UA-50457385-1

Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

Ρακόμελο

Μια και κάποιοι φίλοι μου μου ζήτησαν και μια συνταγή καθαρά Ελληνική και όχι μόνο ότι έχουν δημιουργήσει οι Αγγλοσάξονες (βλέπετε προηγούμενη ανάρτηση Ροφήματα με μέλι και αλκοόλ) ορίστε κάτι για τις κρύες νύχτες μπροστά από το τζάκι δίπλα σε μια θερμή ύπαρξη.

Ρακόμελο




Συστατικά

Για δύο μερίδες.

20 gr μέλι (τέσσερα κουταλάκια του γλυκού).

480 ml ρακή (μπορεί να χρησιμοποιηθεί και τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο).

2 ξυλάκια κανέλας.

10  γαρύφαλλα καρφί.


Εκτέλεση.

Βάζουμε σε μεγάλη κατσαρόλα (για να αποτρέψουμε τον κίνδυνο αυτανάφλεξης του μείγματος, προσοχή!) το ρακή, το μέλι, και τα μπαχαρικά.

Αφήνουμε το μείγμα να βράσει σε χαμηλή θερμοκρασία ανακατεύοντας συνέχεια, με που φτάσει σε θερμοκρασία βρασμού κλείνουμε την φωτιά και κρατούμε το μείγμα μέσα στην κατσαρόλα για 5 λεπτά σκεπάζοντας την με το καπάκι της για να πάρει τα αρώματα από τα μπαχαρικά.

Το σερβίρουμε ζεστό (προαιρετικά μπορούμε να βάλουμε φλούδες πορτοκαλιού ή και μοσκοκάρυδο).


Μότσανος Λάζαρος

Σοχός 29/05/2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου