UA-50457385-1

Τρίτη 2 Αυγούστου 2016

Η γλυκιά ανταμοιβή των κόπων σου


 Λίγο πριν την μετακίνηση στα πεύκα και το μεγαλύτερο στοίχημα κάθε χρονιάς, ήρθε η ώρα για να βγουν από τα δοχεία ωρίμανσης τα δύο υπέροχα μέλια μας.

 Το ανθόμελο που μας πρόσφερε απλόχερα ο κάμπος από παλιούρι-ηλίανθο-τριφύλλι-λυγαριά-αγριορίγανη, ένα λαμπερό μέλι με φρουτώδη γεύση και άρωματα. Ένα μέλι στολίδι που δυστυχώς παρόλο που μας ήρθε σε ικανοποιητικές ποσότητες δεν θα επαρκέσει να ικανοποιήσει την αυξημένη ζήτηση που έχουμε για ανθόμελα. 

 Και φυσικά το αγαπημένο μου Βελανιδόμελο, το μελανούρι μου, το καραμελένιο μου. Το οποίο φέτος δεν ήρθε στις ποσότητες που είχαμε πέρσι (σε μεγάλο βαθμό και επειδή ή πρόβλεψη μου ότι δεν θα είναι τόσο καλή η χρονιά για τις βελανιδιές με ώθησε τα δυνατότερα μου μελίσσια καθώς και τον κύριο όγκο από τα μελίσσια μου να τα κάνω τοποθετήσεις στον κάμπο. Πρόβλεψη που ήταν σωστή!)  και αυτό επίσης δεν επαρκεί για να καλύψει την αντίστοιχη ζήτηση που υπάρχει από τους πελάτες μας. 

 Αν φυσικά συνυπολογισθεί το πόσο αδύναμα ήταν τα μελίσσια στο τέλος του χειμώνα, τις απώλειες που είχα υποστεί στα πεύκα από τις λεηλασίες από τα μελίσσια του συναδέλφου μου μελισσοκόμου, και τον αριθμό νέων παραφυάδων που δημιούργησα, και κυρίως ότι δεν βοήθησε ιδιαίτερα και ο καιρός (στον Νότο μάλιστα φέτος η χρονιά είναι καταστροφικότατη!) τότε οι ποσότητες μελιού που έχω πάρει έως τώρα είναι τελείως απρόσμενες!

 Το κυριότερο είναι όμως ότι έχω δυναμώσει τα μελίσσια μου σε τέτοιο βαθμό που θα κατεβάσω στα πεύκα ίδιο αριθμό μελισσιών και δυναμικότητας με πέρσι! Και αυτός ήταν ο σχεδιασμός μου όλης της φετινής χρονιάς. Ότι περισσότερο από αυτόν τον σχεδιασμό ήταν εκτός προγράμματος και φυσικά τελείως ευπρόσδεκτο!

 Οπότε έχουμε τώρα μπροστά μας μια περίοδο που άνετα μπορεί να χαρακτηρισθεί ως "Μελισσοκομική Κόλαση" με πολλαπλές μακρινές τοποθετήσεις και τρύγους, και αν όλα πάνε καλά αβέρτα εργασία για εβδομάδες ολόκληρες με απολεπίσματα και απομελίσματα μέσα στο μελισσοκομικό εργαστήρι. 

 Ώρα να βάλουμε το επόμενο στοίχημα μας, κόκκινο ή μαύρο, και η μπίλια όλο να γυρίζει.


 Μέχρι την επόμενη ανάρτηση.......


Adios Amigos Locos

Σοχός 2/8/2016


4 σχόλια:

  1. Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ! Μακάρι να αλλάξει η χρονιά και για όσους δεν έχουν ικανοποιηθεί από την παραγωγή τους φέτος, και να χαμογελάσει και για αυτούς λίγο η τύχη.

      Διαγραφή
  2. Παρατηρώντας τους τίτλους των βιβλίων, καταλαβαίνω γιατί σε αυτό εδώ το blog δεν υπάρχουν τίτλοι του τύπου "κάντε αυτό το χειρισμό και θα τρελαθείτε στα μέλια" ή "μυστικά για τρελά μέλια" χαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Περίμενε να δείς πως θα είναι οι μελλοντικοί τίτλοι των αναρτήσεων μου και θα δείς πόσο με έχουν επηρεάσει οι παραπάνω τίτλοι βιβλίων που βλέπεις!!! Χα χα χα.

      Διαγραφή