UA-50457385-1

Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2016

Αν σε θέλει ο φακός


 Τέλη Οκτώβρη και παρουσιάστηκε η τέλεια ευκαιρία για να βγάλω μερικές πολύ κοντινές και λεπτομερείς φωτογραφίες από μέλισσες που ήρθαν να πάρουν λίγο νέκταρ από την μουσμουλιά του κήπου μου. 

 Οι μουσμουλιές είναι από τις τελευταίες ανθοφορίες που μπορούν να εκμεταλλευτούν οι μέλισσες πριν έρθει ο χειμώνας, και κάθε φορά που ανθίζουν τέλη Οκτώβρη - αρχές Νοέμβρη (στον Σοχό αυτό το διάστημα ανθοφορίας πάντα) γίνεται πανηγύρι από μέλισσες στα λευκά άνθη της μουσμουλιάς (μουσμουλιά με τους κίτρινους καρπούς η συγκεκριμένη).


 Την συγκεκριμένη ημέρα είχαμε ένα συνηθισμένο γύρισμα του καιρού στον Σοχό με ηλιοφάνεια το πρωί και με ένα ξαφνικό κύμα ψύχους το μεσημέρι, και αυτό έκανε τις κυρίες που ήταν πάνω στην μουσμουλιά να παγώσουν σχεδόν πάνω στα άνθη της και να αντιδρούν νωχελικά, σχεδόν ακίνητες, στην εισβολή μου στην πραγματικότητα τους. 


 Οπότε και παρουσιάστηκε η τέλεια ευκαιρία να βγάλω υπερβολικά κοντινές λήψεις τους χωρίς την χρήση εξεζητημένων φωτογραφικών μηχανών με μικροφακούς αξίας εκατοντάδων ή και χιλιάδων ευρώ (και αντίστοιχου ταλέντου στην φωτογράφηση!). 


 Αρκούσε απλώς η κάμερα από το κινητό μου, ένα Nokia Lumia 640 για να βγάλω φωτογραφίες που σε άλλες συνθήκες θα ήταν αδύνατο να βγουν. 


 Αλλά δεν μπορείτε να πείτε η κυρά μας έχει τρομερή φωτογένεια!


 Απίστευτο το πόσο τριχωτά είναι και τα δύο αυτά δημιουργήματα της φύσης, και η μέλισσα και η μουσμουλιά είναι μέσα στην τρίχα σαν θηλαστικά!!!Απρόσμενα αρκουδάκια της Πανίδας και της Χλωρίδας αντίστοιχα χα χα χα. 


 Αρκετά κράτησε αυτή η εισβολή μου στον Κόσμο των Κυρών μου! 

 Ώρα να τις αφήσω μόνες τους καθώς αύξανε ξανά η θερμοκρασία έπειτα από την απομάκρυνση του ξαφνικού κύματος ψύχους που χτύπησε την πραγματικότητα τους και ξανάρχισαν να δραστηριοποιούνται. 

 Μια σειρά φωτογραφιών που αποθανάτισαν το παραπάνω γεγονός και μου επισήμανε το πόσο μεταβλητός και επικίνδυνος είναι για αυτές ο παράγοντας καιρός. Αρκετά σοφότερος σχετικά με την ζωή τους, και πολύ πλουσιότερος σχετικά με εικόνες του κόσμου τους τις αφήνω στην ερωτοτροπίες τους με τα λευκά άνθη της μουσμουλιάς. 

 Ένα παιχνίδι ζωής και θανάτου, ένα παιχνίδι ανάμεσα στην αναπαραγωγή, την επιβίωση, και την συνέχεια της ύπαρξης. Και της μουσμουλιάς και της μέλισσας. 

 Μέχρι την επόμενη ανάρτηση..........


 Adios Amigos Locos








Μότσανος Λάζαρος

Σοχός 13/11/2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου