Παίδες δεν μου λέτε θα ακολουθούσατε τις συμβουλές ενός καρδιολόγου σχετικά με συνενώσεις μελισσιών αν ξέρατε ότι δεν έχει πιάσει ποτέ ξέστρο στο χέρι του?
Θα ακολουθούσατε τις συμβουλές ενός παθολόγου σχετικά με το κόψιμο παραφυάδων αν ξέρατε ότι δεν έχει ανοίξει ποτέ μια κυψέλη?
Θα δεχόσασταν την άποψη ενός φαρμακοποιού σχετικά με τις μεταφορές μελισσιών αν ξέρατε ότι η μόνη επαφή του με την μέλισσα είναι οι κεραλοιφές που πουλάει?
Θα δίνατε βαρύτητα στην γνώμη ενός αλλεργιολόγου σχετικά με τα βασιλικά διαφράγματα αν ξέρατε ότι τα μόνα διαφράγματα που ξέρει είναι αυτά στην μύτη και αυτά στον γυναικείο κόλπο?
Όχι ε?
Γιατί τότε δέχεστε τις απόψεις ενός μελισσοκόμου (όσο καλός και αν είναι σαν μελισσοκόμος, αυτό είναι αδιάφορο!) σχετικά με φαρμακευτικές αγωγές που αφορούν το αλλεργικό σοκ χωρίς να έχει βγάλει ιατρική?
Το ξέρετε ότι είναι πολύ, πολύ, πολύ, πολύ, πολύ πιο πιθανό να έχει κάποιος καρδιακό πρόβλημα από ότι αλλεργία στις μέλισσες?
Το ξέρετε ότι είναι πολύ πιο πιθανό να έχει κάποιος αλλεργία στην κορτιζόνη παρά στο τσίμπημα της μέλισσας?
Ξέρετε τα κορτιζονούχα φάρμακά καθώς και οι επινεφρίνες και αδρεναλίνες είναι από τα δραστικότερα φάρμακα που διαθέτει το οπλοστάσιο της ιατρικής, και δεν είναι φάρμακα "Δώσε μπάρμπα και μένα!!!".
Το ένα μπορεί να σε ξαπόστειλει στο τάκα τουκα με καμιά αλλεργική αντίδραση (και μακροχρόνια με ακόμα περισσότερους τρόπους), και το άλλο εξίσου εύκολα (μάλλον πολύ, πολύ, πολύ, πολύ πιο εύκολα) μπορεί να σε στείλει στο τάφο αν έχεις ένα καρδιακό πρόβλημα (και επειδή οι περισσότεροι μελισσοκόμοι και τζόβενα δεν τους λες, και σωματικά η μόνη σχέση τους με τον Ντάνο του Survivor είναι ότι μοιάζουν σαν να έχουν καταπιεί έναν τέτοιο για μεσημεριανό χα χα χα, το να έχουν κάποιο σοβαρό και μη διαγνωσμένο ακόμα καρδιακό πρόβλημα δεν είναι περίεργο).
Δεν είσαστε γιατροί για να συμβουλεύετε τους άλλους για τέτοια ζητήματα, δεν έχετε το ιατρικό ιστορικό του καθενός που θα ακολουθήσει την συμβουλή σας σχετικά με το τι φάρμακο μπορεί να τους δημιουργήσει αλλεργικό σοκ από μόνο του, δεν έχετε κάνει διάγνωση σχετικά με την φυσική κατάσταση ενός αφελή μελισσοκόμου που θα πεισθεί από τα λεγόμενα σας για να ξέρετε αν μπορεί ο οργανισμός του να αντέξει ένα από τα δραστικότερα φάρμακα που διαθέτουν με τρομερή φειδώ και ρίσκο οι εξειδικευμένοι ιατροί !
Άστε τον ρόλο του ξερόλα για τις γυναίκες μας μια που μόνο αυτές τα ξέρουν όλα! Άλλωστε ακόμα και όταν ο Θεός δεν ξέρει κάτι ποιόν νομίζει θα ρωτήσει? Εσάς ή την γυναίκα του? Χα χα χα.
Η ευθύνη για την ανθρώπινη ζωή είναι πολύ μεγάλη! Αφήστε την για τον Θεό και για αυτούς που νομίζουν ότι είναι Θεοί (οι Γιατροί! Χα χα χα).
Αυτά για σήμερα, πάω να ξαναπέσω σε καλοκαιρινή νάρκη, και μην τολμήσει κανείς να με ξυπνήσει! Μαυρόασπρη Αρκούδα που τον έφαγε!!! Χα χα χα.
Adios Amigos Locos
Μότσανος Λάζαρος
Σοχός 16/6/2017
Καλημέρα αρκούδε, συμφωνώ απόλυτα με το άρθρο σου. Αν θες στείλε κανα λινκ να διαβάσουμε τον Πάνος ιατρό-μελισσοκόμο. Μια μικρή διόρθωση: η επινεφρίνη και η αδρεναλίνη είναι η ίδια ουσία.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλησπέρα MinoanBee ναι η αδρεναλίνη και η επινεφρίνη είναι η ίδια ουσία και χρησιμοποιώ τα δύο ονόματα της για να καλύψω κάθε αναγνώστη που γνωρίζει ένα από τα δύο ονόματα της.
ΔιαγραφήΚαλή ιδέα να χρησιμοποιήσω συνδέσμους από αλλεργιολόγους, καρδιολόγους, παθολόγους για τις παρενέργειες κάθε ενός από αυτά τα φάρμακα, αλλά δεν θέλω να μπω σε χωράφια στα οποία δεν έχω εξειδίκευση και τόση εξοικείωση, καθώς και δεν θέλω να είναι στην θεματολογία του blog μου τέτοια θέματα (εδώ δεν δέχομαι στην θεματολογία του blog μου να είναι οι θεραπείες μελισσιών, δεν θα μπω και σε ακόμα βαθύτερα νερά).
Καλό είναι όποιοι σοβαροί μελισσοκόμοι ενδιαφέρονται να μάθουν σχετικά με ένα τόσο βασικό θέμα όπως η υγεία τους και η υγεία όσων αγαπούν είτε να ψάχνουν μόνοι τους στις σελίδες ιατρών και επιστημόνων τις γνώσεις που τους αφορούν, ή ακόμα καλύτερα να περάσουν από τα ιατρεία τους να πάρουν από κοντά τις γνώσεις που τους αφορούν, καθώς και να κάνουν και τα απαραίτητα τεστ που θα καθορίσουν την φαρμακευτική αγωγή που θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν (πχ από αλλεργιολόγο το Τεστ Rast, από καρδιολόγο ένα τεστ κοπώσεως για να δουν αν έχουν κάποιο καρδιακό πρόβλημα, και από ένα παθολόγο να εξετάσει αν μπορούν να δεχθούν αγωγή με κορτιζονούχα ή όχι λόγου ιατρικού ιστορικού).