UA-50457385-1

Πέμπτη 5 Απριλίου 2018

Προσοχή Ραντίσματα!!


 Προσοχή συνάδελφοι μελισσοκόμοι οι αγρόταροι (για ακόμα μια φορά) ραντίζουν μέρα μεσημέρι τις ελαιοκράμβες στους κάμπους της Θεσσαλονίκης, ενώ είναι αρκετές από αυτές στην αρχή της ανθοφορίας τους. Το διαπίστωσα αυτό με επιτόπιες ανιχνεύσεις μου στις τοποθετήσεις που έχω εγώ (χθες πέτυχα 2 αγρόταρους -αγρόταροι! Οι αγρότες είναι άλλο πράγμα! Οι αγρότες δεν είναι χοντροκομμένοι παρτάκιδες που τους νοιάζει να γίνεται μόνο η δική τους δουλειά και όλοι οι άλλοι να πάνε να γαμηθούν!- να ραντίζουν την ώρα των ανιχνεύσεων μου -12 το μεσημέρι με 2-  και σήμερα άλλους 3!) καθώς και με επικοινωνία που είχα με άλλους μελισσοκόμους σε τοποθετήσεις δικές τους. 

 Προσπαθήστε να κάνετε και εσείς ανιχνεύσεις στις τοποθετήσεις σας, και να είσαστε σε ετοιμότητα να κλείσετε μελίσσια εάν ραντίσουν κοντά σας (σε περίπτωση που κάνετε το λάθος να έχετε δίπλα από χωράφια με ελαιοκράμβεις τις κυψέλες σας! Είπαμε να είναι κοντά στις ανθοφορίες τα μελίσσια αλλά όχι και δίπλα, στην Ελλάδα είσαστε και όχι στις λεβάντες στην Γαλλία! Άλλοι αγρότες αυτοί άλλοι αγρόταροι οι δικοί μας!). Το μόνο παρήγορο είναι ότι δεν χρησιμοποιούν (οι περισσότεροι) τουρμπίνες για να ραντίζουν (αυτές δημιουργούν νέφος ολόκληρο) αλλά χρησιμοποιούν τα ραντιστικά που ραντίζουν χαμηλά. 

 Μείνετε σε επιφυλακή για μερικές μέρες, θα ραντίσουν τώρα όσοι έχουν καθυστερήσει, και ευτυχώς αμέσως μετά είναι το Πάσχα και οι αρνιντερλικοτές και τσιπουροπνίχτες αγρόταροι θα είναι υπερβολικά μπουκωμένοι για να συνεχίζουν τις καφρίλες!!!  

 Αυτά να τα θυμάστε την επόμενη φορά που θα είσαστε στα μπλόκα μαζί τους, και για ακόμα μια φορά θα κάνετε γαργάρες τις διαμαρτυρίες σας για τα ραντίσματα, όπως κάνατε και πριν από δύο χρόνια όταν σας είχα βγάλει την ανάρτηση του blog Για να μην ξεχνιόμαστε όπου και ανάφερα:

"Δυστυχώς όμως δεν είναι μόνο το ασφαλιστικό και φορολογικό νομοσχέδιο που μπορεί να τους (μας) καταστρέψει τις μελισσοκομικές τους επιχειρήσεις, και το μελισσοκομικό τους μέλλον, όπως και να επηρεάσει το οικονομικό (και όχι μόνο) μέλλον της οικογενείας τους.

 Το ίδιο αποτελεσματικά και πολύ ταχύτερα μπορούν να το κάνουν και τα ραντίσματα των αγροτών που γίνονται χωρίς προειδοποίηση, τις ώρες που πετούν οι μέλισσες πάνω στα άνθη!

 Η παρουσία των μελισσοκόμων στα Μπλόκα όπου θα υπάρχουν χιλιάδες αγρότες (οι οποίοι είναι αυτοί που χρησιμοποιούν φάρμακα για τα ραντίσματα) είναι η τέλεια ευκαιρία να επικοινωνήσουν οι δύο κλάδοι της πρωτογενής παραγωγής (μελισσοκομία και γεωργική παραγωγή) που είναι τόσο αλληλένδετα συνδεδεμένοι μεταξύ τους (ο Θάνατος του ενός είναι ο Θάνατος και του άλλου, η ανάπτυξη του ενός είναι η ανάπτυξη του άλλου). 

 Ευκαιρία λαμπρή για να επισημάνετε την σοβαρότητα του προβλήματος των ραντισμάτων για την επιβίωση μας, καθώς και των οικογενειών μας, και να τους πείσετε για την ορθή χρήση και πρακτική των φυτοφαρμάκων έτσι ώστε να μην επηρεάζουν τα ραντίσματα τις μελισσοκομικές μας επιχειρήσεις."

 Αλλά για φρου φρού και αρώματα είσαστε πρώτοι (πχ να βγάζετε ανακοινώσεις για να σταματήσουν οι ψεκασμοί το μεσημέρι από τους αγρόταρους στους τοίχους των αρχικών σας σελίδων στο facebook - ή σε μελισσοκομικές ομάδες που όλοι όμως εκεί είναι μελισσοκόμοι και όχι αγρότες!!- ,  κάτι το τελείως άχρηστο και μόνο για να παίρνετε like, μια που οι φίλοι σας κατά κύριο λόγο είναι μελισσοκόμοι και όχι αγρότες, οπότε να είχαμε να λέγαμε κατάσταση!!!) όταν όμως πραγματικά θα μπορούσατε να κάνετε κάτι εσείς ή οι συνδικαλιστές μελισσοπατέρες στα μπλόκα απλώς μετατρέπεστε και εσείς σε τσιπουροπνίχτες και σε επαναστάτες της πορδής (για επαναστάτες της πορδής και σε μπλοκομάχους βλέπετε την προηγούμενη ανάρτηση του blog Μία στο καρφί και μια στο πέταλο).

 Γιατί καλές οι διαμαρτυρίες για τα στραβά του κλάδου και τις δυσλειτουργίες του, καλές οι διαμαρτυρίες για το φορολογικό και το ασφαλιστικό που μπορούν να μας σβήσουν από το χάρτη με τις ηλιθιότητες που προβλέπουν, αλλά πιστέψτε με αν κάποιος αγρόταρος σας ραντίσει τα μελίσσια και χάσετε όλο το ζωικό σας κεφάλαιο όλα τα παραπάνω θα είναι το μικρότερο σας πρόβλημα.

 Αυτά για σήμερα συνάδερφοι.


 Άντε γεια σας, και χαρά σας.

 Καλή τύχη.






Adios Amigos Locos



Μότσανος Λάζαρος

Σοχός 5/4/2018


2 σχόλια:

  1. Λάζαρε, και όταν συμβεί αυτό που λες να πάθουν ζημιά οι Μέλισσες και εξ' αυτού να πάθουν την αντίστοιχη ζημιά οι "αγρόταροι", ο κώλος τους είναι καλυμμένος.
    Θα κλείσουν την Εθνική και οι άλλοι άχρηστοι, που λέγονται πολιτικοί θα τρέξουν να τα αποζημιώσουν τα παιδάκια μας.
    Αγρόταροι αγράμματοι, ποτέ νικημένοι.
    Η ένδοξος πατρίς θα καθαρίσει για όλα λαμόγια του τόπου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι ακριβώς είναι, ενώ για τον μελισσοκόμο δεν υπάρχει ρεαλιστική πιθανότητα να αποζημιωθεί για την δηλητηρίαση των μελισσιών του από τον ΕΛΓΑ (παρόλο που πληρώνει την εισφορά του σε αυτόν κάθε φορά που κάνει ΟΣΔΕ) αντίθετα αν καταστραφούν τα μελίσσια και δεν επικονιάσουν τις καλλιέργειες τους, οι αγρότες θα κάνουν αιτήσεις για "ακαρπία" (κυρίως οι δενδροκόμοι) και ο ίδιος ΕΛΓΑ θα τους αποζημιώσει για μια ζημία που προκάλεσαν οι ίδιοι! Ελλάς Ολέ! Χα χα χα.

      Διαγραφή