UA-50457385-1

Σάββατο 26 Ιουλίου 2014

Γλυκά αμαρτήματα

Για να βγάλουμε και μια ανάρτηση για ένα κοριτσάκι που του αρέσουν οι σοκολάτες, τα κάστανα, και τα παγωτά!

Αφιερωμένο σε ένα γλυκό κάστανο.

Μους με σοκολάτα και μέλι


Συστατικά για 4 μερίδες

45 gr Μέλι. (3 κουτάλια τις σούπας).

240 gr Κουβερτούρα σοκολάτα.

50 gr βούτυρο.

2 Αυγά.

300 ml Κρέμα γάλακτος.

45 gr Ζάχαρη άχνη (3 κουτάλια τις σούπας).

60 gr Μπράντι (4 κουτάλια της σούπας).

5 gr Κακάο Σκόνη (1 κουταλάκι του γλυκού).

50 gr Τριμμένο φρέσκο Φουντούκι.

Εκτέλεση.

Κόβουμε την σοκολάτα σε κομματάκια και την βάζουμε να λιώσει μέσα σε Μπεν Μαρί. Προσθέτουμε το μέλι και το βούτυρο και τα ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσουν και αυτά. Αποσύρουμε το μείγμα μας από την φωτιά το βάζουμε σε ένα μπολ και το αφήνουμε να κρυώσει για 15 λεπτά.

Προσθέτουμε τον κρόκο των αυγών στο μείγμα μας και ανακατεύουμε πολύ καλά.Τα ασπράδια τα χτυπάμε σε ένα άλλο μπολ μέχρι να γίνει μια σφιχτή μαρέγκα. Ρίχνουμε τώρα σιγά σιγά την μαρέγκα μέσα στην σοκολάτα και ανακατεύουμε πολύ απαλά.

Βάζουμε το μείγμα μας σε 4 μπολάκια και τα βάζουμε στο ψυγείο για να πήξει η μους. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με σύρμα για να αφρατεύσει και προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη και το μπράντι. Ρίχνουμε το μείγμα μας πάνω στην μους και πασπαλίζουμε με το κακάο και το τριμμένο φουντούκι και σερβίρουμε .


Κρέμα κάστανο με μέλι και ρούμι


Συστατικά για 4 μερίδες

30 gr Μέλι (2 κουτάλια τις σούπας).

120 gr Κρέμα κάστανο (8 κουτάλια τις σούπας).

12 Μπισκότα σαβαγιάρ.

5 gr Κανέλα σκόνη (1 κουταλάκι του γλυκού).

500 gr Κρέμα γάλακτος σε σαντιγί (35% λιπαρά).

120 ml Μαύρο ρούμι (8 κουτάλια τις σούπας).

Εκτέλεση 

Θρυμματίζουμε τα μπισκότα σαβαγιάρ στα ποτήρια και τα περιχύνουμε με το ρούμι. Τοποθετούμε ένα στρώμα κρέμας κάστανου και έπειτα ένα παχύ στρώμα σαντιγί.

Πασπαλίζουμε με μέλι και κανέλα.

Βάζουμε τα ποτήρια στο ψυγείο για 4 ώρες πριν τα σερβίρουμε


Παγωτό σεμιφρέντο με μέλι



Συστατικά για 4 μερίδες

150 gr Μέλι. 

3 Αυγά.

1 Lt Κρέμα γάλακτος. 

5 gr Ανθόνερο (1 κουταλάκι του γλυκού).

50 gr Αμύγδαλα καβουρδισμένα σε φέτες.

Εκτέλεση

Ξεχωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους του οποίους τους ρίχνουμε σε ένα δοχείο Μπεν Μαρί που το έχουμε σε χαμηλή φωτιά μαζί με το μέλι και ανακατεύοντας συνέχεια το μαγειρεύουμε για 8-10 λεπτά μέχρι να γίνει ομοιόμορφο το μείγμα μας. Αποσύρουμε την κρέμα μας από την φωτιά την βάζουμε σε ένα μπολ μέχρι να κρυώσει και προσθέτουμε το ανθόνερο και χτυπάμε με το μίξερ πολύ καλά μέχρι να γίνει αφράτη.

Σε ένα δεύτερο μπολ χτυπάμε τα ασπράδια και την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνουν σαντιγί και προσθέτουμε τα αμύγδαλα. Αναμειγνύουμε την κρέμα και την σαντιγί και την βάζουμε ατομικά σε φορμάκια. Τα σκεπάζουμε με διαφανή μεμβράνη (μπορούμε να προσθέσουμε και ξυλάκια του παγωτού σε αυτό το σημείο) και τα βάζουμε στην κατάψυξη για όλη την νύχτα.

Για να ξεφορμάρουμε το παγωτό βάζουμε τα φορμάκια για μερικά δευτερόλεπτα μέσα σε ζεστό νερό, τα σερβίρουμε μέσα σε ένα πιάτο.


Μότσανος Λάζαρος

Σοχός 26/7/2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου