UA-50457385-1

Παρασκευή 8 Ιουλίου 2016

Βρε καλώς τους τρύγους μας τους δυό


 Παίδες τις επόμενες ημέρες θα αναγκαστώ να σας αφήσω σχετικά ήσυχους από αναρτήσεις στο blog μου μια που ήρθε η γλυκιά στιγμή να ασχοληθώ με τους πρώτους τρύγους της χρονιάς. Κάτεργο βαρύ μεν, γλυκό δε.

 Οπότε στην αρχή θα έχουμε τους τρύγους του κάμπου όπου θα πάρουμε το ανθόμελο μας από Παλιούρι-Ηλίανθο-Τριφύλλι-Λυγαριά, για να ακολουθήσουν αμέσως μετά οι τρύγοι μας στο βουνό όπου θα πάρουμε (το αγαπημένο μου) βελανίδι.

 Εργασία που θα απαιτήσει πολλές ημέρες (για να τρυγάς πλαίσια από τα μελίσσια, να τα φέρνεις στο μελισσοκομικό εργαστήρι, να τα απομελώνεις τις επόμενες 1-2 ημέρες και να τα επανατοποθετείς στις κυψέλες, και να επαναλαμβάνεις τα προηγούμενα βήματα για 2-3 ακόμα φορές σε κάθε ξεχωριστό τρύγο - και σαν ξεχωριστό τρύγο μερικοί από εμάς εννοούν το διαφορετικό μέλι που βγάζεις σε μια περιοχή, όχι την διαφορετική ημέρα που πας για τρύγο στην ίδια περιοχή και μέλι χα χα χα-) καθώς και πολλές δυνάμεις και αντοχές (το 12ωρό - 14ωρό ενασχόλησης με τους τρύγους και τα απολεπίσματα θα είναι δεδομένο την κάθε ημέρα).

 Και όλα αυτά θα δώσουν τα πρώτα μέλια της χρονιάς, με προοπτική ακόμα ενός τρύγου (στο τέλος του μήνα) αν όλα πάνε καλά από απόψη νεκταροεκκρίσεων πριν τις μετακινήσεις στα Πεύκα για τους κύριους τρύγους της χρονιάς. 

 Οπότε λίγο περισσότερο φευγάτος θα είμαι από εδώ και πέρα με την συχνότητα ανεβάσματος αναρτήσεων να πέφτει ακόμα περισσότερο (αν και έχω δημιουργήσει ένα ισχνό απόθεμα από 2-3 αναρτήσεις που θα σας συντροφεύσουν όσο θα τρυγώ), όπως και θα υπάρξει μια μεγαλύτερη καθυστέρηση στις απαντήσεις πάνω στις ερωτήσεις που θα μου κάνετε (αλλά απαντήσεις θα υπάρχουν πάντα!). 

 Άντε πολλά είπαμε, ώρα για δράση.




 Τα ξαναλέμε Amigos Locos σε μερικές εβδομάδες. 

 Λάζαρος Μότσανος
 Σοχός 8/7/2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου