UA-50457385-1

Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2017

Πώληση μελιού



 Πωλείται μέλι πεύκου παραγωγής μας (πρώτο βάρεμα του πεύκου), έτους 2017, συσκευασμένο σε δοχεία των 27 κιλών. Τιμή χονδρικής: 6 ευρώ το κιλό, για ποσότητες άνω των 300 κιλών η τιμή διαμορφώνεται στα 5,50 ευρώ το κιλό.  

Επικοινωνία

Τηλέφωνο 6978545160

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (email)

lazarosmotsanos@yahoo.gr

bearnest07@gmail.com

Μότσανος Λάζαρος
Σοχός 21/10/2017

2 σχόλια:

  1. καλησπερα λαζαρε.μπλεγμενος στα πλοκαμια της τεχνολογιας ως αδαης δν μπορω να βγαλω ακρη αν ηρθε το μυν που σου εστειλα χαλασε το κομπουτερ που εστελνα κ το κινητο που στελνω με τρελαινει θα μαθω που θα παει.η ερωτηση μου εχει να κανει με τν ελαχιστο γονο που εχουν τα μελισσια μου θεραπεια εχει γινει για βαρροα.ειναι στο καμπο δυτικη ελλαδα.μελι εχουν,γυρη λιγη.να τροφοδοτησω με σιροπι να βαλω βανιλια; ο χειμωνας ειναι μπροστα κ ανησυχω.φιλικους χαιρετισμους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτή την εποχή αν ήθελες να κάνεις διεγερτική τροφοδοσία θα έδινες 250 ml (2 νερό/ 1 ζάχαρη) σιρόπι ανά 2 ημέρες για 15 ημέρες όπως ορίζει ο νόμος και συνιστούν οι ερευνητές του ΑΠΘ. Αλλά συνήθως αυτή την εποχή η τροφοδοσία σε σιρόπι είναι η ίδια ποσότητα αλλά σε μείγμα 2 ζάχαρη /1 νερό για να αποκτήσουν αποθέματα για τον χειμώνα.

      Φυσικά τέτοια εποχή είναι ρίσκο να τροφοδοτήσεις με σιρόπι (λόγου αυξημένης υγρασίας μπορείς να προκαλέσεις έξαρση Νομεζίασης στο μελίσσι), μια καλή λύση για να γονεύσει το μελίσσι θα είναι να τροφοδοτήσεις με υποκατάστατο ή γυρεόπιτα (και για το τέλος οι άλλες επιλογές είναι ζαχαροζύμαρο και βανίλια με αυτή ακριβώς την σειρά).

      Το καλύτερο φυσικά είναι είτε να βρεις μέρος με αυξημένη νεκταροέκκριση και γυρεοπαραγωγή (βλέπε κουμαριές), είτε απλώς να περιμένεις να αρχίσουν οι βροχές (αυτή την εβδομάδα υπάρχουν αυξημένες πιθανότητες και πολύ βαριές βροχοπτώσεις και καταιγίδες) και να δεις αν θα αυξηθεί η νεκταροέκκριση στην περιοχή που τα έχεις (θα υπάρξει μια καθυστέρηση 5-8 ημερών στην αύξηση της νεκταροπαραγωγής από τις βροχές αν είναι σε καλό επίπεδο αυτές).

      Επίσης κάτι που δεν διευκρινίζεις είναι η ηλικία των βασιλισσών, μπορεί απλούστατα να είναι πάνω από 2 έτη σε ηλικία και να μην μπορούν να αποδώσουν στις γέννες καλά.

      Διαγραφή