UA-50457385-1

Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου 2017

Μα είναι ωραία στον Παράδεισο!



  Να είσαι στην δεύτερη μέρα τρύγου και να πηγαίνει απροσδόκητα πολύ καλά από απόδοση.

 Να σε πιάσει βροχή ενώ ακόμα δεν έχεις βγάλει τις μισές ώρες τρύγου από αυτές που προγραμμάτιζες.

 Να τρέχεις πανικόβλητος να μαζεύεις τα πάντα, γιατί το τελευταίο μέρος που θέλεις να είσαι όταν βρέχει είναι ένα πευκοδάσος με κοκκινόχωμα στην Χαλκιδική (είναι πασίγνωστη η Χαλκιδική για το σαν πηλό χώμα της).

 Να έχεις μέσα σε 4 λεπτά φορτώσει το φορτηγό ενώ γύρω βρέχει αβέρτα (πατώματα με μέλι, κυψέλες με κεριά, άδειες κυψέλες, καρότσι, καπνιστήρια, ιμάντες, νερά κ.τ.λ.) και να το έχεις δέσει το φορτίο με ιμάντες. Και μόλις ξεκινάς να κολλάς άμεσα στην Λάσπη!

 Να σου παίρνει (με οδηγό τον αδερφό μου που είναι κατά πολύ καλύτερος μου όσο αφορά την οδήγηση) 4,5 ώρες για να ξεκολλήσεις από το πευκοδάσος με μπρος πίσω και αβέρτα κολλήματα κάθε μισό με ένα μέτρο (και να σκέφτεσαι διαρκώς «τώρα θα καίει ο συμπλέκτης, τώρα θα καεί, τώρα θα καεί….»).

 Να διαπιστώνεις ότι ευτυχώς ο αδερφός σου είναι εξίσου πεισματάρης με σένα (σόι πάει το βασίλειο), και για αυτό είναι το φορτηγό αυτή την στιγμή στο Σοχό και όχι κάπου χαμένο στην Χαλκιδική.

 Να είσαι από πάνω μέχρι κάτω στην Λάσπη (λάσπη ακόμα και στα @ρχίδια σου! Χα χα χα), και παγωμένος από την βροχή που τράβηξες καθώς φόρτωνες το φορτηγό.

 Να πονάς παντού από την εξάντληση, να τρέμεις από την ψυχολογική καταπόνηση, και καθώς βγάζεις τις γαλότσες σου να βλέπεις ότι ήδη σε έχουν προκαλέσει σε 6 διαφορετικά σημεία εγκαύματα.

 Πως θα την ονομάζατε αυτή όλη την κατάσταση?

 Ως την ελευθερία της μελισσοκομίας? 

 Ως το αίσθημα ολοκλήρωσης που μπορεί να σου προσφέρει? 

 Ως τον ρομαντισμό της εργασίας και ζωής μέσα στην φύση? 

 Ως τον πραγματικό σκοπό της ύπαρξης σου που αγνοούσες μέχρι τώρα?

 Αυτά τα αφήνω στους Άκυρους νέους μελισσοκόμους που δεν έχουν καταλάβει ακόμα τι σημαίνει μελισσοκομία, και μου την λένε γιατί δεν τα αναφέρω αυτά στο Blog  μου (ελάτε, ελάτε, ελάτε, να μου το αναφέρετε αυτό ενώ είσαστε σε απόσταση βολής του χεριού μου! Για πότε θα σας καρυδώσω, δεν θα το πάρετε καν χαμπάρι!!! Χα χα χα).

 Εγώ αντίθετα όλα τα παραπάνω τα ονομάζω απλώς ως η δεύτερη μέρα από τις σαράντα της μελισσοκομικής κόλασης αυτής της χρονιάς!

 Χα χα χα. 




Μότσανος Λάζαρος

Σοχός 5/9/2017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου