UA-50457385-1

Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014

Πολεμικό Άτι



Είμαι ένα πολεμικό άτι ο ήχος της μάχης κάνει το αίμα μου να κυλά..... 

Παιδιά μέχρι τώρα νομίζω έχετε καταλάβει περίπου τον χαρακτήρα μου, δεν νομίζω ότι χρειάζεται να τον περιγράψω, φαίνεται από τα γραπτά μου. Ξέρετε και τις απόψεις μου, τις ιδέες μου, την κοσμοθεωρία μου. Γνωρίζετε ότι δεν γουστάρω να πιάνουν κορόιδα τους άλλους, να τους πουλούν φύκια για μεταξωτές κορδέλες, να τους έχουν υποχείρια τους κάποιοι επιτήδειοι και πονηροί, να τους εκμεταλλεύονται τους κόπους τους, να τους κλέβουν την εργασία τους. 

Από οποιονδήποτε, οποτεδήποτε, και οπουδήποτε! Και ποτέ δεν είχα πρόβλημα να ξεσπαθώσω ενάντια σε κάθε επιτήδειο και κάθε πονηρό που προσπαθεί να κάνει τα παραπάνω στους άλλους, όσο και αν αυτό δίνει μια εικόνα του κακού για μένα, όσο και αν μου δημιουργεί περισσότερους εχθρούς από φίλους, όσο και αν μακροχρόνια (και βραχυχρόνια) αυτό θα με βλάψει. Δεν με ενδιαφέρει. Το άδικο είναι εκεί, εκεί και εγώ θα το πολεμήσω. 

Είμαι ένα πολεμικό άτι η προσδοκία της μάχης κάνει την καρδία μου να χτυπά.....

Αλλά επίσης δεν μπορώ  αυτή την συμπεριφορά των επιτήδειων και των πονηρών να την ανεχθώ και σε βάρος μου. Να έχω τον καθένα χωρίς την άδεια μου να εκμεταλλεύεται τους κόπους μου και την εργασία μου. Να με αγνοεί προκλητικά και να καρπώνεται όσα δημιουργώ χωρίς να δίνει λογαριασμό σε κανένα, απλούστατα η μόνη έγνοια του να είναι να πετύχει τους σκοπούς του αδιαφορώντας για το πως θα το πετύχει αυτό. 

Είμαι ένα πολεμικό άτι και η μυρουδιά των φλογών μου δίνει στα πόδια φτερά.....

Έτσι ενώ είμαι φανατικός στην διάδοση των γνώσεων (και κυρίως των γνώσεων που δημιουργώ εγώ για πρώτη φορά!) ωστόσο έχω και κάποιες "παραξενιές" και "ιδιοτροπίες" τις οποίες έχω εκφράσει σε ένα κείμενο μου που το έχω βάλει φάτσα κάρτα όταν μπαίνετε στο Blog μου, και το οποίο λέει: 

"Αν παρατηρήσατε όλες οι αναρτήσεις μου είναι πρωτότυπες, πολλές από τις θεωρίες μου είναι αποκλειστικά δικές μου, παρατηρήσεις συμπεράσματα, πορίσματα, αποτελέσματα και έρευνες και αυτά είναι και πρωτότυπα και αποκλειστικά δικά μου, θεωρώ ότι όποιος θελήσει να τα χρησιμοποιήσει μπορεί να το κάνει (ακόμα και για ερευνητική εργασία! Αν και σε αυτή την περίπτωση πρώτα θα πρέπει ο ενδιαφερόμενος να επικοινωνήσει με εμένα για να δοθεί η αντίστοιχη άδεια!), αλλά θεωρώ ότι είναι και υποχρεωμένος να αναφέρει από που τα πήρε ως ένα ελάχιστο δείγμα σεβασμού για την εργασία που έχω κάνει. Διάδοση της γνώσης παντού, αλλά και ένας ελάχιστος φόρος τιμής για αυτούς που την δημιουργούν. Απλά πράγματα, αυτονόητα, για να μην έχουμε και παρεξηγήσεις!

Γιατί όταν οι αρκούδες δαγκώνουν τα σαγόνια τους κλείνουν σαν παγίδα για αρκούδες!" 

Ένα μικρό κείμενο που μιλά για ένα και μόνο πράγμα, τον Σεβασμό. Σεβασμό για τον κόπο του άλλου, σεβασμό για την εργασία του, σεβασμό για τις ικανότητες του, και κυρίως σεβασμό για την προσωπικότητα του! Απλά πράγματα, παιδιά ο ακρογωνιαίος λίθος της παιδείας είναι ο σεβασμός για τους άλλους και τον εαυτό σου. Σέβεσαι τους άλλους και δεν κλέβεις τους κόπους τους, σέβεσαι τους άλλους και δεν υφαρπάζεις την εργασία τους, σέβεσαι τους άλλους και δεν καπηλεύεσαι τις ικανότητες τους, σέβεσαι τους άλλους και δεν καταπατάς την προσωπικότητα τους, σέβεσαι τους άλλους κάνοντας τα παραπάνω και τότε μόνο μπορείς να σέβεσαι και τον εαυτό σου.

Είμαι ένα πολεμικό άτι και ποτέ δεν πρόκειται να μείνω πίσω την ώρα της επίθεσης.....

Το να είσαστε όμως επιτήδειοι και πονηροί και να θαρρείτε ότι εύκολα χωρίς κόπο θα κλέψετε από εδώ και εκεί τους κόπους των άλλων και θα τους παρουσιάζετε ως δικούς σας αυτό είναι κάτι που μόνο ήθος αξιοθαύμαστο και ιδιοσυγκρασία ζηλευτή δεν δείχνει. 

Ξέρω για να γράψεις μόνος σου μια ανάρτηση θέλει κόπο και χρόνο πολύ, κόπο και χρόνο που θα τον στερήσεις από άλλες πλευρές της ζωής σου ή των προσώπων που αγαπάς. Ξέρω για να γράψεις μόνος σου μια ανάρτηση θέλει γνώσεις και εμπειρία μεγάλη που την αποκτάς μετά από χρόνια ενασχόλησης με το αντικείμενο που γράφεις και θα χρειασθεί να πληρώσεις αυτό το τίμημα στον χρόνο για να τα αποκτήσεις. Ξέρω για να γράψεις μόνος σου μια ανάρτηση θα πρέπει να σου έχουν χαρίσει οι μούσες και κάποιες ικανότητες και ταλέντα που δεν είναι σε όλους έμφυτα γιατί ο κάθε ένας μας έχει και μια γκάμα από ταλέντα και κανείς δεν μπορεί να είναι καλός σε όλα. 

Είμαι ένα πολεμικό άτι η προοπτική της μάχης μου χαρίζει έξαψη και χαρά.....

Αλλά όλα τα παραπάνω να προσπαθείς να τα κλέψεις το μόνο που θα φανερώνει για την γκάμα των ταλέντων που έχεις είναι ότι μόνο ο Ερμής ο Θεός της κλοπής φρόντισε να σου δώσει εσένα ένα και μονό χαρακτηριστικό. Και δυστυχώς έχοντας μόνο αυτό το χαρακτηριστικό μπορείς να βελτιωθείς μόνο αναπτύσσοντας το περισσότερο (σήμερα κλέβουμε αναρτήσεις, αύριο που ξέρεις μπορεί να αρχίσουμε να κλέβουμε και κάτι άλλο, και στην μελισσοκομία υπάρχουν πολλά πράγματα για να κλέψεις, γνώσεις, τοποθετήσεις, πελάτες, κυψέλες..........). 

Μάθετε να σέβεστε τους άλλους και τον εαυτό σας. Μάθετε να είσαστε σωστοί άνθρωποι. Μάθετε να είσαστε και προσωπικότητες με αξία, όχι απλώς δίποδοι μπανανοκλέφτες που μόλις κατεβήκανε από τα δέντρα της μάνας Αφρικής. 

Είμαι ένα πολεμικό άτι η λάμψη στα μάτια μου με οδηγεί στο πεπρωμένο μου.....




Μότσανος Λάζαρος

Σοχός 10/12/2014

3 σχόλια:

  1. Και έμελλε να είναι αυτή η διακοσιοστή ανάρτηση αυτού του Blog!!!

    Κρίμα.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ξεχασες ομως πως απευθυνεσαι σε μελισσοκομους που εκτος ολιγων εξαιρεσεων εχουν πολυ κακο χαρακτηρα??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δυστυχώς Άννα ακόμα και να ήθελα να το ξεχάσω μου το θυμίζουν διαρκώς, αλλά δεν είναι μόνο θέμα πολύ κακού χαρακτήρα είναι ότι και δοκιμάζουν τις ανοχές σου.

    Ο ίδιος Blogger που έχει κάνει την αντιγραφή της ανάρτησης μου και δεν ζήτησε την άδεια μου (και θα του την έδινα πιθανότατα αμέσως! Αυτή είναι η πλάκα!) αλλά ούτε ανάρτησε τις πηγές για την ανάρτηση του (τώρα είδα ότι μετά το κράξιμο το έκανε! Συγχαρητήρια!Έπρεπε να το δω στις 1,30 το βράδυ να κάτσω να γράφω αυτή την ανάρτηση μέχρι της 4 το πρωί, να πέσει το κράξιμο για να κάνει αυτό που έπρεπε κατά το ήμισυ-την άδεια ακόμα δεν την πήρε! Τουλάχιστο έβαλε τις πηγές του, κέρδισε σε διαφήμιση πάντως τώρα θα δούνε το Blog του περισσότεροι δεν πειράζει για μερικά μόνο κλικ ένα μικρό κόστος μόνο σε αξιοπιστία και φυσικά καμία πιθανότητα να τον κάνω ποτέ φίλο μου, σιγά τα αυγά χα χα χα-) σε ανάρτηση όμως που έχει αντιγράψει από άλλο μεγάλο σε επισκεψιμότητα Blog (μόνο σε επισκεψιμότητα μεγάλο όμως!) έβγαλε ως πηγή από που το πήρε (εκεί δεν χωρούσε μαγκιές βλέπεις! Πολύς κόσμος μπαινοβγαίνει εκεί όλο και κάποιος θα έλεγε "βρε τι μου θυμίζει αυτή η ανάρτηση? Τι μου θυμίζει?").

    Δύο μέτρα και δύο σταθμά ανάλογα το πως σταθμίζεις την πιθανότητα να έχεις δυσάρεστες συνέπειες στις πράξεις σου!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή