UA-50457385-1

Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2015

Πάλι χτυπάνε καμπάνες για μας, καμπάνες λύπης και όχι χαράς



 Χαλαρώστε παίδες.

 Για τους μελισσοκόμους πάλι μιλώ.

 Μην με κάνετε να ασχοληθώ πάλι με τα ίδια και τα ίδια.

 Είπαμε γνώσεις θα αποκτήσετε με τα μελισσοκομικά βιβλία, τα μελισσοκομικά σεμινάρια στα πανεπιστήμια, με το να κουβαλάτε κυψέλες παλιών μελισσοκόμων, και κυρίως με το να ασχολείστε με τα μελίσσια σας.   

 Θα έρθει χειμώνας τώρα μπορείτε είτε να ακολουθείτε την τακτική να λαμβάνετε την γνώση σας από τις μελισσοκομικές ομάδες και το Facebook (όπου εκεί θα διαβάζετε για Isopain ή ασπιρίνες στα μελίσσια σας, είτε από μελισσοκόμους που άρχισαν την μελισσοκομία πριν από λίγους μήνες και έχουν 1-2 κυψέλες (Μπράβο! Η ξερόλαση στην μελισσοκομία συμβαίνει μέσα σε εβδομάδες βλέπω χα χα χα) αλλά σε τόσο (πολύ!!!! Χα χα χα) καιρό άρχισαν να δίνουν συμβουλές, είτε και από μελισσοκόμους με εκατοντάδες μελίσσια που είπαν και αυτοί να πουν κάτι, άσχετα αν αυτό που λένε δεν είναι αντικείμενο επιστημονικής έρευνας και παρατήρησης).

 Είτε από bloggers (παπάρες* σαν του λόγου μου) των οποίων η άποψη τους για την μελισσοκομία είναι υποκειμενική (και οι γνώσεις τους μπορεί να είναι και μη πλήρεις σε αυτή! Μην το ξεχνάτε ποτέ αυτό!!!) και μπορεί να μην ταιριάζει στο δικό σας μελισσοκομικό προφίλ ή μελισσοκομικές συνθήκες  στις οποίες μπορείτε να λειτουργήσετε.

 Είτε από τους «προφήτες» της μελισσοκομίας που έχουν χάσει πλέον το μέτρο, και θεωρούν ότι επειδή αντιγράφουν βιντεάκια από εδώ και εκεί, κειμενάκια από αριστερά και δεξιά, διαφήμισούλες συγκαλυμμένες ή όχι, και τα  προβάλουν περιοδικά (σε βαθμό αηδίας!) ως έργο τους, ότι έχουν ανακαλύψει την μελισσοκομία (άσχετα αν δεν έχουν ούτε καν μια δεκαετία με το ξέστρο στο χέρι!), και χωρίς αυτούς το μελισσοκομικό συμπάν θα είχε καταρρεύσει, και για αυτό φέρονται στους άλλους χωρίς σεβασμό και προσβλητικά όταν τους κρίνουν** (εί μίστερ! Ξέρεις κάτι? Αυθεντίες δεν υπάρχουν!!!!) για τα «μαργαριτάρια» τους, αποκαλύπτοντας το πολύ πολύ χαμηλό επίπεδο παιδείας που έχουν.

 Είτε θα κάτσετε να διαβάσετε μελισσοκομικά βιβλία σε όλους τους επόμενους μήνες που η μελισσοκομική δραστηριότητα είναι χαμηλή. Θα σημειώσετε απορίες για να τις λύσετε με παλιούς μελισσοκόμους μέσα σε ένα μελισσοκομείο. Είτε σε σεμινάρια με καθηγητές πανεπιστημίου (ή και όχι, πολλοί έμπειροι μελισσοκόμοι κάνουν επίσης σεμινάρια πολύ καλά) που έχουν δεκαετίες πάνω στο αντικείμενο της μελισσοκομίας και πάρα μα πάρα πολλά από αυτά που έχετε ως γνώσεις για τα μελίσσια σας προέρχονται από αυτούς (και τους μελισσοκόμους που ασκούν την μελισσοκομία στην Ελλάδα εδώ και χιλιάδες χρόνια, και όχι μόνο τα τελευταία 7-8 χρόνια!). Είτε θα τις λύσετε εσείς μόνοι σας στο μελισσοκομείο σας, με την μέθοδο σωστού - λάθους, την εμπειρική παρατήρηση, και τον μηχανισμό εξαγωγής ορθολογικών συμπερασμάτων που τα επιβεβαιώνει η πραγματικότητα που θα έχετε μπροστά σας.

 Ο χρόνος είναι υπερπολύτιμος για να τον χάνετε με βλακείες και βλάκες! Δεν θα σας περιμένει ούτε αυτός, ούτε και η ζωή. Αρχίστε να στροφάρετε!!!


*Ναι παιδιά ακόμα και τον εαυτό μου τον βάζω στην κατηγορία των Παπάριδων της μελισσοκομίας για να μην βρεθεί κάποιος και μου το πει αυτό. Καλά είναι να έχουμε το μέτρο, μπορεί αρκετά από αυτά που έχω γράψει να μην είχαν ξαναγραφεί ή να μην είχαν γραφτεί με αυτό τον τρόπο. Αυτό όμως δεν κάνει την συνεισφορά μου στον κλάδο κάτι το σπουδαίο! Το κάθε τι στην μελισσοκομία έχει ανακαλυφθεί εδώ και δεκαετίες, εκατονταετίες, χιλιετίες. Ότι είναι νέο σε αυτή το έχουν βγάλει επιστήμονες με διδακτορικά μέσα σε τεράστιες φαρμακοβιομηχανίες ή πανεπιστήμια. Τα υπόλοιπα είναι μικρολεπτομέρειες που μπορούμε και χωρίς αυτά! Μην υπερβάλουμε για τον ρόλο μας! Το να καβαλήσουμε το καλάμι είναι εύκολο, όλοι θα το κάνουμε κάποια στιγμή, το ζήτημα είναι αν θα το καβαλήσουμε οριζοντίως ή καθέτως (πάρτε και λίγο Αρκουδοχιούμορ γιατί από το πολύ το μάλωμα θα μου πάθετε και τίποτα ψυχολογικό χα χα χα)


**Πραγματικά τώρα δεν μπορώ να καταλάβω πως μερικά έξυπνα άτομα κάθονται και σχολιάζουν τους «προφήτες» της μελισσοκομίας για τα προφανέστατα λάθη που ξεστομίζουν!!! Δεν μπορείτε να καταλάβετε ότι αυτός και μόνο είναι ο σκοπός τους? Να γίνεται ένας ντόρος με σχόλια σε κάθε ανάρτηση τους για να ανεβαίνουν τα κλικ (και φυσικά τα έσοδα από τα δεκάδες μπανεράκια που έχουν στα blog τους!)? Είναι τόσο προφανές το τι επιδιώκουν που είναι απορίας άξιο πως δεν το έχουν αντιληφθεί όλοι. Άλλο ένα βlog που αποσκοπεί στην ενημέρωση και άλλο μια μηχανή για κλικ (προβολές). Χρόνια τα λέμε αυτά, ξεκολλάτε επιτέλους!!!


Υστερόγραφο

Καλά μιλάμε ο τίτλος αυτής της ανάρτησης είναι γαμάτος χα χα χα.



Adios Amigos Locos

Μότσανος Λάζαρος


Σοχός 25/10/2015   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου