UA-50457385-1

Σάββατο 2 Ιουλίου 2016

Μάθετε να είσαστε Άνθρωποι



 Μάθετε να είσαστε Άνθρωποι, μάθετε να μην χτυπάτε τον άλλο όταν είναι πεσμένος, μάθετε να φέρεστε στους άλλους ακριβώς όπως θα θέλατε να φερθούν και αυτοί σε εσάς και κυρίως στα παιδιά σας.

 Μην εκμεταλλεύεστε την παροδική (ή και μόνιμη) αδυναμία κάποιων για να ξεσπάτε επάνω τους και να δείχνετε τον χειρότερο εαυτό σας. Μην προσβάλλετε κάποιον μόνο και μόνο επειδή είναι στην δούλεψη σας και δεν μπορεί να ανταπαντήσει χωρίς να σκεφτεί πως ρισκάρει έτσι την επιβίωση του.

 Σκεφτείτε ότι ο καθένας έχει τα προβλήματα του και δεν είναι αναγκαίο με την κακή συμπεριφορά σας να του φορτώσετε και τα δικά σας. Μην φανερώνετε το έλλειμμα παιδείας σας σε κάθε συναναστροφή σας με τους συνανθρώπους σας.

 Μην μπερδεύετε την ευγένεια με την αδυναμία. Τους καλούς τρόπους και την σωστή ανατροφή με την παθητικότητα του χαρακτήρα. Το φιλότιμο με την ανοησία.

 Μην υποτιμάτε τους άλλους επειδή είναι σε ανάγκη, σε ανάγκη να επιζήσουν, σε ανάγκη να βοηθήσουν τις οικογένειες τους, σε ανάγκη να χτίσουν ένα αβέβαιο μέλλον με το τίποτα και με άπιαστα όνειρα.

 Μην πληγώνετε τους άλλους, μην τους αφήνετε μετά από την επαφή μαζί σας με την εντύπωση ότι τίποτα δεν αξίζει σε αυτό τον κόσμο, ότι είναι μια κοινωνία στην οποία το μεγάλο ψάρι τρώει το μικρό.

 Μην είσαστε υποκριτές, μην διακηρύσσετε ότι ακολουθείτε ένα υψηλό πλαίσιο ηθικών αξιών και αρχών μόνο και μόνο για να το παραβιάζετε συστηματικά με την συμπεριφορά σας.

 Ακολουθήστε τα παραπάνω για να μπορείτε να λέγεστε και εσείς Άνθρωποι, για να θεωρούν οι άλλοι ότι η ύπαρξη σας θα προσφέρει κάποιο κέρδος στην υπόλοιπη κοινωνία, να αποτελέσετε πρότυπο ορθό και για άλλους με την συμπεριφορά σας.

 Αλλά και αν όλοι οι παραπάνω λόγοι για να είσαστε και εσείς Άνθρωποι δεν σας κάνουν καμία εντύπωση και τους θεωρείτε άνευ σημασίας προσπαθήστε να ακολουθήστε όλες τις παραπάνω συμβουλές μου για ένα και μόνο κυνικό λόγο.

 Δυστυχώς η κακή συμπεριφορά προς τους άλλους αν εμπεδωθεί βαθιά μέσα στον χαρακτήρα σας θα σας οδηγήσει να φέρεστε απάνθρωπα διαρκώς και προς τους πάντες. Δυστυχώς όμως κάποια στιγμή θα πέσετε σε κάποιον σαν εμένα και μετά θα μαζεύετε τα σπασμένα δόντια σας από το πάτωμα με τα σπασμένα δάχτυλα σας!!!

 Οπότε μάθετε να είσαστε Άνθρωποι και για το δικό σας καλό. 


 Αφιερωμένο σε κάθε συνέλληνα που φέρεται με άτιμο και χυδαίο τρόπο σε κάθε συνάνθρωπο μας μέσα στην χώρα μας αλλά και εκτός των ορίων αυτής. 



Adios Amigos Locos

Μότσανος Λάζαρος
Σοχός 2/7/2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου