UA-50457385-1

Δευτέρα 31 Αυγούστου 2015

Σσσσσσσ Ησυχία το αφεντικό τρυγάει



  Παίδες τις επόμενες εβδομάδες έχω μπροστά μου τους τρύγους του πρώτου χεριού στα πεύκα. Και επειδή το να βγάζεις μέλι δεν είναι ακριβώς σαν να γυρνάς μια κάνουλα και να τρέχει μέλι δυστυχώς θα πρέπει να δώσω βαρύτητα σε αυτό το πράγμα και μόνο για τις επόμενες λίγες εβδομάδες.

 Βλέπετε ένας τρύγος μακρυά ( 150 χιλιόμετρα μακρυά) δεν είναι και το ευκολότερο πράγμα. Χρειάζεται να φορτώνεις το τρέιλερ με κυψέλες άδειες από την προηγούμενη ημέρα, να ξυπνάς στις 4:30 το πρωί για να ετοιμαστείς  (κάτι να φας για πρωινό, κάτι να ετοιμάσεις για μεσημεριανό στον τρύγο, καφές, νερό, χαρτούρα, ιμάντες, διάφορα), να ξεκινήσεις στις 5 για να φτάσεις στις περίπου 8 στην Χαλκιδική. Μισή ώρα για ξεφορτώματα και ετοιμασίες για τον τρύγο και μέχρι τις 3:30 τρύγος (με διάλειμμα 20 λεπτών με μισή ώρα), μισή ώρα για να φορτώσεις, και ξεκινάς για Σοχό στις 4. Φτάνεις στον Σοχό στις 7 και ξεφορτώνεις για μισή ακόμα ώρα και μετά κατευθείαν για μπάνιο, φαγητό και ύπνο. 

 Τις επόμενες δύο ημέρες ξύπνημα από τις 6:30 το πρωί και απολεπίσματα και εξαγωγή μελιού μέχρι τις 8:30 το απόγευμα,  μέχρι να τελειώσουν τα πλαίσια που έφερες, να τα βάλεις σε ορόφους όπου θα τα περάσεις με θειάφι (ή τα βάζεις σε καταψύκτη) τα αποθηκεύεις στην αποθήκη, και ξαναφορτώνεις το τρέιλερ με άδειες κυψέλες για να πας να τρυγήσεις την τέταρτη ημέρα ξανά για να ξαναρχίσει ο κύκλος.

 Και αυτό θα γίνει τουλάχιστο 5 ή 6 φορές (δυστυχώς το τρέιλερ έχει αρκετούς περιορισμούς σχετικά με το τι βάρος μπορεί να μεταφέρει και στους τρύγους αυτοί οι περιορισμοί φαίνονται ξεκάθαρα!)  αν πάει καλά ο τρύγος (στους τελευταίους τρύγους θα αλλάξει κάπως η διαδικασία μια που θα έχουν τρυγηθεί οι διπλές και θα έχω κατεβάσει ορόφους, και θα τρυγώ τις μονές όπου θα πρέπει να βάζω και πλαίσια μέσα όπως και θα πρέπει να μπει γυρεόπιτα σε όλες τις κυψέλες για να μην πέσουν υπερβολικά πολύ τα μελίσσια από γόνους και έχουν πρόβλημα επιβίωσης για τον χειμώνα).

 Και φυσικά αυτό είναι μόνο το πρώτο χέρι του πεύκου!!! Αν είμαστε τυχεροί το ίδιο ακριβώς θα επαναληφθεί και σε ένα με ενάμιση μήνα από τώρα! Έχουμε βρει καλό κάτεργο για τους επόμενους 2 με 2,5 μήνες χα χα χα.

 Φυσικά δεν χρειάζεται να σας πω ότι αυτή είναι η τελική ευθεία της μελισσοκομικής χρονιάς και εδώ ακριβώς κρίνεται το αν μια χρονιά θα πάει καλά ή όχι! 

 Οπότε για τις επόμενες εβδομάδες το ανέβασμα αναρτήσεων θα είναι το ελάχιστο δυνατό (ήθελα να δημιουργήσω ένα απόθεμα αναρτήσεων ακριβώς για αυτή την εποχή αλλά ο άτιμος ο πειρασμός δεν με άφησε και ότι ανάρτηση είχα ετοιμάσει ως καβάντζα την έχω ήδη βγάλει, οι υπόλοιπες θέλουν ακόμα δουλειά για να βγουν αλλά δεν υπάρχει χρόνος για αυτό, οπότε θα έχουμε μια νηστεία από αναρτήσεις τον επόμενο καιρό για να ξεκουραστείτε και εσείς λίγο από τις μαμούθ-αναρτήσεις μου αλλά και για να με επιθυμήσετε λίγο και όλας χα χα χα).

 Φυσικά κάθε ερώτηση που έχετε θα εξακολουθώ να την απαντώ, χρόνο για τους φίλους πάντα βρίσκω (το αντίθετο δεν μπορώ να πω ότι το έχω παρατηρήσει από τους φίλους μου στην πραγματική μου ζωή χα χα χα).

 Οπότε παίδες για λίγο θα με χάσετε αλλά θα επανέλθω δριμύτερος και μαχητικότερος.


 Μέχρι την επόμενη ανάρτηση.......


Adios Amigos Locos 



Μότσανος Λάζαρος


Σοχός 31/8/2015 


4 σχόλια:

  1. Απαντήσεις
    1. Τυχεροί είσαστε που δεν έχω σπίτι στην Χαλκιδική και να είναι και οι τρύγοι του πεύκου και αυτοί εντός έδρας, δεν θα σταματούσα τότε να αναρτώ στο blog μου με τίποτα χα χα χα

      Διαγραφή
  2. Πόσο τυχερός είσαι που έχεις μπροστά σου αυτές τις δυσκολίες.
    Σε ζηλεύω γιατί τώρα πια περάσαν οι χρόνοι και οι δυναμεις μου δεν με βοηθάνε.
    Η καλύτερη καλοπέραση είναι όταν καταφέρνουμε τα δύσκολα.
    Δώστα όλα τώρα που μπορείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μου αρέσει τρομερά η οπτική σας! Θα την έχω διαρκώς από αύριο στον νου μου και ελπίζω να μου ατσαλώνει την θέληση στις ατέλειωτες ώρες των μοναχικών τρύγων.

      Αυτό είναι ένα από τα τρομερά πλεονεκτήματα ενός blog το να μπορείς να επικοινωνείς με τους άλλους και να γνωρίζεις νέους κόσμους, ιδέες, απόψεις, νοοτροπίες, οπτικές.

      Νιώθω σαν να σας εξαπατώ όλους σας με αντάλλαγμα μερικές γνώσεις και αρκετή τρέλα (χα χα χα) πλουτίζω την ζωή μου με όλα αυτά που απλόχερα μου προσφέρετε όλοι σας!

      Σας ευχαριστώ που με κρατάτε νέο στην ψυχή, σε εγρήγορση στην σκέψη, και πλούσιο στα αισθήματα!

      Διαγραφή