UA-50457385-1

Δευτέρα 21 Μαΐου 2018

Οι Άνθρωποι με τους Ανθρώπους και οι Χιμπατζίδες με τους Χιμπατζίδες!



 Ει γελοίοι!

 Ακόμα έχουμε δημοκρατία και ελευθερία της έκφρασης, ο καθένας μπορεί να πει οτιδήποτε θέλει, αν είναι μάλιστα αιρετός άρχων θα κριθεί από τον κόσμο στις εκλογές αν έχει πει χοντράδα για τους περισσότερους που ψηφίζουν. 

 Αλλά το να χτυπάνε πολλοί άνθρωποι έναν άνθρωπο είναι βαρβαρότητα!

 Αλλά το να χτυπάνε νέοι άνθρωποι έναν γέρο άνθρωπο είναι ατιμωτικό!

 Αλλά το να χτυπάνε κάποιον που κατέχει ένα δημόσιο αξίωμα και εκπροσωπεί τους εκατοντάδες χιλιάδες που του δώσανε την ψήφο τους και μάλιστα 2 φορές είναι φασισμός!

 Και εμείς πρόσφυγες (από την Μικρά Ασία) είμαστε και μπορεί ορισμένες εκφράσεις κάποιων να μας ενοχλούν αφάνταστα (από το πρόσφηγκες, έως το μαντζίριδες, ή και το τουρκόσποροι - που αβέρτα έχουν πει για την φάρα μας τα τελευταία 90-95 χρόνια, υπερβολικά πολλά άτομα του κοινωνικού περιβάλλοντος όπου ζω - έως το "Ι dont give a shit if Kemal killed greeks" σε οποιοδήποτε πλαίσιο πρότασης που μπορεί να είναι μέσα, από οποιοδήποτε!) αλλά δεν έχω σπάσει ακόμα στο ξύλο όσους θεωρώ ότι προσβάλουν εμένα και τους προγόνους μου (που είναι θαμμένοι στην Μικρά Ασία).

 Και αυτό ονομάζεται πολιτισμός!

 Να καταπίνεις δηλαδή την προσβολή (αλλά να μην την ξεχνάς!) και απλώς να απαξιώνεις το άτομο που στην έκανε και να τον αφήνεις έξω από την ζωή σου και τον κόσμο σου, για να μην συνεχίζει να τον μολύνει με την συμπεριφορά του, τις απόψεις του, και τον χαρακτήρα του. Χωρίς όμως να βιαιοπραγήσεις ενάντια του.

 Μάθετε να είσαστε πολιτισμένοι και να κλιμακώνετε σε φυσιολογικά επίπεδα τις αντιδράσεις σας (υπάρχει και η βία μέσα στην κλιμάκωση αυτή στους πολιτισμένους ανθρώπους! Ναι! Αλλά είναι στα τελευταία στάδια κλιμάκωσης και μόνο, όταν θα κινδυνεύει η ζωή σας ή η ζωή όσων αγαπάτε και μόνο τότε δικαιολογείται η βία!) γιατί αλλιώς η μόνη συμβουλή που έχω να σας δώσω είναι να ξαναγυρίσετε πίσω στα δέντρα να κρεμιέστε από αυτά και να ψάχνετε για μπανάνες!

 Άντε αρκετά!

 Οι Άνθρωποι με τους Ανθρώπους και οι Χιμπατζίδες με τους Χιμπατζίδες!

 Α ακόμα κάτι για το τέλος!

 Τα παιδιά μην τα κάνετε σαν τα μούτρα σας, μην γίνουν προτού καν ενηλικιωθούν "καμμένα χαρτιά" και όρθια απλώς πρωτεύοντα θηλαστικά, πριν καταλάβουν καν τι σημαίνει Άνθρωπος και τι είναι αυτό που δεν θα μπορέσουν να γίνουν ποτέ, γιατί δεν τους το δίδαξαν ποτέ οι γονείς τους!










Μότσανος Λάζαρος

Σοχός 21/5/2018

2 σχόλια:

  1. Κρίμα δεν είναι μωρέ Λάζαρε, κάποιοι που το παίζουν πατριδοκάπηλοι - αλλά θα χεστούν πάνω τους αν τους στείλεις στον πόλεμο - να αμαυρώνουν την γενικά καλή εικόνα που έχει η Θεσσαλονίκη και σαν πόλη και σαν ανθρώπινο δυναμικό?

    Άλλο αγάπη για την πατρίδα και άλλο φασισμός.
    Χτύπαγαν έναν άνθρωπο που έχει τα 3πλά τους χρόνια, όχι ένας προς έναν όπως κάνουν οι άντρες, αλλά 10,20,30 προς έναν όπως κάνουν οι κότες.
    Κρίμα για την Θεσσαλονίκη.
    Φαντάζεσαι και συ πόσο άσχημη εντύπωση έκανε σε όλους, αυτή η εικόνα.
    Αλήθεια από το Σωματείο Ποντίων που ήταν εκεί, κανείς δεν βρέθηκε να κάνει κάτι παληκαρίσιο? να πει κάτι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μίλτο δυστυχώς η χώρα μας διολισθάνει διαρκώς στην μισαλλοδοξία, τον φανατισμό και τον ανορθολογισμό, πάντα υπήρχε ένα μεγάλο έλλειμμα παιδείας αλλά πλέον είναι εμφανέστατο. Και δυστυχώς αυτή θα είναι η μεγαλύτερη πληγή που θα μας αφήσει και η οικονομική κρίση αλλά και η κάκιστη επίδοση που έχει η Ελληνική κοινωνία στο να διατηρήσει ένα υψηλό επίπεδο στην διαπαιδαγώγηση των μελών που την αποτελούν. Φοβάμαι πλέον πολύ για το μέλλον της Ελληνικής δημοκρατίας (όσο Δημοκρατία και αν είναι στην πραγματικότητα), ίσως βγούμε από την οικονομική κρίση αλλά τα σκοτάδια που έχουν αρχίσει να την περιτριγυρίζουν είναι πλέον βαθιά και ήρθαν για να μείνουν.

      Όσο για το ίδιο το επεισόδιο προφανέστατα υπάρχει ένας πυρήνας που προκαλεί αυτά τα επεισόδια (που μπορεί και αρκετοί από αυτούς να μην είναι καν και από την Θεσσαλονίκη) και μια μάζα που δεν αντιδρά σε τίποτα (ακριβώς όπως δεν αντιδρούσε σε κανένα ερέθισμα τόσες δεκαετίες και για αυτό φτάσαμε εδώ που φτάσαμε) και μπορεί να ανεχθεί τα πάντα. Όσο και αν σε μερικά τμήματα του πληθυσμού μπορεί να είναι οι απόψεις του Μπουτάρη ξένες και προκλητικές (και προφανέστατα είχαν ισχυρότατη παρουσία σε αυτή την εκδήλωση) ωστόσο κυριότερο λόγο για αυτή την απάθεια είναι το ότι είμαστε ένας λαός των λόγων και όχι των πράξεων, ένας λαός που λειτουργεί με το θυμικό και όχι με την λογική, ένας λαός που ιεραρχεί την απαξία περισσότερο από την αξία.

      Διαγραφή