UA-50457385-1

Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

Για να σοβαρευτούμε μην σας πάρει ο διάολος!



Έχω γράψει ή όχι την εξής προειδοποίηση στο Blog μου?

"Αν παρατηρήσατε όλες οι αναρτήσεις μου είναι πρωτότυπες, πολλές από τις θεωρίες μου είναι αποκλειστικά δικές μου, παρατηρήσεις συμπεράσματα, πορίσματα, αποτελέσματα και έρευνες και αυτά είναι και πρωτότυπα και αποκλειστικά δικά μου, θεωρώ ότι όποιος θελήσει να τα χρησιμοποιήσει μπορεί να το κάνει (ακόμα και για ερευνητική εργασία! Αν και σε αυτή την περίπτωση πρώτα θα πρέπει ο ενδιαφερόμενος να επικοινωνήσει με εμένα για να δοθεί η αντίστοιχη άδεια!), αλλά θεωρώ ότι είναι και υποχρεωμένος να αναφέρει από που τα πήρε ως ένα ελάχιστο δείγμα σεβασμού για την εργασία που έχω κάνει. Διάδοση της γνώσης παντού, αλλά και ένας ελάχιστος φόρος τιμής για αυτούς που την δημιουργούν.Απλά πράγματα, αυτονόητα, για να μην έχουμε και παρεξηγήσεις!

Γιατί όταν οι αρκούδες δαγκώνουν τα σαγόνια τους κλείνουν σαν παγίδα για αρκούδες!"

Είναι δυνατό να με παίρνει στις 1 το βράδυ τηλέφωνο κάποιος φίλος μου την ώρα που κοιμάμαι γιατί θα ξυπνούσα στις 4 το πρωί για να πάω για τρύγο στην Χαλκιδική (άσχετα που μας τα χάλασε η βροχή) για να μου πει ότι κάποιος έχει αναρτήσει σε ομάδα που δεν συμμετέχω ένα δικό μου κείμενο (δικό μου κείμενο και όχι δικό μου σύνδεσμό από το Blog μου!!!!) και να ρωτάει εάν είμαι εγώ αυτός πίσω από αυτό το προφίλ!!!! Και εγώ να προσπαθώ να τον πείσω ότι υπάρχει μόνο ένας Μότσανος Λάζαρος με το Bear's Nest το μόνο του προφίλ στο Facebook και τις ΜΕΛΙΣΣΟΙΣΤΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ το μόνο του Blog! Με την συμμετοχή μου πλέον στις μελισσοκομικές ομάδες, σελίδες, Forum και Blog να είναι μηδενική (δεν σχολιάζω πουθενά!) και η μόνη μου ενασχόληση είναι στο προφίλ μου και στο Blog μου! Αυτό με οδήγησε σήμερα να ψάξω το θέμα και μια που δεν μπορώ να μπω στην μελισσοκομική ομάδα που μου επισήμανε (δεν καταδέχομαι καν να μπω!) βρήκα το συγκεκριμένο προφίλ που έκανε την ανάρτηση και είδα ότι έχει αντιγράψει και το κείμενο μου στον τοίχο του (και μάλιστα 3 συνεχόμενες φορές). Για να μην έχουμε παρεξηγήσεις δεν έχω καμία σχέση με τον κάτοχο αυτού του προφίλ, δεν είναι καν φίλος μου στο Facebook (και ούτε πρόκειται να τον κάνω βλέποντας αυτή την απαράδεκτη συμπεριφορά από μέρος του!), και δεν ζήτησε την άδεια μου για να κάνει αυτή την ενέργεια του (όσοι έχουν αναρτήσει μέρος ή εικόνες από τις αναρτήσεις μου που έχω στο Blog έχουν ζητήσει και έχουν πάρει την άδεια μου, τουλάχιστο για όσα έχω στα υπόψη μου, γιατί το διαδίκτυο είναι τεράστιο και έχουμε και μια δουλειά να κάνουμε και μια ζωή να ζήσουμε, δεν θα ασχολούμαστε μόνο με αυτό!).

Περιμένω η λογοκλοπή να διαγραφεί, περιμένω συγνώμη, και μην περιμένετε καμία ανοχή σε τέτοιες οικτρές συμπεριφορές. Ο επόμενος που θα κάνει κάτι τέτοιο (όπως και ο συγκεκριμένος αν δεν συμμορφωθεί) θα έχει τις συνέπειες των πράξεων του στο έπακρο. Αν ήμουν κανένας "καλούλης" του κλότσου και του μπάτσου θα είχα σαν εικόνα προφίλ τον Τουίτη και όχι μια πολική αρκούδα!

Σοβαρευτείτε γιατί εγώ δεν είμαι σαν τους άλλους που τους φτύνουν και νομίζουν ότι βρέχει για να αποκτήσουν μερικά ακόμα κλικ!


Μότσανος Λάζαρος

Σοχός 23/10/2014       

1 σχόλιο: