλήσεις σε προσωπικό μήνυμα (φυσικό είναι αυτό και προσπαθούν να μειώσουν τον "λευκό θόρυβο" και τις αμφισβητήσεις για το προϊόν τους από τους πιο δύσπιστους που θα σχολίαζαν τις αναρτήσεις - διαφημίσεις τους, αλλά και γιατί ο καλός πωλητής ξέρει ότι αν σου παρακινήσει το ενδιαφέρον και σε αρχίσει στο μπλα μπλα έχει ήδη κάνει την μισή πώληση).

Θράσος περισσό θέλουν οι πωλήσεις, βασική αρχή των πωλήσεων αυτό. Και όσο πιο ανύπαρκτο το προϊόν τόσο περισσότερο το θράσος. 


Μα θα μου πείτε πως βρίσκουν πρόσφορο έδαφος για να κάνουν τέτοια άλματα λογικής και να την βγάζουν καθαρή? Που βασίζουν τόσο θράσος και έχουν την βάσιμη πεποίθηση ότι θα βρούνε πρόθυμους πελάτες για την ανύπαρκτη πραμάτεια τους? Ισχύει αυτό που λένε οι Αμερικάνοι ότι κάθε λεπτό γεννιέται και ένα κορόιδο? 

Ναι ισχύει, αλλά δεν ισχύει μόνο αυτό, ισχύει και ότι η απελπισία είναι πολύ κακός σύμβουλος. Βλέπετε η μελισσοκομία (και όχι μόνο) είναι ένα δύσκολο και απαιτητικό επάγγελμα που δυστυχώς βασίζεται πολύ και στις καιρικές συνθήκες (δηλαδή σε παράγοντες που δεν μπορείς να τους επηρεάσεις εσύ) και δεν δίνει εύκολα πίσω τις προσπάθειες σου, καθώς και είμαστε σε εποχές δύσκολες, που κάθε πισωγύρισμα μπορεί να είναι και μοιραίο, και αυτό το μείγμα συνθηκών είναι ζοφερό και επικίνδυνο, επικίνδυνο να χάσεις την λογική σου λίγο πριν χάσεις τις ελπίδες σου. Και εκεί είναι η παγίδα, κανένα ποντίκι χορτάτο δεν το πιάνει καμία φάκα.

Επίσης κάτι που θα το παραδεχτώ με πικρία και λύπη. Δεν είμαστε πλέον ο λαός που ήμασταν, δεν διακρινόμαστε πια για το ορθολογικό μας πνεύμα, τον σκεπτικισμό μας, το γνωστικό μας και πνευματικό μας επίπεδο. Η πλειονότητα του πληθυσμού μας ζει σε ένα πνευματικό μεσαίωνα  και έχει ένα επίπεδο σκέψης όχι και πολύ διαφορετικό από τους ραγιάδες που ο μπάρμπα Θόδωρος προσπαθούσε να τους ελευθερώσει από τους κατακτητές.

Το βλέπεις παντού αυτό, και ακόμα περισσότερο το βλέπεις μέσα στο FB γιατί το πούστικο το κοινωνικό δίκτυο μπορεί και εκμηδενίζει τις αποστάσεις και δεν αφήνει και πολλά κρυφά από τους χαρακτήρες και τις προσωπικότητες των άλλων. Και αυτό που βλέπεις είναι μια ιδιότυπη Ηλιθιοκρατία (Idiotcrasy ταινία του 2006, όποιος γουστάρει να την δει εκτός από το τρελό γέλιο θα αναγνωρίσει και πολλά μαργαριτάρια της Ελληνικής σκέψης και ζωής σε αυτή, το τραγουδάκι στον σύνδεσμό τσίλικο ε? χα χα χα), ο καθένας πιστεύει οτιδήποτε τελείως άκριτα, αμάσητα, αφιλτράριστα.

Τα ποιο τρελά και παράξενα που μπορεί ανθρώπινο μυαλό να σκεφτεί και ακόμα χειρότερα να αποδεχθεί, στην χώρα μας είναι αλήθειες δοσμένες από τον Θεό, και όποιος δεν τις πιστεύει είναι βλάκας, ηλίθιος και εγκληματίας (με μόνο του έγκλημα ότι δεν θέλει να απολείπει η ορθή σκέψη σε μια χώρα που τέτοια παραδείσια πτηνά πεθαίνουν της πείνας, σε μια χώρα τις οποίας η γη είναι στέρφα σε κάθε μορφή λογικής).

Οπότε με ένα τέτοιο γνωστικό επίπεδο (που συστηματικά αγνοεί την επιστήμη και την μεθοδολογία της), γεμάτο με προκαταλήψεις, αυταπάτες και ψευδαισθήσεις μεγαλείου (περασμένα μεγαλεία και διηγώντας τα να κλαις) , ανορθολογική σκέψη καλλιεργημένη  από εκπαιδευτικά ιδρύματα με δασκάλους και καθηγητές ικανούς μόνο για την ανικανότητα τους,  απαξίωση της πραγματικής παιδείας από φαύλα κοινωνικά πρότυπα και ανάξιους καθοδηγητές της κοινής γνώμης, το να αναζητείς άτομα που θα μπορούν να σταθούν στο ύψος του τεχνολογικού-επιστημονικού πολιτισμού του πρεσβεύει  ο δυτικός πολιτισμός τους τελευταίους 3 αιώνες είναι κομματάκι λιγάκι δύσκολο.

Πικρή αλήθεια αυτήν και θα την ξεστομίσω με λύπη, όχι πλέον "Πας μη Έλλην βάρβαρος" ή "Αναζητώντας τους Βαρβάρους",  οι βάρβαροι πλέον δεν είναι προ των πυλών μας, οι βάρβαροι τώρα είναι ανάμεσα μας (βλέπετε προηγούμενη ανάρτηση Πας Έλλην βάρβαρος?)! Και ούτε τουρμπάνια φοράνε, ούτε φολιδωτούς ή διχτυωτούς θώρακες, ούτε καν ιππεύουν και τοξεύουν ταυτόχρονα. Απλώς συζητούν μαζί μας στην γλώσσα μας, γνωρίζοντας τα έθιμα μας, είναι ομόθρησκοι μας, και πανηγυρίζουν τα ίδια γκολ στο μουντιάλ που πανηγυρίζουμε και εμείς!

Χα χα χα.

Κακιά κακιά αρκούδα!

Αδίστακτη φωκιοφάγα κακιά πολική αρκούδα!

Εμ τι περιμένατε εδώ? 

Να βρείτε τον Γουίνι το αρκουδάκι?

Χα χα χα. 
Και πως θα μου πούνε οι νεότεροι θα μπορέσουμε να πετύχουμε ρε μεγάλε στην μελισσοκομία?

Απλά πράγματα θα απαντήσω.

Θα πετύχετε στην μελισσοκομία όπως και σε κάθε άλλη δουλειά.

Με εργασία, εργασία πολύ, εργασία σκληρή, εργασία αποτελεσματική.

Δεν υπάρχουν και πολλοί δρόμοι για να κόψετε την απόσταση ανάμεσα στην επιτυχία και στην αποτυχία. Θέλει να επενδύσετε πάνω στον εαυτό σας και στις γνώσεις σας, και αυτή είναι εργασία βαριά πάνω σε βιβλία και δίπλα σε έμπειρους μελισσοκόμους. Θέλει να επενδύσετε σε ανιχνεύσεις (βλέπετε προηγούμενη ανάρτηση Χρήσιμες μελισσοκομικές συνήθειες) για να βρείτε καλές τοποθετήσεις. Θέλει να επενδύσετε σε τροφές καθώς και να ξέρετε πότε να τροφοδοτήστε (βλέπετε προηγούμενες αναρτήσεις Τα μελίσσια τρέφονται με πετρέλαιο καθώς και Μελισσοκομία και δέντρα αποφάσεων). Θέλει να έχετε χτισμένα πλαίσια καθώς και να έχετε ένα απόθεμα από εφεδρικές βασίλισσες (που θα τις αγοράζετε ή θα τις κάνετε βασιλοτροφία μόνοι σας). Θέλει και ένα απόθεμα χρηματικό ή ένα σταθερό εισόδημα που θα σας καλύπτει το κόστος επιβίωσης σας καθώς και ένα μέρος από το κόστος της μελισσοκομίας (ναι γιατί άλλο είναι να είσαι συνταξιούχος ή δημόσιος υπάλληλος και να έχεις ένα σταθερό εισόδημα και να μην σε νοιάζει το κόστος κάθε χειρισμού, και οι σχεδιασμοί σου να είναι ευέλικτοι, και άλλο να έχεις την μελισσοκομία ως την μόνη και όχι σταθερή πηγή εισοδήματος. Είναι πολύ πιο εύκολο αν ροκανίζεις τον παρά (όπως γράφει και ο μεγάλος Τσιφόρος χα χα χα)  μέσα από τον κρατικό κορβανά να λες μαλακίες του τύπου"Καλά αυτός μόνο να μεταφέρει κυψέλες ξέρει, και όχι να τρυγά!", φίλε μου αν είχα και εγώ εξασφαλισμένη την επιβίωση μου και 300 τουλάχιστο ευρώ για να ταΐζω τις 60 κυψελούλες μου κάθε μήνα πίστεψε με , ικανός και τρύγο Δεκέμβρη θα ήμουν να κάνω, μην σηκώνετε ψιλά τον αμανέ με τις πλάτες και την σταθερή και αδιάλειπτη μισθοδοσία του κράτους, έλα να δεις τι θα πει αυτό που δίνω στα μελίσσια το στερώ από μένα και τους δικούς μου, και μετά έλα και μίλα μου για την μελισσοκομία, Παπάρα έ Παπάρα!).

Αρκετά με τους μελισσοκόμους της ζάχαρης, πάμε παρακάτω.

Σχετικά με σκευάσματα με διάφορα μαραφέτια μέσα τους (αλόη βέρα, σκόρδο, λεμόνι, πορτοκάλι, σκατά χα χα χα) χρειάζεται παιδιά πείραμα με συγκριτικό χαρακτήρα για να έχουμε μια έρευνα με την σωστή επιστημονική μεθοδολογία. Δηλαδή να έχουμε  4 ομάδες με κυψέλες με ένα ικανό αριθμό κυψελών (20 κυψέλες η κάθε ομάδα είναι καλά) μια ομάδα ελέγχου που δεν θα ταΐζουμε τίποτα, μια ομάδα που θα ταΐζουμε με σιρόπι νερού ζάχαρης, μια ομάδα που θα ταΐζουμε νερό και το μαραφέτι μέσα του, και μία ομάδα με σιρόπι με νερό ζάχαρη και το μαραφέτι μέσα και κάνοντας τις ίδιες τοποθετήσεις, ίδιους χειρισμούς, σε ίδιες κυψέλες, με τον ίδιο μελισσοκόμο μπορούμε να βγάλουμε συμπεράσματα.

Και αν η ομάδα κυψελών με το νερό με το μαραφέτι τα πάει καλύτερα από την ομάδα κυψελών που τις αφήσαμε χωρίς τάισμα τότε ναι μπορεί να υπάρχει κάτι εδώ (φυσικά και θα έχουμε τροφοδοσία των κυψελών με νερό! Είπαμε οι συνθήκες θα πρέπει να είναι όσο το δυνατό πιο όμοιες για να μπορούμε να βρούμε ακριβώς τι κάνει την διαφορά στην απόδοση), Αν αντίθετα η ομάδα που ταΐζεται με απλό σιρόπι νερού και ζάχαρης καθώς και η ομάδα που ταΐζεται με σιρόπι ζάχαρης νερού και μαραφετιού έχουν παρόμοια συμπεριφορά τότε ολοκάθαρα δεν έχει καμία επίδραση το ίδιο το μαραφέτι αλλά το ζαχαρόνερο.

Απλά πράγματα με επιστημονική μεθοδολογία σωστή, φυσικά καμία εταιρία που προωθεί το "τάδε" μαραφέτι δεν θα κάνει κάτι τέτοιο, θα πάρει 2-3 κυψέλες ατάιστες και 2-3 κυψέλες που θα δίνει ζαχαρόνερο με μαραφέτι μέσα και μετά θα πει "Να!!! Υπάρχει διαφορά!" Τι λες ρε μυγάλε! Σοβαρά!Κυψέλες που ταΐστηκαν με ζαχαρόνερο είναι σε καλύτερη κατάσταση από αυτές που δεν ταΐστηκαν? Φοβερή εξέλιξη! Ποίος θα το περίμενε!

Χα χα χα.

Επίσης άλλο παράδειγμα αποφυγής των προβλημάτων που μπορεί να έχει ένα προϊόν είναι να επικεντρώνεις την προσοχή όλων σε ένα άλλο άσχετο πλεονέκτημα που μπορεί να έχει.Πες πχ ότι μια εταιρία έχει κυψέλες που τις διαφημίζει ως καλύτερες στην θερμομόνωση (πες πχ είναι φτιαγμένες από Ντουραλουμίνιο) αλλά έχουν τεράστιο πρόβλημα με την υγρασία. Αυτή η εταιρία δεν πρόκειται να δείξει ένα πείραμα σχεδιασμένο ανάμεσα στις ξύλινες κυψέλες και στις κυψέλες ντουραλουμινίου σε σχέση με την υγρασία, αλλά θα παρουσίαζε ένα πείραμα ανάμεσα στις ξύλινες κυψέλες και στις κυψέλες ντουραλουμινίου σε σχέση με την θερμοκρασία. Διάσπαση προσοχής από το κυρίως πρόβλημα και άλλα λόγια να αγαπιόμαστε τακτική, (δυστυχώς οι μελισσοκόμοι όμως συλλέγουν μέλι και όχι βελανίδια για να τους περνάς για πιθήκους και να κάνεις τέτοιες μαιμουδιές, χαλαρώστε παιδιά γιατί με τέτοια και με τέτοια δεν βλέπω κάποιοι να έρχονται στα νέα σας υποκαταστήματα!).

Και κάτι τελευταίο δεν υπάρχει αυτό που λέμε "Δωρεάν γεύμα" στην ζωή, κάθε τι έχει το αντίτιμο του, οπότε όταν κάποιος σου προσφέρει κάτι πολύ καλό για να είναι αληθινό πιθανότατα κάποιο λάκκο έχει η φάβα!

Και αυτό της ζωής αλήθεια είναι παίδες, μην το αγνοείτε.


Καλά δηλαδή φταίει για όλα το χαμηλό επίπεδο κάποιον μελισσοκόμων που δεν φιλτράρει σωστά την πραγματικότητα είτε γιατί δεν έχει το γνωστικό επίπεδο ή δεν έχει μάθει να σκέφτεται ορθολογικά?

Σε μεγάλο μέρος ναι φταίει και ναι έχει την ευθύνη (και φυσικά το κόστος για κάθε λάθος επιλογή τους) αλλά δυστυχώς δεν φταίνε μόνο αυτοί. Επίσης φταίμε και εμείς οι τρελοί προφήτες που έχουμε Blog, ή είμαστε διαχειριστές σε σελίδες μελισσοκομικές, ή ομάδες μελισσοκομικές (λάθος! είσαστε, εγώ έχω μόνο Blog και μόνο σε αυτό θα μείνω!), γιατί στην πρεμούρα που μπορεί να μας πιάσει για περισσότερη προβολή και κλικ στα δημιουργήματα μας (φυσικά κάποιος που τα χώνει χοντρά σε όλους υποθέτω έχει αυτή την πρεμούρα λιγότερο από κάποιους άλλους χα χα χα) είμαστε ικανοί να βγάζουμε οποιαδήποτε ανάρτηση που να λέει οτιδήποτε χωρίς κανένα απολύτως φιλτράρισμα και κριτική σκέψη ή εκτεταμένο έλεγχο για τις πηγές στις οποίες αναφέρεται η αρχική ανάρτηση (το είμαστε είναι πληθυντικός ευγενείας, κάποιοι βγάζουν δικές τους πρωτότυπες αναρτήσεις μην ξεχνιόμαστε! Δεν αρπάζουν πυροτεχνήματα με εντυπωσιακούς τίτλους από εδώ και εκεί! Άντε μην βγάλω το Κάμα Σούτρα με τίτλο Μελισσοκομικό Σεξ και σπάσω ρεκόρ προβολών όλων τον εποχών χα χα χα).

Φιλτράρισμα καλό συνάδερφοι για να είναι αξιόπιστο το Blog σας, οι ομάδες σας, οι σελίδες σας. Καλύτερα λιγότερες προβολές και να σας ξέρουν και λιγότεροι μελισσοκόμοι και φυσιολογικοί άνθρωποι (χε χε χε), παρά να βγάζετε σημεία και τέρατα μέσα από τα δημιουργήματα σας και να νομίζουν αυτοί που σας διαβάζουν ότι βλέπουν την Ελεονόρα Μελέτη στο μελισσοκομικό Σταρ, τουλάχιστο αυτή έχει και τεράστια τρισδιάστατα βυζιά (ΤΤΒ χα χα χα) και ξεχνάς τι πετάει από το στόμα της, εσείς τι δικαιολογία έχετε για να υποβιβάζετε τους κόπους σας?

Το ζήτημα είναι να μάθουμε και κάτι στους νεότερους, όχι να αυξήσουμε τις προβολές μας, να τους μάθουμε να σκέφτονται ορθολογικά και όχι να πέφτουν για κάθε εντυπωσιακό τίτλο, να μάθουν να είναι αυτόνομοι και αυτοδύναμοι και όχι να μάθουν να είναι πρόβατα.

Σεβόμαστε τους νεότερους μελισσοκόμους, σεβόμαστε τους παλιότερους, σεβόμαστε τον εαυτό μας και τους κόπους μας, και το κυριότερο σεβόμαστε την αλήθεια και την λογική.

Καλά μετά από αυτό θα με έχουν όλοι οι μελισσοblogger και διαχειριστές στην καρδιά τους χα χα χα.


Α και μια ακόμα συμβουλή πείτε την, επισήμανση πείτε την, όπως θέλετε πείτε την, το ζήτημα είναι ότι μπορείτε να προβάλετε την δουλεία σας και τα προϊόντα σας μέσα από τα δημιουργήματα σας (Blog, σελίδες, ομάδες), και μάλιστα επιβάλλεται! Αυτό έλειπε να μην μπορείτε να προβάλετε την εργασία σας και τα προϊόντα σας που με τόσο κόπο κάνατε μέσα από τα δημιουργήματα σας που και αυτά τα κάνατε με κόπο. Προβάλουμε την εργασία μας, θεμιτό και πρέπων! Αλλά την εργασία μας και μόνο. Αν αρχίσουμε να προβάλουμε διαφημίσεις καλυμμένες ως αναρτήσεις (γκρίζα διαφήμιση) τότε έχουμε ξεπεράσει τα όρια, ναι δικαίωμα σου είναι να το κάνεις, αλλά να ξέρεις ότι θα χάσεις και σε αξιοπιστία! Δεν υπάρχει καλό αμιγές κακού, Νόμος αυτός!

Το να παρουσιάσεις ένα δελτίο τύπου ή ένα προσπέκτους εταιρίας ως ανάρτηση ή έρευνα λυπάμαι αλλά θα σου κοστίσει το κύρος σου και την αξιοπιστία σου, ακριβώς όπως έχασαν και τα κεντρικά δελτία των ειδήσεων σε κύρος και αξιοπιστία όταν αρχίσανε να προβάλλουν διαφημίσεις συγκαλυμμένες ως ειδήσεις κατά την διάρκεια τους.

Και αν κάνεις κάτι τέτοιο δεν έχεις κανένα δικαίωμα να το παίζεις θιγμένος όταν και στο επισημαίνουν αυτό οι άλλοι, ούτε να παίρνεις αμυντική στάση απέναντι τους.

Φιλική συμβουλή το τελευταίο.

Α ναι και για να μην το ξεχάσω, για τους μαλάκες Έλληνες κομπλεξικούς, όχι όλα τα Blog δεν έχουν διαφημίσεις (και αν τους τις χώνουν οι μαλάκες από τον Blogger δεν σημαίνει ότι παίρνουν χρήματα ή ότι είναι με την συγκατάθεση τους), ούτε όλοι όσοι έχουν Blog βγάζουν χρήματα από τα κλικ που κάνεις πάνω στις αναρτήσεις τους. Αν δεν σας θήλαζαν οι μανάδες σας αρκετά ή οι γκόμενες ή οι γκόμενοι σας φτύναν στο λύκειο και τώρα, ή έχετε ανασφάλεια για το μέγεθος των γενετικών οργάνων σας δεν είναι λόγος αυτός για να εκδηλώνετε συμπλεγματική συμπεριφορά. Ωριμάσετε και αποκτήστε προσωπικότητα, αλλά ανθρώπινη και όχι ύαινας!

Χα χα χα.

Έτσι είναι η γλώσσα, κόκαλα δεν έχει μα κόκαλα τσακίζει.

Φανταστείτε μια αρκουδίσια γλώσσα που είναι και μπαμπάτσικια τι μπορεί να κάνει!

Χα χα χα.


Και ρε μπάρμπα τι πρέπει να κάνουμε σε τέτοιες περιπτώσεις?

Λίγα πράγματα, αλλά βασικά.

Πρώτα από όλα να σκέφτεστε, διαρκώς, ασταμάτητα, επίμονα και κυρίως ορθολογικά, ούτε για μια μια στιγμή δεν κατεβάζουμε τις άμυνες μας, είσαι καχύποπτος εκ γεννητής? Καλά πας!

Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι τους πάντες τους αντιμετωπίζουμε ως εχθρούς ή τσαρλατάνους, αντίθετα μπορούμε σε άτομα που μας έχουν κινήσει το ενδιαφέρων με τις γνώσεις τους και τον χαρακτήρα τους (δεν γράφω εδώ τους εμπιστευόμαστε! Δεν εμπιστευόμαστε κανέναν, ποτέ, με τίποτα, και για κανένα λόγο! Αξίωμα βασικό της ζωής αυτό) να ζητήσουμε τις συμβουλές τους (και προσοχή εδώ και από τις δύο πλευρές, οι συμβουλές κρίνονται όπως και αυτός που τις δίνει! Δίνετε πάντα τις καλύτερες συμβουλές που θα δίνατε και στα παιδιά σας, πάντα!) για να έχουμε και μια δεύτερη γνώμη για τα θέματα που μας απασχολούν.

Επίσης δεν αφήνετε τον κάθε επιτήδειο να σας ξεμοναχιάσει (στην πραγματική ή στην εικονική ζωή) και να σας αρχίσει στο μπλα μπλα. Παίζει στο γήπεδο του και έχει καλύτερη ομάδα από εσάς σε αυτό το παιχνίδι, θα νικήσει, είναι σαν να συμμετέχουν σε ένα γεύμα τα λιοντάρια και οι αντιλόπες, στο τέλος του γεύματος είναι σίγουρο ότι δεν θα είναι τα λιοντάρια αυτά που θα πεινάνε χα χα χα.

Επίσης μην σας πιάνει η πρεμούρα να δοκιμάσετε πρώτοι εσείς ένα προϊόν, αφήστε τους άλλους να το δοκιμάσουν και να σας παρουσιάσουν αργά ή γρήγορα τις εμπειρίες τους με αυτό, τα μειονεκτήματα του ή και τις ελλείψεις του, καθώς και κατά πόσο τα πλεονεκτήματα του είναι υπαρκτά ή απλώς ευφάνταστη περιγραφή του πωλητή τους.

Μάθετε να βγάζετε συμπεράσματα από έμμεσα στοιχεία ή από ελλιπή στοιχεία, υπάρχει ένα προϊόν εδώ και χρόνια στην αγορά, γιατί δεν έχει επικρατήσει αν είναι τόσο καλό όσο το παρουσιάζουν? Δεν υπάρχουν στοιχεία για το ίδιο το προϊόν αλλά ακόμα και μια τέτοια λεπτομέρεια είναι ένα ακόμα στοιχείο, μην υποτιμάτε την σκέψη σας, είναι το δυνατότερο όπλο που έχετε.

Και όπου ακούτε πολλά κεράσια πάρτε μικρό καλάθι χα χα χα.

Παιδιά μια που σήμερα έκανα πολλούς φίλους (χα χα χα) και αρχίσανε να πονάνε οι κλειδώσεις από τα δάκτυλα μου από το πολύ Μπίρι Μπίρι με το πληκτρολόγιο καιρός είναι να κλείσω και αυτή την ανάρτηση.

Α ναι και να μην το ξεχάσω!

Θέλω αλεπούυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυ!

Χα χα χα.
Μότσανος Λάζαρος

Σοχός 24/7/2014


2 σχόλια:

  1. Το μόνο που θα ήθελα να πω είναι ότι ο βλάχος πονήρεψε και σου λέει αφού έχω ρέντα με το Blog και το Facebook γιατί να μην βάλω και καμιά διαφήμισούλα να τα κονομήσω κιόλας . Μην νομίζεις ότι πούλαγε τίποτα περισσότερο από φύκια για μεταξωτές κορδέλες όταν βγάζει δημοσιεύσεις για σκόρδα, αυγά και μπανάνες στα μελίσσια . Το σκόρδο κάνει για σκορδαλιά το αυγό για μαρέγκα και η μπανάνα κάνει για τον Οφορίκουε , εδώ μάλλον ακούγομαι ρατσιστής αλλά δεν είμαι , αστείο ήταν . Το κακό είναι ότι μάλλον την έχει δει σαν Μεσσίας της μελισσσοκομίας εδώ και καιρό και επίσης πιστεύει ότι δίνει και σωστες κατευθύνσεις σε νέους μελισσοκόμους . Δυστυχώς τις παγίδες του Διαδικτύου υπάρχουν πολλοί που δεν μπορούν να τις καταλάβουν φίλε Λάζαρε . Να είσαι καλά και τα λέμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άγγελε καθένας προσφέρει στην μελισσοκομία άλλοι θετικά άλλοι αρνητικά, μερικοί και τα δύο και η ιστορία θα δείξει αν η συνεισφορά τους ήταν περισσότερο από την μία μεριά ή την άλλη. Ναι πολλά από αυτά που λέγονται από τους Μεγαλομελισσοbloggers είναι αρλούμπες, αλλά είναι αφοσιωμένοι στην αυτοπροβολή τους και τόσο επικεντρωμένοι στο κυνήγι του κλικ (προβολές) που έχουν χάσει το μέτρο,επίσης προσπαθούν να βγάλουν και ένα εισόδημα (έμμεσο ή άμεσο, χρηματικό ή σε είδος, κατά αποκοπή ποσό ανά παραγγελία ή με ποσοστό επί της αξίας της παραγγελίας) με αποτέλεσμα να χάσουν και την λίγη αξιοπιστία που είχανε, κρίμα! Απλώς να μην το παίζουν και μετά θιγμένοι και κυνηγημένοι και να παρουσιάζουν συμπτώματα μάρτυρα, αρκετά με αυτή την καραμέλα, όποιος τους κρίνει είναι βαλτός από ανταγωνιστές, ναι έχουμε τρελαθεί να αρπάζουμε κυψέλες από τους μάστορες ξύλινων κυψελών στο Μέτσοβο! (ωωωωωωωωωωωωωωω αυτό καλό ακούγεται πάω να το βάλω στο προφίλ μου χα χα χα).

      Διαγραφή