UA-50457385-1

Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2020

Ζώντας με τον Κορωνοϊό και τα άλλα ψεκασμένα ζωάκια

 

  Ώρα για ακόμα ανάρτηση για τον Κορωνοϊό και όλα τα θαυμαστά και παράξενα (και παράξενους) που ζούμε τον τελευταίο χρόνο. Αυτή θα είναι μια ανάρτηση Ποτ-πουρί σχετικά με όσα έχουν πέσει στα υπόψη μου τους τελευταίους μήνες που έχω σκύψει το κεφάλι μου για να βγάλω μια πολύ δύσκολη μελισσοκομική χρονιά, κάτω από τελείως αντίξοες συνθήκες καραντίνας και ημικαραντίνας, και όσα παρατήρησα να εξελίσσονται γύρω μου εξαιτίας των ιδιόμορφων συνθηκών και καταστάσεων που ζούμε όλοι μας. 

 Ταυτόχρονα θα αποτελεί και αυτή η ανάρτηση ένα αρχείο σχετικά με τα γεγονότα, την περιρρέουσα ατμόσφαιρα, την θεματολογία (και συνωμοσιολογία) που υπάρχει αυτό το διάστημα έτσι ώστε να χρησιμοποιηθεί ως πηγή (και) η τρέχουσα ανάρτηση του blog από τους ερευνητές του μέλλοντος. 

 Αλλά μην νομίζετε ότι αυτή η ανάρτηση θα είναι απλώς ένα σκορποχώρι από γεγονότα, ιστορίες παραλογισμού στα κοινωνικά δίκτυα, αλλά και στον έξω κόσμο, αλλά και συναισθήματα που βίωνα όλο αυτό το διάστημα. Αλλά θα υπάρχουν επίσης και σκληρά δεδομένα αριθμητικά σχετικά με την εξέλιξη της πανδημίας ως τώρα (4/10/2020) που θα τα παρουσιάσω  εμπρός σας, γιατί δεν είμαστε όλοι ψεκασμένοι, που απλώς ουρλιάζουμε έχοντας κατεβεί μόλις από τα δέντρα!

 Χα χα χα. 

 Η πρώτη φώτο είναι από ένα supermarket της ευρύτερης περιοχής, είχε ξεμείνει η κάρτα στο καρότσι με τα ψώνια που έκανα και έκανα την αμαρτία να μην την γυρίσω πίσω, αλλά να την κρατήσω ως αναμνηστικό μιας πολύ παράξενης εποχής, αλλά και ως υλικό για εναρκτήρια φωτογραφία ανάρτησης. Ναι αμάρτησα! Αλλά για καλό σκοπό! Χα χα χα. 

 Αλλά πριν πάμε στις ιστορίες για αγρίους ας πάμε πρώτα σε λίγα σκληρά δεδομένα. Έτσι, έτσι, έτσι, για αλλαγή. 

 


 Το θυμάστε αυτό τσακαλάκια μου?

 Μας το σερβίρανε διαρκώς στις αρχικές μας σελίδες οι ψεκασμένοι στις αρχές της πανδημίας για να υποδηλώσουν ότι δεν είναι σοβαρή η πανδημία, και δεν πρέπει να ασχολούμαστε με αυτήν γιατί είναι πολύ λίγα τα θύματα της σε σχέση με άλλες ασθένειες. 

 Στατιστικά που έβγαιναν βάση σε ορισμένες συναρτήσεις που απλώς υπολόγιζαν θεωρητικά μοντέλα εξέλιξης του κάθε φαινομένου (αιτίας θανάτου) που εξέταζαν. Αλλά αυτό δεν σταματούσε τους ψεκασμένους να τα θεωρούν πλήρως αξιόπιστα λες και ήταν πραγματικές (επίσημες κρατικές) καταμετρήσεις. 

 Προς τιμή της η ιστοσελίδα που ήταν η πηγή του παραπάνω πίνακα άρχισε και την καταμέριση της εξέλιξης του Κορωνοϊού βάση των επίσημων καταμερίσεων που έκανε το κάθε κράτος (πηγή Worldometer  Coronavirus Update ) Και δημιούργησε ένα πίνακα με διάφορα στατιστικά στοιχεία για κάθε κράτος (συνολικό αριθμό κρουσμάτων και θανάτων, κρούσματα, τεστ, και θάνατοι ανά εκατομμύριο, πληθυσμός και πολλά, πολλά άλλα).

 Τα δεδομένα της ιστοσελίδας τα πήρα εγώ και κράτησα μόνο τον συνολικό αριθμό κρουσμάτων και θανάτων ανά κράτος, τον αριθμό θανάτων και τεστ ανά εκατομμύριο κατοίκους, και τον πληθυσμό κάθε κράτους, και σας τα παρουσιάζω ταξινομημένα ανάλογα τους νεκρούς ανά εκατομμύριο. Και αυτό για να έχετε μια εικόνα του πόσο καλά τα πάει το κάθε κράτος συγκριτικά με τα άλλα όσο αφορά τους νεκρούς σε σχέση με τον πληθυσμό του. 

 Λίγα σκληρά δεδομένα παρουσιασμένα με μια μορφή εύκολα κατανοητή για να μπορέσετε να αντιληφθείτε και το μέγεθος της ζημίας που προκάλεσε ο Κορωνοϊός, αλλά και το πόσο καλά αντέδρασε το κάθε κράτος σε αυτή την πρόκληση.

 ΝΕΚΡΟΙ ΑΝΑ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΟ ΣΕ ΚΑΘΕ ΧΩΡΑ







 
 Μικρές παρατηρήσεις πάνω στα παραπάνω δεδομένα. Η πρώτη δεκάδα των χωρών με τους περισσότερους νεκρούς ανά εκατομμύριο πλέον λατινοαμερικανικοκρατείται (εάν εξαιρέσεις κάτι πολύ μικρά ευρωπαϊκά κράτη που μπορεί λόγου μικροσκοπικού μεγέθους μια τυχαία κατανομή νεκρών να τα ανεβάζει πολύ υψηλά στην σχετική κατάταξη, όπως φυσικά την Ισπανία και το Βέλγιο που έχουν τρομερά αρνητικά ρεκόρ στον συγκεκριμένο τομέα, και φυσικά τις Η.Π.Α. που αποτελούν μια ξεχωριστή κατηγορία από μόνες τους!). 

 Επίσης κράτη που τα είχα διακρίνει  από πολύ νωρίς ότι θα πάνε για εκατόμβες νεκρών δυστυχώς δεν με διέψευσαν (πχ Βραζιλία με πάνω από 145 χιλιάδες νεκρούς, Ινδία με πάνω από 100 χιλιάδες νεκρούς, Μεξικό με πάνω από 78 χιλιάδες νεκρούς, Νότια Αφρική με 16 χιλιάδες νεκρούς, και γενικά η Νότια και Κεντρική Αμερική με εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς).

 Επίσης αρκετά από τα δεδομένα που παρουσιάζονται παραπάνω είναι σε μεγάλο βαθμό υποτιμημένα καθώς οι χώρες που τα δημοσιοποιούν κρύβουν την πραγματική κατάσταση (Ρωσία, Ιράν, Κίνα, Τουρκία κ.α.) ή δεν έχουν καν δεδομένα αξιόπιστα λόγου ανύπαρκτων κρατικών διοικητικών δομών (πχ όλη η υποσαχάρια Αφρική).  

 Ναι αλλά καλά είναι να υπάρχει και μια συνέπεια σε ότι λέμε όλοι μας. Και έχουμε κοντά στο 1,038,000 νεκρούς από τον Κορωνοϊό, πόσοι να είναι άραγε οι νεκροί από την Γρίπη? Την Ελονοσία? Το AIDS? Για να ρίξουμε ξανά μια ματιά στην ίδια ιστοσελίδα που είχε αποτελέσει την πηγή για το πινακάκι των ψεκασμένων για να δούμε τι λένε οι συναρτήσεις της για την εξέλιξη των παραπάνω φαινομένων. 

 Και από τον παραπάνω πίνακα που πήρα από αυτή την σελίδα βλέπουμε ότι έχει υπολογιστεί ότι οι νεκροί από την γρίπη μέχρι σήμερα (4/10/2020) είναι 371,720 ,  από την ελονοσία 745,917 ,  και από το AIDS 1,278,372!

 Χμμμμμ! Οι καταγεγραμμένοι νεκροί από τον Κορωνοϊό είναι σχεδόν περισσότεροι από όσους έχουν υπολογιστεί ότι θα πρέπει να είναι οι νεκροί από την γρίπη και την ελονοσία, και πλησιάζουν όσους έχουν υπολογισθεί για το AIDS! Ναι και όλα αυτά έχοντας πάρει μέτρα ενάντια στον Κορωνοϊό (και φυσικά τα ίδια ακριβώς μέτρα έχουν ρίξει τρομερά και τους αριθμούς των ατόμων που πραγματικά έχουν πεθάνει από την γρίπη, και όχι όσους έχουν απλώς υπολογισθεί μαθηματικά ότι θα πεθάνουν!) που έχουν μειώσει δραματικά (σε ορισμένα κράτη περισσότερα από κάποια άλλα) την μεταδοτικότητα και την θνησιμότητα του Κορωνοϊού. 

 Πάμε σε ένα άλλο μύθο για τον Κορωνοϊό και την περίπτωση της χώρας μας. Η θεωρία (που την διακινούσαν αριστερής ιδεολογίας άτομα και ιστοσελίδες) που έλεγε ότι η Ελλάδα τα πήγαινε καλά στην αντιμετώπιση του Κορωνοϊού γιατί ήταν απομονωμένη οικονομικά και τουριστικά εκείνους τους μήνες σε σχέση με την Δυτική Ευρώπη, και ότι αντίστοιχα τα πήγαιναν περίφημα και οι χώρες της Ανατολικής Ευρώπης που είχαν τα ίδια χαρακτηριστικά με της Ελλάδας. Καθώς και μια παραλλαγή του ίδιου μύθου ότι το εμβόλιο της φυματίωσης που στις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης και στην Ελλάδα ήταν υποχρεωτικό προκαλούσε καλύτερη εξέλιξη της επιδημίας σε αυτές τις χώρες. 

 Μάλιστα ανώνυμοι bloggers (αλήθεια γιατί ανώνυμος blogger σε δημοκρατικές χώρες συνάδελφε?) όπως ο Πιτσιρίκος έβγαζαν φιλιππικούς σχετικά με αυτές τις θεωρίες και την ανικανότητα της κυβέρνησης πάνω σε αυτό το θέμα, άσχετα που οι αριθμοί δεν του έβγαιναν, και κατηγορούσε όλους όσους δεν συμμεριζόταν τις απόψεις του ως πουλημένα παπαγαλάκια της κυβέρνησης, και δώσε πάρε αναδημοσιεύσεις αυτών των αναρτήσεων από άτομα που είχαν βάλει την κυβέρνηση σε μαύρο άλογο λόγου πολιτικού προσανατολισμού.

 Οπότε για τσιμπήστε και λίγα σκληρά δεδομένα ακριβώς πάνω σε αυτό το θέμα. 
 
 Παρακάτω σας έχω ένα πίνακα με τους νεκρούς ανά εκατομμύριο στις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης αλλά και της πρώην Σοβιετικής Ένωσης σε σύγκριση με την χώρα μας (σας έχω και την κατάταξη που έχουν παγκοσμίως η κάθε χώρα).

ΝΕΚΡΟΙ ΑΝΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΠΡΩΗΝ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΣΟΒΙΕΤΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


 Τι λέει ο παραπάνω πίνακας? Ξεκαθαρίζει ορισμένα πράγματα? Ιδίως εάν σκεφτείς ότι αρκετές χώρες της Ανατολικής Ευρώπης (Πχ Σερβία, Τουρκία) λέγανε ψέματα σχετικά με τους νεκρούς τους από τον Κορωνοϊό, ενώ τα δεδομένα από τις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης (πχ Ρωσία) είναι πλήρως αναξιόπιστα προς την ακρίβεια τους! 

 Καλό είναι να θυμόμαστε ότι ψεκασμένοι υπάρχουν παντού, και από τα δεξιά αλλά και από τα αριστερά!

 Πάμε παρακάτω.

 Καιρό τώρα ήθελα να γράψω μια ανάρτηση για τον Κορωνοϊό αλλά δεν μπορούσα να βρω το ορόσημο για να την έγραφα, να ήταν το ότι οι Η.Π.Α. πέρασαν τους 100 χιλιάδες νεκρούς? Τους 150 χιλιάδες νεκρούς? Τους 200 χιλιάδες νεκρούς? 

 Το ότι η  Βραζιλία πέρασε τους 100 χιλιάδες νεκρούς? Τους 150 χιλιάδες νεκρούς? 

 Το ότι η Ινδία πέρασε τους 100 χιλιάδες νεκρούς (εδώ να αναφέρω μια ιστορία ενός ακόμα ψεκασμένου, σε σχόλια στο FB ο φωστήρας είχε γράψει "Κίνα και Ινδία 4000+2000 νεκροί! Ο μισός πληθυσμός του πλανήτη και μόνο 6000 νεκροί και οι δύο μαζί, τι πανδημία είναι αυτήν?" τρεις μήνες μετά η Ινδία έχει 51 φορές περισσότερους νεκρούς πλέον! Άλλος ένας που πήγε κουβά με τις προβλέψεις του, αλλά έτσι είναι εάν διαβάζεις μόνο Μίκι Μάους και Ελεύθερη ώρα! Τέτοιες θα είναι και οι προβλέψεις σου!)? 

 Το ότι παγκόσμια οι νεκροί ξεπέρασαν το ένα εκατομμύριο ( Μια ιστορία και εδώ να αναφέρω με τον δικό μας τον καθηγητή Ιωαννίδη που τον είχαν κάνει σημαία οι εδώ ψεκασμένοι γιατί έλεγε ότι οι νεκροί από τον Κορωνοϊό παγκοσμίως μπορεί να είναι μόνο 200 χιλιάδες - και 20 χιλιάδες μόνο στις Η.Π.Α.-, όταν οι νεκροί είχαν φτάσει τις 330 χιλιάδες παγκοσμίως τον είχε ρωτήσει ένας δημοσιογράφος για αυτό το γεγονός, και το μόνο που είχε αναφέρει ο κύριος καθηγητής ότι και καλά κάποιοι άλλοι ανέβαζαν τους πιθανούς νεκρούς στα 50 εκατομμύρια! Έτσι, έτσι, έτσι! Η γραφικότητα αντιμετωπίζεται με ακόμη μεγαλύτερη γραφικότητα! Δυστυχώς κανένας πλέον δημοσιογράφος δεν θα τον ρωτήσει τον κύριο καθηγητή, τώρα που είναι υπερτριπλάσιος ο αριθμός των νεκρών, την γνώμη του. Βλέπεις όταν πας τόσο πολύ κουβά στις προβλέψεις σου παύεις να είσαι σοβαρός επιστήμονας και να σε αντιμετωπίζουν ως τέτοιο! Λυπάμαι κύριε καθηγητά, έπρεπε να ξέρετε καλύτερα!)? 

 Τελικά το ορόσημο που περίμενα (το σημάδι από τον Θεό! Χα χα χα) ήταν το ότι αρρώστησε από τον Κορωνοϊό και ο τρίτος ηγέτης που ήταν αρνητής του Κορωνοϊού και της σοβαρότητας της κατάστασης! Μετά τον Τζόνσον και τον Μπολσονάρου. Και φυσικά δεν μιλάω για κανένα άλλο εκτός από τον Τράμπ! 

 Βλάκας, ανίδεος, μεγαλομανής, οδήγησε τον λαό του σε σφαγή με τα τεράστια λάθη του αλλά του εύχομαι περαστικά, δεν αξίζει σε κανένα ο θάνατος από τον Κορωνοϊό όσα λάθη και να έχει κάνει, έστω και για χάρη της Μελάνιας και τις Ιβάνκας που έχουν πολύ ωραία μάτια για να τα κάψουν με δάκρυα!

 Σε τέτοιες ώρες πρέπει να υπάρχει σεβασμός (άσχετα που τα γαϊδούρια οι ψεκασμένοι όταν βγαίνουν ανακοινώσεις για νεκρούς βγάζουν γελάκια από κάτω, βελάζουν, ή βρίζουν τους πάντες. Δεν είμαστε όλοι ίδιοι βλέπετε!).

 Αλλά από την άλλη  πλευρά δεν μπορώ να μην παρουσιάσω τα δεδομένα για την Η.Π.Α. μια που όπως προείπαμε αποτελεί μόνη της μια κατηγορία!


 Οπότε σας ετοίμασα έναν πίνακα με τους νεκρούς ανά εκατομμύριο στις Η.Π.Α. και εδώ να επισημάνω ότι όσο οι νεκροί στην Αμερική ήταν κυρίως σε πολιτείες των δημοκρατικών (πχ Νέα Υόρκη, Βοστόνη, Καλιφόρνια, Ιλλινόϊς κ.α) ο Τράμπ πετούσε χαρταετό και έφτανε να αμφισβητεί την ύπαρξη της πανδημίας, όταν όμως ρεπουμπλικανικές πολιτείες όπως το Τέξας, η Φλόριντα, η Αριζόνα άρχισαν να έχουν εκατόμβες νεκρών και αυτές τότε και μόνο τότε άρχισε να βλέπει την κατάσταση όπως ακριβώς ήταν! Πολιτικοί! Τι να πεις! Νοημοσύνη μικρότερη και από αμοιβάδα!

 Νεκροί ανά εκατομμύριο στις Η.Π.Α. 



 Και πάμε στα δικά μας, τα ψεκασμένα ζωάκια του Κορωνοϊού!

 Τους Μπεεεεεεεεεεε πολίτες του διαδικτύου!

 Χα χα χα.  


 Ποτέ δεν μπορούσα να φανταστώ ότι θα υπήρχε τέτοιο έλλειμα παιδείας από τόσους πολλούς! Ποτέ δεν μπορούσα να φανταστώ ότι υπάρχουν τόσοι πολλοί ηλίθιοι άνθρωποι σε σχέση με το γενικό σύνολο! Ποτέ δεν μπορούσα να φανταστώ ότι θα μπορούσαν να υπάρχουν τόσο θρασείς άνθρωποι που θα έγραφαν την δημόσια υγεία, αλλά και την υγεία των δικών τους, στα παλιά τους τα παπούτσια! Ποτέ δεν θα μπορούσα να φανταστώ ότι θα υπήρχαν τόσα πολλά άτομα που θα με έκαναν να ντραπώ που ανήκουν και αυτοί στο ανθρώπινο γένος όπως και εγώ!


 Βλαμμένοι που είτε δεν δέχονται το ότι υπάρχει πανδημία ("Δεν είναι πανδημία αυτό! Δεν είναι καν επιδημία αυτό!" είχε πετάξει σε ανύποπτο χρόνο σε ένα τηλεοπτικό ρεπορτάζ ένας μυστακιοφόρος ψεκασμένος, προφανέστατα εάν δεν ψοφάνε σαν τις μύγες οι άνθρωποι στους δρόμους όπως πριν από 700 χρόνια στον Μαύρο Θάνατο δεν είναι πανδημία ή επιδημία! Ειιιιιιιιιιιιι! Ο κόσμος πάει μπροστά γουρουνοβοσκέ! 700 Χρόνια ιατρικής έχουν περάσει από τότε! Αυτό έλειπε, να βλέπουμε και νεκρούς αβέρτα στα πεζοδρόμια! Μούσκαρε!),είτε ότι είναι σχέδιο για να μας μαγαρίσουν ως έθνος ή ως θρησκεία ("τώρα μάσκα, σε ένα δύο χρόνια μπουρκα!" σοβαρά τώρα ρε χοντρούλη οικόσιτε δημόσιε υπάλληλε, και μελισσοκόμε, τόσο αδύναμο είναι το θρησκευτικό συναίσθημα και η  πίστη σου που εάν φορέσεις μια μάσκα θα φορέσεις αυτόματα μετά και μπούρκα?!?! Γιατί εγώ που δεν είμαι και αμάν και αμάν πιστός εάν έρθει κάποιος να μου αλλάξει την πίστη μου θα του γαμήσω το ταμ τιριρι και ότι έχει και δεν έχει! Για όποιον δεν κατάλαβε όπου "το Ταμ τιριρι" βάλτε την πρόταση "την μάνα του"! Χα χα χα), ή το ακόμα χειρότερο από όλα υποτιμούν την αξία της ζωής όσων πεθαίνουν από τον Κορωνοϊό ("έλα μωρέ πέθανε κάποιος στα 90, 85, 78, 65! Είχε και υποκείμενα νοσήματα σιγά το πράγμα! Να πεθάνουμε για τους ξοφλημένους όλοι οι υπόλοιποι από πείνα?" Ρε καραγκιοζάκο και εάν αυτός που θα πεθάνει είναι η μάνα σου? Που λόγου ηλικίας όλο και θα έχει υποκείμενα νοσήματα όπως διαβήτη, καρδιά, χοληστερίνη, χρόνια αναπνευστική ανεπάρκεια? Δεν της αξίζει να ζήσει όσο γίνεται πιο πολύ? Τόσο του πεταμού έχεις την μάνα σου? Τι σκατόψυχο παιδί μεγάλωσε τελικά η μάνα σου?).

 Εάν δεν ήταν τόσο επικίνδυνοι θα ήταν ξεκαρδιστικά αστείοι με την ηλιθιότητα τους και την γραφικότητα  τους!


 Και δυστυχώς δεν αποτελούν φαινόμενο μόνο των κοινωνικών δικτύων. Σε μια από τις ελάχιστες εξορμήσεις μου στην πόλη μπήκα στις αρχές του καλοκαιριού σε ένα αστικό και εκεί διαπίστωσα ότι ένα τουλάχιστον 10-15% των επιβατών δεν φορούσαν μάσκα! Και εάν πήγαινες να τους κάνεις παρατήρηση μπορεί να σε άρχιζαν στα βελάσματα! Μην συνειδητοποιώντας ότι δεν είναι πίσω από ένα πληκτρολόγιο, αλλά σε απόσταση βολής χεριού από αυτόν που έχουν μπρος τους. Και ότι σε δευτερόλεπτα μπορεί να βρεθούν να γλύφουν τα τζάμια από τα παράθυρα του αστικού καθώς θα τους έχεις καρφώσει εκεί με ένα τελείως απροειδοποίητο κεφαλοκλείδωμα (τι ακριβώς νομίζετε ότι θα συμβεί εάν πάτε να κάνετε κάποιο τέτοιο καραγκιοζλίκι σε μένα? Με κόβετε ότι θα σας έχω με το σεις και με το σας? Κούνια που σας κούναγέ!).



 Αχχχχ και δεν μπορούν να αντιληφθούν καν τα αυτονόητα! Κάνεις την βλακεία που είναι να κάνεις, αλλά σε αυτή την περίπτωση οι συνέπειες της βλακείας σου επηρεάζουν τους πάντες, ακόμα και άτομα που η μόνη σου σχέση με εσένα θα είναι ότι κάποια στιγμή ανάπνευσαν τον ίδιο αέρα με σένα, που φρόντισες να τον μολύνεις με Κορωνοϊό, γιατί αδιαφόρησες να πάρεις το παραμικρό μέτρο για να εμποδίσεις την διασπορά του (και το βλέπουμε πλέον αυτό με την κατάσταση στην Ελλάδα να ξεφεύγει πλέον -και με ευθύνη της κυβέρνησης που άνοιξε σύνορα, δεν προμηθεύτηκε αστικά, έκανε τα στραβά μάτια στους εφοπλιστές και τις αεροπορικές εταιρίες, δεν μερίμνησε για περισσότερες σχολικές αίθουσες στα μεγάλα αστικά κέντρα, ούτε και για αβέρτα μη στοχευμένα τεστ για τον Κορωνοϊό- αλλά και λόγου ότι πολλοί συμπολίτες μας δεν έχουν καν ιδέα του  τι σημαίνει ατομική ευθύνη!),και διαφημίζεις παντού το γεγονός ότι είσαι παντελώς ανεύθυνός και φυρόμυαλός! 

 Τι ακριβώς περιμένεις να συμβεί αμέσως μετά στο μυαλό της τεράστιας πλειοψηφίας που δεν συμμερίζεται τις απόψεις σου, τις συμπεριφορές σου, την ανευθυνότητα σου, τον παραλογισμό σου (και μην έχεις αμφιβολία, είσαι μια μικρή μειοψηφία του 10-15%! Οι υπόλοιποι δεν είναι τρόμπες σαν και σένα!)? Θα σε θαυμάσουν? Θα πουν "Μα τι επαναστατικός και ανυπότακτος χαρακτήρας είναι αυτός? Τι διαύγεια πνεύματος είναι αυτήν? Πόσο θέλω να μοιάζω σε αυτόν τον Τσε Γκεβάρα του Facebook! Τον Κάρλ Μάρξ των κοινωνικών δικτύων!!!" έτσι νομίζεις? 

 Δύσμοιρε φουκαρά! Πλανεμένο μου ξεφτέρ.... ούπς λάθος! Πλανεμένε μου μπούφε! Όχι μόνο δεν θα πούνε αυτό αλλά θα σε έχουν για έναν επικίνδυνο και σιχαμερό βρομιάρη που ούτε καν το χέρι τους δεν θα το προτείνουν για να σε χαιρετήσουν με χειραψία! Και όχι μόνο τώρα την εποχή του Κορωνοϊού αλλά και μετά από αυτή! "Άσε ρε με τον βρομιάρη!" θα πουν "Αυτός είναι ικανός να κάνει και "αντίσταση" στον να πλένει τα χέρια του μετά το χέσιμο! Άσε καλύτερα μην κολλήσω κανένα E Coli! Τον μπίχλα, γάμα τον! Παρακμιακός τελείως!".

 Έτσι λειτουργεί ο εγκέφαλος ενός φυσιολογικού ατόμου! Αλλά που να το ξέρεις εσύ? Ούτε φυσιολογικός είσαι, αλλά ούτε και εγκέφαλο διαθέτεις! Χα χα χα.
 


 Και για το τέλος μια παράκληση! Όσοι είσαστε ψεκασμένοι σας έχω ήδη παύσει να σας ακολουθώ στο Facebook (και μάλιστα όποιος τόλμησε να αρθρώσει λόγο στα σχόλια στην αρχική μου σελίδα σε όσα αναρτώ έφαγε αμέσως διαγραφή και μπλοκάρισμα!), αλλά και πάλι είμαι σίγουρος ότι είσαστε ακόμα πολλοί αυτοί που δεν εκδηλώσατε την ψυχοπάθεια σας! 

 Σας παρακαλώ όσοι από εσάς βρήκατε το παραπάνω κείμενο προσβλητικό για σας να με διαγράψετε και να με μπλοκάρετε! Θα μου κάνετε τεράστια χάρη! Βλέπετε δεν μπορώ να ανεχθώ με τίποτα την ηλιθιότητα σας, και το ότι ανήκετε και εσείς στο ανθρώπινο γένος όπως εγώ είναι ένα γεγονός που μου προκαλεί τεράστια λύπη αλλά και ντροπή! Δεν υπάρχει περίπτωση ποτέ να σας αντιμετωπίσω φιλικά, να έχετε οποιοδήποτε σεβασμό από μένα, να δεχθώ ότι υπάρχει οποιοδήποτε σχέση ανάμεσα σε μένα και εσάς, ακόμα και σε κάτι το τόσο επουσιώδες όπως το να είσαστε φίλοι μου στα κοινωνικά δίκτυα. ή περιστατικοί αναγνώστες μου στο blog μου! Σας παρακαλώ βγάλτε την ύπαρξη σας από την προσοχή μου! Μείνετε με τους άλλους τους Ουρκ Χαι  πάνω στις βελανιδιές να τρώτε τα τόσο πολύ αγαπημένα σας βελανίδια. Οι πίθηκοι με τους πιθήκους, και οι άνθρωποι με τους ανθρώπους! Χα χα χα. 



 Και συνεχίζουμε με την νέα σειρά αναρτήσεων σε αυτό το blog που θα έχει αποκλειστικά θεματολογία της την επιδημία του Covid-19, όπου και θα υπάρχουν συγκεντρωμένα το καθημερινό ημερολόγιο καραντίνας που τηρώ πλέον στο προφίλ μου στο Facebook, αλλά και οι αναρτήσεις σχετικά με τον κορωνοϊό που έχουν γραφτεί (και θα γραφτούν στο μέλλον) στο blog μου.

 Σκοπός είναι να παρουσιαστεί μια σοβαρή (καλά λέμε τώρα! Χα χα χα), λογική και τεκμηριωμένη ματιά και άποψη σχετικά με την αναγκαιότητα να τηρηθεί η καραντίνα από όλους μας, για να μην ξεφύγει η κατάσταση όπως σε γειτονικές μας χώρες. 

 Δυστυχώς υπάρχει εκεί έξω πολύς ανορθολογισμός, θεωρίες συνωμοσιών, και ωχαδερφισμός που μπορεί να κάνει τεράστιο  κακό. Και το χειρότερο από όλα είναι ότι όσοι εκπροσωπούν τα παραπάνω και έχουν πολύ δυνατότερη φωνή μέσα στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης από όλους, και οι απόψεις τους έχουν πολύ μεγαλύτερη μεταδοτικότητα από τον κορονοϊό, αλλά και η καταστροφή που μπορούν να προκαλέσουν είναι και αυτή μεγαλύτερη επίσης από οποιαδήποτε καταστροφή μπορεί να προκαλέσει η ίδια η επιδημία!

 Σε όσους ξενιστούν (νέοι αναγνώστες μου) από το ύφος της γραφής μου διευκρινίζω ότι όσο πιο άμεσο το μέσο μετάδοσης του μηνύματος τόσο πιο αποτελεσματική και η επικοινωνία ανάμεσα σε πομπό  και δέκτη. Οπότε τα κείμενα μου έχουν την φυσική ροή και μορφή που έχει και ο πηγαίος προφορικός λόγος μου. Όσο για το χιούμορ μου? Ε! Ας πούμε ότι υπάρχει  και αυτό! Χα χα χα.

 Πολλά είπαμε, θα τα λέμε κάθε εβδομάδα σε κάθε νέα ανάρτηση των Ημερολογίων καραντίνας, καθώς και των αντίστοιχων αναρτήσεων στο blog για την επιδημία.

 Καλή δύναμη να έχουμε όλοι μας.

 Θα νικήσουμε! 


Αναρτήσεις του blog για την επιδημία του Covid-19




Κομμουνιστής μέχρι να πλουτίσεις..

Ημερολόγια Καραντίνας: Εβδομάδα πρώτη (13/3/2020 έως 20/3/2020)

Η λεπτή γαλάζια γραμμή

Επιδημία Κορωνοϊού και Ελλάδα: Τέσσερις αισιόδοξες υποθέσεις

Ημερολόγια Καραντίνας: Εβδομάδα Δεύτερη (21/3/2020 έως 27/3/2020)

Ημερολόγια Καραντίνας: Εβδομάδα Τρίτη (28/3/2020 έως 03/4/2020)

Ημερολόγια Καραντίνας: Εβδομάδα Τέταρτη (04/4/2020 έως 10/4/2020)

Οι άγγελοι του Λέτσε

Ημερολόγια Καραντίνας: Εβδομάδα Πέμπτη (11/4/2020 έως 17/4/2020)

Ημερολόγια Καραντίνας: Εβδομάδα Έκτη (18/4/2020 έως 24/4/2020)






Adios Amigos Locos 






Λάζαρος Μότσανος

Σοχός 4/10/2020

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου