UA-50457385-1

Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2020

Η σοφία του Σάπιου Μήλου

 


 Ήσουν και «έξυπνος» βλέπεις στο γυμνάσιο ή και στο λύκειο (σε όσες τουλάχιστον τάξεις του μπόρεσες να πας).  

 Δεν παρακολουθούσες το μάθημα των μαθηματικών και ούτε διάβαζες τα βιβλία μαθηματικών  γιατί «Τι μου χρειάζονται τα μαθηματικά?» έλεγες, «θα μου δώσουν να φάω??». Οπότε δεν έμαθες τι θα πει εκθετική αύξηση. Δεν μπορεί άλλωστε η εκθετική αύξηση να σου δώσει να φας!

 Δεν παρακολουθούσες το μάθημα της Ιστορίας και ούτε διάβαζες τα βιβλία Ιστορίας  γιατί «Τι μου χρειάζεται η Ιστορία?» έλεγες, «θα μου δώσει να φάω??». Οπότε δεν έμαθες τι θα πει Πανούκλα και Μαύρος Θάνατος. Δεν μπορεί άλλωστε η Πανούκλα και ο Μαύρος Θάνατος να σου δώσει να φας!

 Δεν παρακολουθούσες το μάθημα της Βιολογίας και ούτε διάβαζες τα βιβλία Βιολογίας  γιατί «Τι μου χρειάζεται η Βιολογία?» έλεγες, «θα μου δώσει να φάω??». Οπότε δεν έμαθες τι θα πει Ιοί, μετάδοση ασθενειών, και μεταλλάξεις γενετικού κώδικα.  Δεν μπορούν άλλωστε οι Ιοί, η μετάδοση ασθενειών, και οι μεταλλάξεις γενετικού κώδικα να σου δώσουν να φας!

 Δεν παρακολουθούσες το μάθημα της Κοινωνιολογίας και ούτε διάβαζες τα βιβλία Κοινωνιολογίας  γιατί «Τι μου χρειάζεται η Κοινωνιολογία?» έλεγες, «θα μου δώσει να φάω??». Οπότε δεν έμαθες τι θα πει Ατομική και Συλλογική ευθύνη, έννομες και κοινωνικά αποδεκτές συμπεριφορές, φαινόμενα Echo chamber, αλλά και φαύλοι κύκλοι θετικής ανάδρασης. Δεν μπορεί άλλωστε η Ατομική και Συλλογική ευθύνη, έννομες και κοινωνικά αποδεκτές συμπεριφορές, φαινόμενα Echo chamber, αλλά και φαύλοι κύκλοι θετικής ανάδρασης να σου δώσουν να φας!

 Εσύ θα πήγαινες άλλωστε σε τεχνικά λύκεια για να γίνεις θερμικός – ψυκτικός ή υδραυλικός, κομμώτρια, νυχού, ή θα πήγαινες στην δουλειά του «Μπαμπά» στα γελάδια, ή στο μαγαζί, ή στο μπαράκι, ή θα έπρηζες αρχίδια και θα έγλυφες κατουρημένες ποδιές βουλευτών για να σε βολέψουν και εσένα στο δημόσιο σαν τους περισσότερους στο σόι σου, ή σε τελική ανάλυση θα γινόσουν ταρίφας, και ως ταρίφας εκ ορισμού τα ξέρεις ήδη όλα!

 Δεν διάβασες, δεν ακόνισες το μυαλό σου, δεν το χρειάστηκες, γιατί δεν θα σου έδινε να φας!

 Αποτέλεσμα?

 Έμεινες βλάκας, ένας αδαής, λίγες γνώσεις που απλώς επέτειναν την  ημιμάθεια σου!

 Ένας όρθιος πίθηκος με αντίχειρες! 

 Αλλά ούτε αυτό το κατάλαβες!

 Εξακολουθείς να νομίζεις ότι είσαι τόσο «έξυπνος» όσο στο Γυμνάσιο ή και στο Λύκειο (σε όσες τουλάχιστον τάξεις του μπόρεσες να πας). Δεν κατάλαβες ότι είσαι απλώς ένα κούτσουρο απελέκητο, ένα τσιμεντόλιθο, ένα στουρνάρι, ένας τενεκές! Και εξακολουθείς να έχεις άποψη για πράγματα που δεν τα ξέρεις, να αμφισβητείς την πραγματικότητα «γιατί εγώ δεν είδα να πεθαίνει κανένας από αυτό!», να μπορείς να βελάζεις μόνο «Μπεεεε! Μπεεε! Μπεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε!», να δείχνεις σε όλους το πόσο κενός από ουσιαστικό περιεχόμενο και γνώσεις είσαι!

 Έλα όμως που τώρα δεν θα μπορείς να φας καθώς «κοκκινίζει» κομμάτι, κομμάτι, ο χάρτης όλης της χώρας. Γιατί όλα αυτά που «δεν θα σου δώσουν να φας» και δεν θεώρησες σωστό να τα μάθεις, μπορούν άνετα όμως να σου αφαιρέσουν το φαγητό από μπρος σου, να σου στερήσουν την δουλειά σου, τους πελάτες που θα αγόραζαν τις υπηρεσίες σου,  την δυνατότητα σου να βγάζεις το φαγητό σου, και το φαγητό της οικογενείας σου!

 Αλλά ξέρω, ήδη σκέφτεσαι το πόσο «έξυπνος» είσαι και πάλι!

 Ναι δεν τα έμαθες όλα τα παραπάνω, και ναι, μπορεί να σου στερήσουν όλα αυτά το φαγητό από το πιάτο σου, αλλά επίσης θα στερήσουν όλα τα παραπάνω το φαγητό από το πιάτο και από όσους έκατσαν και τα έμαθαν!

 Ναι είναι μια μορφή «εξυπνάδας» και αυτή , μια μορφή «σοφίας» επίσης, η σοφία του σάπιου μήλου μέσα στο βαρέλι με τα μήλα!

 Εύγε! Όρθιε πίθηκε με αντίχειρες!



 Και συνεχίζουμε με την νέα σειρά αναρτήσεων σε αυτό το blog που θα έχει αποκλειστικά θεματολογία της την επιδημία του Covid-19, όπου και θα υπάρχουν συγκεντρωμένα το καθημερινό ημερολόγιο καραντίνας που τηρώ πλέον στο προφίλ μου στο Facebook, αλλά και οι αναρτήσεις σχετικά με τον κορωνοϊό που έχουν γραφτεί (και θα γραφτούν στο μέλλον) στο blog μου.


 Σκοπός είναι να παρουσιαστεί μια σοβαρή (καλά λέμε τώρα! Χα χα χα), λογική και τεκμηριωμένη ματιά και άποψη σχετικά με την αναγκαιότητα να τηρηθεί η καραντίνα από όλους μας, για να μην ξεφύγει η κατάσταση όπως σε γειτονικές μας χώρες. 

 Δυστυχώς υπάρχει εκεί έξω πολύς ανορθολογισμός, θεωρίες συνωμοσιών, και ωχαδερφισμός που μπορεί να κάνει τεράστιο  κακό. Και το χειρότερο από όλα είναι ότι όσοι εκπροσωπούν τα παραπάνω και έχουν πολύ δυνατότερη φωνή μέσα στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης από όλους, και οι απόψεις τους έχουν πολύ μεγαλύτερη μεταδοτικότητα από τον κορονοϊό, αλλά και η καταστροφή που μπορούν να προκαλέσουν είναι και αυτή μεγαλύτερη επίσης από οποιαδήποτε καταστροφή μπορεί να προκαλέσει η ίδια η επιδημία!

 Σε όσους ξενιστούν (νέοι αναγνώστες μου) από το ύφος της γραφής μου διευκρινίζω ότι όσο πιο άμεσο το μέσο μετάδοσης του μηνύματος τόσο πιο αποτελεσματική και η επικοινωνία ανάμεσα σε πομπό  και δέκτη. Οπότε τα κείμενα μου έχουν την φυσική ροή και μορφή που έχει και ο πηγαίος προφορικός λόγος μου. Όσο για το χιούμορ μου? Ε! Ας πούμε ότι υπάρχει  και αυτό! Χα χα χα.

 Πολλά είπαμε, θα τα λέμε κάθε εβδομάδα σε κάθε νέα ανάρτηση των Ημερολογίων καραντίνας, καθώς και των αντίστοιχων αναρτήσεων στο blog για την επιδημία.

 Καλή δύναμη να έχουμε όλοι μας.

 Θα νικήσουμε! 


Αναρτήσεις του blog για την επιδημία του Covid-19




Κομμουνιστής μέχρι να πλουτίσεις..

Ημερολόγια Καραντίνας: Εβδομάδα πρώτη (13/3/2020 έως 20/3/2020)

Η λεπτή γαλάζια γραμμή

Επιδημία Κορωνοϊού και Ελλάδα: Τέσσερις αισιόδοξες υποθέσεις

Ημερολόγια Καραντίνας: Εβδομάδα Δεύτερη (21/3/2020 έως 27/3/2020)

Ημερολόγια Καραντίνας: Εβδομάδα Τρίτη (28/3/2020 έως 03/4/2020)

Ημερολόγια Καραντίνας: Εβδομάδα Τέταρτη (04/4/2020 έως 10/4/2020)

Οι άγγελοι του Λέτσε

Ημερολόγια Καραντίνας: Εβδομάδα Πέμπτη (11/4/2020 έως 17/4/2020)

Ημερολόγια Καραντίνας: Εβδομάδα Έκτη (18/4/2020 έως 24/4/2020)







Adios Amigos Locos 

Λάζαρος Μότσανος 


Σοχός 29/10/2020



2 σχόλια:

  1. Ένα από τα πολύ θετικά του COVID είναι πως αποκαλύφθηκε το 90% τουλάχιστον του ψεκασμένου πληθυσμου...κάτι είναι και αυτό...χαχχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή