UA-50457385-1

Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2018

Μια κερδισμένη μικρή μα και πολύτιμη μελισσοκομική ανάπαυλα



 Ώρα τσακαλάκια μου για μια μελισσοκομική ανάπαυλα μια που σχεδόν έχει τελειώσει η μελισσοκομική χρονιά (οι μόνες εργασίες που έχουν μείνει πλέον είναι να βγουν τα μέλια από το δεύτερο χέρι του πεύκου από τα δοχεία ωρίμανσης και να συσκευαστούν στα δοχεία), και η κούραση όλης της χρονιάς έχει σωρευτεί πάνω στο σώμα κάθε μελισσοκόμου. Μικρή μεν η ανάπαυλα μια που σχεδόν αμέσως θα ακολουθήσουν οι εργασίες και προετοιμασίες για την επόμενη μελισσοκομική χρονιά (προληπτικές θεραπείες, τροφοδοσία των μελισσιών με τις τόσο απαραίτητες για την επιβίωση τους τροφές, καψουράσιματα και συρματώματα πλαισίων) αλλά και τελείως αναγκαία για τον μελισσοκόμο, υπερπολύτιμη για να μπορέσει να ανακάμψει σωματικά έτσι ώστε να μπορεί σχεδόν αμέσως να ξεκινήσει τις εργασίες της επόμενης χρονιάς.

 Επίσης μια χρονική περίοδος ηρεμίας για να αναλογιστεί το τι πήγε σωστά και τι λάθος στην μελισσοκομική χρονιά που μόλις πέρασε, τι από αυτά που θεωρεί ότι έκανε λάθος  μπορεί να τα διορθώσει στην επόμενη μελισσοκομική χρονιά, ποιες αδυναμίες του πρέπει να καλύψει, που ακριβώς να επενδύσει σε χρόνο, χρήμα, προσπάθεια για να γίνει αποτελεσματικότερος, και το κυριότερο να αρχίσει δειλά, δειλά, να κάνει ένα προγραμματισμό του τι θέλει να πετύχει στην επόμενη μελισσοκομική χρονιά, έχοντας φυσικά στον νου του ότι ακόμα είναι νωρίς για τέτοιους προγραμματισμούς, γιατί ως γνωστό τα μελίσσια τα μετράμε τον Μάρτη.

 Στην δική μου περίπτωση αυτή η ανάπαυλα θα είναι ακόμα μικρότερη γιατί έχω και ένα blog να φροντίσω και να του ετοιμάσω αναρτήσεις, και γιατί όχι και ένα απόθεμα αναρτήσεων, τώρα που ο όγκος μελισσοκομικών εργασιών δεν είναι τόσο απαγορευτικά τεράστιος για οτιδήποτε άλλο εκτός από την ίδια την μελισσοκομική εργασία μας, την τόσο απαραίτητη για την επιβίωση μας. Και αυτό θα κάνω διασφαλίζοντας σας ότι και θα υπάρχουν συχνά, πυκνά, αναρτήσεις σε αυτό το blog αλλά και ότι θα δημιουργήσω και ένα μικρό απόθεμα αναρτήσεων που θα σας συντροφεύει όταν ο όγκος της εργασίας μου την άνοιξη και το καλοκαίρι θα με κρατά σχετικά μακριά από το blog μου.

 Εσείς αντίστοιχα έχετε δύο επιλογές, είτε να ετοιμαστείτε και εσείς για την επόμενη μελισσοκομική χρονιά επενδύοντας τις προσπάθειες σας, τον χρόνο σας, τον κόπο σας, και φυσικά και τα χρήματα σας στο να γίνετε αποτελεσματικότεροι στην μελισσοκομική σας εργασία (και όχι μόνο). Είτε να σπαταλήσετε τα περισσότερα από τα παραπάνω σε ανώφελες και άχρηστες μικροδιαμάχες στις μελισσοκομικές ομάδες, σε άχρηστους διχασμούς ανάμεσα σε διάφορα "σύνολα" που αποτελούν την μελισσοκομική κοινότητα (διαδικτυακή ή όχι), και για το τέλος την μετατροπή σας σε πιόνια πάνω στις σκακιέρες που στήνουν άλλοι για να εξυπηρετήσουν τα δικά τους συμφέροντα.

 Η επιλογή δική σας όπως πάντα, αλλά να θυμάστε εάν επιλέξετε το δεύτερο ότι δεν έχετε δικαίωμα να διαμαρτύρεστε εάν η ζωή σας δεν αλλάζει προς το καλύτερο ή ακόμα και μπορεί να χειροτερεύει! Το να βελτιώσετε την ζωή σας απαιτεί όλα τα παραπάνω που ανάφερα να τα συνδυάσετε με τέχνη και σχεδιασμό για να μπορέσετε να πετύχετε τους στόχους σας. Στο χέρι σας είναι να το κάνετε.

 Άντε πολλά είπα και σήμερα, το επόμενο διάστημα θα τα λέμε συχνότερα, άλλωστε και έχουμε πολλά να πούμε. Ώρα για ένα καφεδάκι για να στανιάρει χαρακτήρα και ο Αρκούδας, μάλιστα ένα μελισσοκομικό καφεδάκι αρμόζει και μόνο στον Αρκούδα χα χα χα.

 Στην υγειά σας τσακαλάκια μου.



Adios Amigos Locos










Μότσανος Λάζαρος


Θεσσαλονίκη 19/12/2018

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου