UA-50457385-1

Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017

Ελά μωρέ ένα χιονάκι απλώς έριξε πως κάνεις έτσι!



 Για να δώσουμε μερικές συμβουλές αντιμετώπισης του χιονιά εμείς οι βόρειοι μελισσοκόμοι (που τα ξέρουμε όλα χα χα χα) ,γιατί αν είναι να περιμένεις από το Ελληνικό κράτος να δώσει συμβουλές βράσε όριζα χα χα χα.

 Σας προειδοποιώ ότι οι συμβουλές θα είναι και πολλές, και ευρύτατου φάσματος, οπότε ανασκουμπωθείτε Winter came!!!



 Κλασική περίπτωση βόρειου ξερόλα μελισσοκόμου


 Μετακινήσεις

 Νόμος πρώτος σε τέτοιες συνθήκες. Δεν μετακινούμαστε!!! Ότι μετακίνηση δεν είναι αναγκαία για την επιβίωση μας (πχ δουλειά, νοσοκομεία, αγορά τελείως αναγκαίων για την επιβίωση) απλούστατα δεν την κάνουμε. Υποθέτω μπορεί να ζήσει και χωρίς την παρουσία σας για 4-5 μέρες ο Κώστας ο Μπάρμαν από τα Μιγκέλ στην Εγνατία χα χα χα.

 Δεύτερος Νόμος, με τον πάγο δεν παίζουμε, δεν υπάρχουν οδηγίες στο πως κινούμαστε πάνω σε αυτόν (πιο σκοτωμένος ο κινητήρας έχοντας μεγαλύτερη μετάδοση στο κιβώτιο ταχυτήτων, μικρότερη ταχύτητα οχήματος γιατί πολλαπλασιάζεται η απόσταση φρεναρίσματος, με τίποτα απότομες επιταχύνσεις και επιβραδύνσεις καθώς και παράτολμη οδήγηση κ.α. που ισχύουν και για το χιόνι).



 Στον πάγο όλα είναι λευκή κόλλα, η εμπειρία σας, οι ικανότητες σας, τα αντανακλαστικά σας. Μην υπερτιμάτε τον εαυτό σας, μην υποτιμάτε τον πάγο. Δεν είσαστε ούτε ο Μάκινεν, ούτε ο Κανκούνεν (τρομεροί βόρειοι οδηγοί στην οδήγηση στα χιόνια στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Ράλλυ). Επίσης το 4X4 ή τα χιονιολάστιχα δεν θα σας κάνουν έναν από τους παραπάνω. Μην γελιέστε.

 Κάντε ότι κάνουν οι επαγγελματίες οδηγοί σε αυτές τις συνθήκες. Βάζουν μερικά λίτρα βενζίνη στα πετρελαιοκίνητα τους αμάξια και φορτηγά, κάντε το και εσείς. Απλώς ανοίγουν τους κινητήρες για μερικά λεπτά στα οχήματα τους για να μην παγώσουν τα καύσιμα μέσα τους (κυρίως σε πετρελαιοκινητήρες αυτό), κάντε το και εσείς. Δεν το κουνάνε να πάνε πουθενά (που σήμερα το είδα αυτό από επαγγελματία μεταφορέα με εταιρία μεταφορών!), κάντε το και εσείς.

 Μην ανοίγετε εσείς τον δρόμο με το να είσαστε οι πρώτοι που θα τον περάσετε, θα το μετανιώσετε!! Το μόνο χειρότερο από τον πάγο είναι ο κρυμμένος πάγος στο χιόνι.

 Έχετε πάντα αλυσίδες. Μάθετε να τις φοράτε στα λάστιχά σας, μάθετε πού να τις χρησιμοποιείτε και μόνο, οι αλυσίδες δεν είναι για άπειρα χιλιόμετρα, ούτε για όλες τις συνθήκες. Επίσης το να σας γράψουν για αλυσίδες είναι ένας από τους λίγους σωστούς νόμους του κράτους, να το έχετε στα υπόψη αυτό χα χα χα.

 Πόσοι από εσάς δεν βάλατε αντιψυκτικό (παραφλού) φέτος στα αμάξια σας? Τόσοι πολλοί ε? Ε! Ήρθε η ώρα να το μετανιώσετε χα χα χα.

 Τους υαλοκαθαριστήρες όταν χιονίζει δεν τους έχουμε να εξέχουν από τα παρμπρίζ ως σεξουαλικό υπονοούμενο!!! Μάθετε ακριβώς τι εξυπηρετεί αυτό χα χα χα.

 Και όχι κανένα αμάξι όταν ξεκινά δεν έχει ζεστό αέρα το καλοριφέρ του (αποκλειστικά για τις γυναίκες αυτό χα χα χα).

 Πάντα φουλαρισμένο το ρεζερβουάρ, και για να μην παγώσουν τα καύσιμα μέσα σε αυτό (πάλι στο πετρέλαιο αυτό), και για να μην παγώσετε εσείς μέσα στο όχημα σας αν πάει κάτι στραβά, και για να μην παγώσουν οι δημόσιοι υπάλληλοι χάνοντας την μισθοδοσία τους (μια που τα 2/3 της τιμής των καυσίμων πλέον είναι φόροι!!!) χα χα χα.

 Μην γκρινιάζετε για τους δρόμους αν δεν είναι ανοιχτοί και καθαροί. Δεν ήταν οι δρόμοι ανοιχτοί και καθαροί σε συνθήκες κακοκαιρίας ακόμα και όταν το κράτος μας είχε αβέρτα λεφτά, τι σας κάνει να νομίζετε ότι λόγου της οικονομικής κρίσης θα βελτιωθούν τα πράγματα? Δυστυχώς τα παιδιά που καθαρίζουν τους δρόμους και λιγότερα είναι από παλιά, και με χειρότερο εξοπλισμό, και αναλώσιμα, για αυτές τις καταστάσεις. Και όσο περνούν οι μέρες της κακοκαιρίας θα είναι και διαρκώς και πιο καταβεβλημένοι  (μια που είναι ελάχιστοι αυτοί που έχουν τις ικανότητες να λειτουργούν αποτελεσματικά σε τέτοιες κρίσεις μέσα στο κράτος, στους περισσότερους δημόσιους υπάλληλους ο ρόλος τους σε αυτές τις κρίσεις περιορίζεται μόνο στο να γράφουν στο Facebook “Μα τι κατάσταση είναι αυτή? Τι αίσχος! Μα που είναι τελικά στο κράτος?» απάντηση σε αυτό το ερώτημα είναι «Μα φυσικά μπροστά από μια οθόνη και γράφει μαλακίες!» χα χα χα).


Ένδυση  

 Δεν είναι κακό να είσαι καμπριολέ πολίτης, και φυσικά δεν είναι αναγκαίο να φοράς καπέλα για να κρύβεις το αυγό στο κεφάλι αλλά αυτός δεν είναι λόγος για να μην φοράς σκουφί. Από τα άκρα χάνει θερμοκρασία κυρίως κάποιος, οπότε σκουφί, γαντάκια, ισοθερμικές καλτσούλες καλά είναι αυτές τις μέρες να τις φοράμε. Κάποιοι τα παρήγαγαν αυτά ακριβώς για αυτές τις περιπτώσεις, κάντε το καθήκον σας στο να κινείτε το χρήμα και αγοράστε μερικά.


 Ισοθερμικά ρούχα και αυτά κάποιοι τα παρήγαγαν για να τα φοράτε! Όπως και τα μάλλινα, ναι ξέρω τσιμπούν και ναι ισχύει το «Άσε ρε μάνα που θα ντυθώ σαν τσέλιγκας του 1700!!!!» αλλά δυστυχώς είναι αποτελεσματικά στο ψύχος χα χα χα.


 Δωδεκάποντα, όσο και αν η έλλειψη τους σας δείχνει σαν κομοδίνο, ωστόσο δεν είναι το κατάλληλο υπόδημα για αυτές τις συνθήκες, άστε τα μερικές μέρες ήσυχα. Αν σας παρηγορεί το παρακάτω γεγονός σας αναφέρω μόνο ότι η σούπερ ντούπερ ούλτρα σέξυ γκομενάρα Σκάρλετ Γιόχανσον είναι και αυτή 1,63 μόνο, οπότε το ύψος δεν παίζει και τόσο ρολό στην σέξι εμφάνιση. Αλλά φυσικά θα μου πεις «ρε Μάγκα η Σκάρλετ Γιόχανσον είναι η Σκάρλετ Γιόχανσον!!! Πλάκα μου κάνεις?» Χα χα χα.


 Επίσης  για τους κλαρινογαμπρούς, δεν είναι αυτή η στιγμή ούτε να δείχνετε τα τατουάζ στα χέρια σας, ούτε να διασχίζετε όλη την βασιλίσσης Όλγας με την Άλφα Ρομέο σας έχοντας κατεβασμένα τα παράθυρα και ακούγοντας στην διαπασών τον Παντελίδη. Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από ένα κλαρινογαμπρό εκτός από ένα ετοιμοθάνατο κλαρινογαμπρό (φυσικά εάν τυχών και αποδημήσετε εις Κύριων η κατάσταση σας, καθώς και η δημοτικότητα σας θα αυξηθεί κατακόρυφα χα χα χα).

 Μάνα θυμάσαι το «Κόψε τα μαλλιά και τα γένια να δείξεις σαν άνθρωπος?» μάλλον σαν χιονάνθρωπος εννοούσες. Η εκδίκηση των χεβυμεταλάδων λέμε χα χα χα.


Θέρμανση

 Υπάρχει ένα εργαλείο σαν μικρή κιθάρα που το λένε τσεκούρι (!!!!), ρόλος του είναι να σκίζει κουτσούρια, οπότε όσοι χιπτστερς μοστράρετε γένια καλό είναι να μιμηθείτε τους πρώτους που βγάλανε αυτή την μόδα (οι υλοτόμοι), και να πάτε να σχίσετε κανένα ξύλο. Ανάβουν πολύ καλύτερα τα πελεκημένα ξύλα.


 Ξύλα που είχαν κοπεί υγρά (από ανήλια μέρη) τέτοιες μέρες δείχνουν πόσο πιο μάπα είναι. Καλά είναι αν έχετε χώρους (και χρήματα) να αγοράζετε την μια χρονιά ξύλα και να τα καταναλώνετε την δεύτερη για να μην έχετε τέτοια φαινόμενα.


 Υπάρχουν κάποια μέρη στον κόσμο που έχει για 5 με 7 μήνες -20- και -30 βαθμούς κάθε μέρα αλλά ούτε τα υδραυλικά τους χαλάνε εκεί, ούτε στους καυστήρες πετρελαίου παγώνει το πετρέλαιο (παραφυνώνει), αλλά σε αυτά τα μέρη ο ΟΑΕΔ και οι τεχνικές τους σχολές μαθαίνουν στους υδραυλικούς τους και τους Θερμικούς τους να μονώνουν τους σωλήνες και να μην τους έχουν εκτεθειμένους φάτσα κάρτα στον παγωμένο άνεμο. Εδώ είναι φυσικά Ελλάδα και οι μάστορες είναι μάστορες με @ρχίδια (ή μάστορες @ρχίδια? Χα χα χα).

 Οι σόμπες και τα τζάκια θερμαίνουν πολύ, αλλά μόνο σημειακά, δηλαδή στο μέρος που είναι η ζέστη τους είναι ανυπόφορη, αλλά συνήθως δεν αρκούν για να θερμάνουν ένα ολόκληρο σπίτι. Ευκαιρία να ταμπουρωθείτε σε ένα δωμάτιο να περάσετε ποιοτικό χρόνο με την οικογένεια σας, ψήνοντας κάστανα, και αναλογίζοντας το πόσο πιο βελτιωμένη είναι η ζωή σας από τις προηγούμενες γενιές ακόμα και στις πιο δύσκολες στιγμές σας (μην ξεχνάτε αυτό που θα ζήσετε εσείς τις επόμενες -και προηγούμενες- 4-5 μέρες αυτοί το ζούσαν όλη τους την ζωή, 24 ώρες το εικοσιτετράωρο, 7 μέρες την εβδομάδα, 365 μέρες τον χρόνο!).


Τροφή


 Δεν μετανιώνετε σήμερα για όλα αυτά τα λάιτ προϊόντα που τρώγατε (ντερλικώνατε χα χα χα) τόσους μήνες? Το λίπος είναι καλό. Και για το κρύο και για το χέρι χα χα χα.  Η απόδειξη αυτής της πρότασης είναι αυταπόδεικτη ακριβώς αυτές τις ημέρες.

 Τα κάπιταλ κοντρόλ τα θυμάστε? Ναι ε? Τα μακαρόνια, τις κονσέρβες, τα γάλατα που σαν καβαντζόπουστρες τα στοκάρατε στις ντουλάπες τα θυμάστε? «Ναι ε» και σε αυτό ε? Έ! Ώρα να τα φάτε!!! Δεν το κουνάτε ρούπι για αγορές και ντερλικώνετε με αυτά.

 Χειμώνας είναι μέλι τρώμε για το υψηλό θερμιδικό του φορτίο και την υπερεπάρκεια ιχνοστοιχείων και βιταμινών που έχει! Και μάλιστα τρώμε αβέρτα μέλι, και με τα δύο χέρια!! Τι θα γίνει? Εμείς οι μελισσοκόμοι κλέφτες θα γίνουμε? Χα χα χα.


Συμπεριφορά

 Μια τουλάχιστο βρύση την έχουμε ανοιχτή σε χαμηλή ροή διαρκώς έτσι ώστε να μην παγώσει το νερό μέσα σε αυτή και δεν έχουμε νερό μέσα στο σπίτι. Γιατί μετά την Θέρμανση, και το Ρεύμα, αυτή είναι η έλλειψη που "πονάει" περισσότερο μέσα σε ένα σπίτι.

 Δεν πλένουμε μπαλκόνια και σκάλες αυτές τις μέρες ακόμα ούτε με καυτό νερό. Θα παγώσει στάνταρ και θα έχετε δημιουργήσει ένα ναρκοπέδιο. Ιδίως εάν το κάνετε αυτό πάνω σε μάρμαρα!

 Καθαρίζουμε από τις σκάλες και τις εισόδους των σπιτιών μας το χιόνι και τον πάγο εμείς, ρίχνουμε και κανένα αλάτι, αν δεν το κάνουμε εμείς δεν θα το κάνει κανείς για μας.


  Βασικός νόμος της φυσικής αυτός, όσο μικραίνει ο όγκος ενός πλάσματος τόσο διευκολύνεται η διαρροή θερμότητας από αυτό. Οπότε παιδάκια, μικρόσωμα ζώα, κοντές γυναίκες χάνουν την θερμοκρασία τους ταχύτερα σε τέτοιες συνθήκες. Κρατείστε τα όλα αυτά τα μπιμπελό μέσα στην ζέστη!! 

 Το αλκοόλ είναι για να σουρώνουμε όχι για να ζεσταινόμαστε! Το αλκοόλ προκαλεί και ακριβώς τα αντίθετα αποτελέσματα από το να ζεσταθούμε (απομακρύνει την θερμότητα από το σώμα μας ταχύτερα λόγου της διαστολής των αγγείων) αλλά και προκαλεί σοβαρά τροχαία ατυχήματα!

 Μια και θα είσαστε κλεισμένοι πολλές μέρες στο σπίτι είναι η ευκαιρία να παρουσιάσετε όλο τον πνευματικό σας πλούτο σε άτομα που δεν το ζητήσανε, και δεν ενδιαφέρονται για αυτόν, μέσα στα κοινωνικά δίκτυα (λέγε με facebook). Οπότε μερικές συμβουλές και πάνω σε αυτό.

 Μην βγάζετε φωτογραφίες με χιόνια! Χιόνισε σε όλη την Ελλάδα όλοι μπορούν να δουν το χιόνι live!!! Αυτή η συμπεριφορά είναι εξίσου εκνευριστική με το να αλλάζει ο χρόνος και όλοι να λένε «μόλις άλλαξε ο νέος χρόνος!». Απίστευτο!! «Άλλαξε ο νέος χρόνος σε σας και όχι σε μας!! Μα τι θα γίνει με αυτή την κατάσταση!!! Αίσχος!!! Μα πού είναι το κράτος?!?!?» μια κατάσταση δηλαδή χα χα χα.

 Αν είσαστε από τον Νότο μην αναφέρετε θερμοκρασίες στους Βόρειους, να είσαστε σίγουροι ότι θα σκάσουν στα γέλια χα χα χα. 

 Μην δείχνετε τόση χαρά για τα χιόνια (που πολύ σύντομα θα εξελιχτεί σε «Μα που είναι το κράτος» Μόουντ χα χα), υπάρχουν συνάνθρωποι μας έξω τους δρόμους άστεγοι (Έλληνες και ξένοι) που η παραπάνω κατάσταση κάνει τις συνθήκες ζωής τους δραματικές. Σεβαστείτε τους και μην πετάτε χαζά «Δεν φταίνε τα χιόνια, αλλά το κρύο που υποφέρουν!» και το κρύο και η υγρασία από τα χιόνια τους κάνουν να υποφέρουν!!!! Βλαμμένοι!!! Και όσο περνά ο καιρός αυξάνουν οι άστεγοι και γίνεται όλο και ποιο ευρύτερο το πρόβλημα (στις τελευταίες μου βόλτες σε Καλαμαριά αλλά και στην λεωφόρο Στρατού είδα πάνω από 5-6 αστέγους να κοιμούνται σε πεζοδρόμια, που δεν το είχα ξαναδεί σε τέτοιο βαθμό αυτό το φαινόμενο, ούτε στις συγκεκριμένες περιοχές).



 Οι άστεγοι και όσοι χρήζουν βοήθειας δεν έχουν εθνικότητα!!! Μπορεί να είναι αλλοδαποί μπορεί να είναι ημεδαποί!!! Χωρίς να ξέρετε μην βγάζετε φιρμάνια σχετικά με «αυτούς φροντίζουν και τους άλλους δεν φροντίζουν!». Αν ενδιαφέρεστε να βοηθήσετε πάτε και βοηθήστε όποιους γουστάρετε (είτε αλλοδαπούς είτε ημεδαπούς) αλλά κάντε το!!!

 Μην σχολιάζετε απλώς στο Facebook και μετά κάνετε τον κινέζο. Ξέρετε όταν θα πάτε (που θα πάτε χα χα χα) στην Κόλαση (και όχι δεν είναι η Ελλάδα η Κόλαση χα χα χα) αν είσαστε κακοί άνθρωποι θα σας κρεμάσουν στον λαιμό μια βαριά μυλόπετρα που θα γράφει «Αμαρτωλός»! Εάν επίσης έχετε αυτή την καταγγελτική συμπεριφορά όμως αλλά δεν κάνετε και τίποτα για όσους χρειάζονται την βοήθεια σας, θα σας κρεμάσει ο Σατανάς και μια δεύτερη μυλόπετρα στο λαιμό σας που θα γράφει επάνω της «και Υποκριτής!». Και ξέρετε ποιος θα είναι ο Σατανάς στην κόλαση ε? Χε χε χε.  



Εκ της Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας




               Ο Γενικός Γραμματέας
          Jon (you Know nothing) Snow



Αυτά για σήμερα παίδες, μέχρι την επόμενη ανάρτηση……..



Adios Amigos Locos


Μότσανος Λάζαρος

Σοχός 10/1/2017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου