UA-50457385-1

Σάββατο 24 Μαΐου 2014

Ροφήματα με μέλι και σοκολάτα

Τον τελευταίο καιρό υπήρξε μια πληθώρα μελισσοκομικών θεμάτων (πρωτότυπων χα χα χα) μέσα σε αυτό το Blog που καλύπτουν μια τεράστια γκάμα εξειδικευμένων γνωστικών αντικειμένων που αφορούν τους μελισσοκόμους, αλλά κυρίως αφορούν αυτούς, καιρός όμως να δημιουργήσουμε μια σειρά αναρτήσεων που να αφορούν και τους φυσιολογικούς ανθρώπους!

Γιατί ως γνωστό οι μελισσοκόμοι είναι τρελοί!!!

Χα χα χα.

Οπότε ανέλαβα να γράφω και για θέματα σχετικά με το αγαπημένο μας αντικείμενο (μελισσοκομία) που να μπορούν να τα απολαύσουν και οι μη ασχολούμενοι με το άθλημα. 

Και η αρχή θα γίνει με την παρούσα ανάρτηση.

Με έρευνα στο διαδίκτυο βρήκα συνταγές με το αγαπημένο μας προϊών (το μέλι μωρέ!), αγγλοσαξονικής προέλευσης κυρίως, τις οποίες αποφάσισα να τις μεταφράσω και να τις θέσω στην διάθεση σας.

Μερικές επισημάνσεις πριν από όλα, η επιλογή τους είναι προσωπική κυρίως βασισμένη στα προσωπικά μου γούστα και προτιμήσεις. Επίσης θεώρησα ορθότερο να βρω συνταγές με υλικά που μπορούν εύκολα να βρεθούν στην ελληνική αγορά, όπως και η παρασκευή τους να μην είναι μια ολόκληρη μαγειρική οδύσσεια χα χα χα.

Πρόβλημα ήταν και η μετάφραση από τα αγγλικά λόγου ιδιωματισμών, και κυρίως η μετατροπή των μονάδων μέτρησης (ανάθεμα τους δεν ακολουθούν με τίποτα το μετρικό σύστημα και μετρούν με λίμπρες, κουταλάκια του τσαγιού, και κούπες!), μετά από έρευνα βρήκα και για κάθε μονάδα μέτρησης τους το τυποποιημένο μέγεθος τους (και για όγκο και για βάρος) και κυρίως που πραγματικά κυριολεκτούν σε μια μονάδα βάρους τους και πότε απλώς χαλαρά θέτουν ένα μέγεθος σε μια μονάδα μέτρησης (πχ άλλο ένα φλιτζάνι με μερικά φύλλα μελισσόχορτο και άλλο 240 ml μελισσόχορτο!- σε επόμενη ανάρτηση αυτό-).

Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια οπότε χωρίς περισσότερες σάλτσες έχουμε και λέμε, μικροί παράδεισοι με μέλι και Σοκολάτα απολαύστε τους.

Ζεστή Σοκολάτα με Μέντα (Peppermint Hot Chocolate).



Συστατικά


Για δύο μερίδες.


60 ml Γάλα καρύδας.


355 ml Νερό.

42 gr Κουβερτούρα.

5 gr Μέλι (ένα κουταλάκι του γλυκού).

3 φακελάκια Μέντα.

Εκτέλεση. 

-Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα καρύδας το νερό και τα φακελάκια με μέντα μέχρι να φτάσει το μείγμα σε σημείο βρασμού.

-Μειώνουμε την φωτιά και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά.

-Προσθέτουμε μέσα στο ζεστό μείγμα την κουβερτούρα και το μέλι και τα ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν ομοιόμορφα.

-Βάζουμε το μείγμα σε κούπες και το σερβίρουμε.

Ζεστό Ρόφημα με Τζίντζερ (Hot and Sweet Ginger Drink).




Συστατικά


Για δύο μερίδες.


590 ml Νερό.


30 gr κομμένο σε φέτες Τζίντζερ.

120 gr καφέ ζάχαρη.

7,5 gr μέλι (μισό κουτάλι της σούπας).

Εκτέλεση.

-Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό και τις φέτες Τζίντζερ μέχρι να φτάσει το μείγμα σε σημείο βρασμού.


-Μειώνουμε την φωτιά και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά.

-Προσθέτουμε την Μαύρη ζάχαρη και το μέλι και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.

-Στραγγίζουμε το μείγμα για να απομακρύνουμε το Τζίντερ πριν σερβίρουμε.

Λευκή Ζεστή Σοκολάτα (White Hot Chocolate)




Συστατικά


Για δύο μερίδες.


240 ml Νερό.


300 ml Γάλα καρύδας.

43 gr βούτυρο Κακάο.

5 gr Μέλι (ένα κουταλάκι του γλυκού).

8 σταγόνες εκχύλισμα βανίλιας.

0.3 gr Θαλασσινό αλάτι.

Εκτέλεση.

-Σε μία μέτριου μεγέθους κατσαρόλα αναμειγνύουμε όλα τα συστατικά.


-Φέρνουμε το μείγμα σε σημείο βρασμού και μετά χαμηλώνουμε την θερμοκρασία και σιγοβράζουμε μέχρι να λιώσει το βούτυρο κακάο.

-Βάζουμε το μείγμα σε μικρές παρτίδες σε ένα μπλέντερ και το μπλεντάρουμε.

-Σερβίρουμε την κρεμώδη λευκή σοκολάτα σε κούπες.

Ζεστή Σοκολάτα με Μέλι (Simple Honey Hot Chocolate).




Συστατικά


Για δύο μερίδες.

15 gr Κακάο σκόνη (3 κουταλάκια του γλυκού).


20 gr ζάχαρη (4 κουταλάκια του γλυκού).

5 gr μέλι (1 κουταλάκι του γλυκού).

475 ml Γάλα.

0.6 gr τριμμένη κανέλα.

Εκτέλεση.

-Σε μία κούπα προσθέτουμε το κακάο, την ζάχαρη, το μέλι και μια κουταλιά της σούπας γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.


-Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο γάλα σε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να δούμε μικρές φουσκάλες στις άκρες τις επιφανείας του, δεν βράζουμε το γάλα.

-Προσθέτουμε το ζεστό γάλα στο μείγμα μέσα στην κούπα και πασπαλίζουμε την κανέλα στην επιφάνεια του μείγματος, και σερβίρουμε. 

Και αυτή η συνταγή θα είναι γέφυρα με επόμενη ανάρτηση στο προσεχές μέλλον. 

Ζεστό Κακάο με Μέλι και Λικέρ (Hot Cocoa Beverage With Honey And Liqueur).



Συστατικά

Για δύο μερίδες.


10 gr Κακάο (δύο κουταλάκια του γλυκού).


1 σφηνάκι από το αγαπημένο σας λικέρ (το amaretto ταιριάζει περισσότερο).

26 gr μέλι (δύο κουτάλια της σούπας).

475 ml Νερό.

Εκτέλεση.

-Βράζουμε το νερό.


-Προσθέτουμε στις κούπες το κακάο.

-Προσθέτουμε στις κούπες το βραστό νερό.

-Προσθέτουμε το μέλι και το λικέρ στις κούπες και ανακατεύουμε καλά.



Μότσανος Λάζαρος

Σοχός 24/05/2014



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου