UA-50457385-1

Τετάρτη 18 Ιουνίου 2014

Χειροποίητη ζύμη για πίτσα με μέλι

Και για να διορθώσουμε την ζημία στην υπόληψή μας από τις προηγούμενες αναρτήσεις (βλέπετε προηγούμενη ανάρτηση Frozen Yoghurt με μέλι - Ελληνικές γεύσεις) πάρτε μια συνταγή για πίτσα με μέλι χα χα χα.

Έτσι έτσι για να ξεχωρίζουν οι άντριδες χα χα χα. 

Οπότε παιδάκια Μουντιαλική συνταγή με μέλι!

Χειροποίητη ζύμη για πίτσα με μέλι.



Συστατικά για 2 ταψάκια διαμέτρου 30 εκατοστών.

15 gr Μέλι (ένα κουτάλι της σούπας).

800 gr Αλεύρι για όλες τις χρήσεις (ή αλεύρι για ψωμί).

2 φακελάκια μαγιά (16 gr ή 50 gr φρέσκια μαγιά).

80 gr Ελαιόλαδο.

5 gr Αλάτι (ένα κουταλάκι του γλυκού).

300 ml Νερό χλιαρό.

15 gr Ελαιόλαδο (για να την προσθέσουμε σε δεύτερη φάση στην ζύμη).

Εκτέλεση

Βάζουμε σε ένα μπολ το μέλι, την μαγιά, ένα κουτάλι της σούπας αλεύρι, και 120 ml χλιαρό νερό , ανακατεύουμε καλά και το αφήνουμε να φουσκώσει για 5 λεπτά.

Με ένα μίξερ (και το κατάλληλο εξάρτημα για ζύμες) σε χαμηλή ταχύτητα ανακατεύουμε το αλεύρι, το λάδι και το αλάτι.

Προσθέτουμε την μαγιά στο μείγμα μας και καθώς ανακατεύουμε προσθέτουμε το υπόλοιπο του χλιαρού νερού μέχρι η ζύμη να μην κολλάει στα δάχτυλα μας ή στα τοιχώματα του μπολ (είτε με μίξερ είτε με τα χέρια μας μπορούμε να το κάνουμε αυτό). Πλάθοντας την ζύμη μας σε μπάλα την βρέχουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.

Την σκεπάζουμε με μεμβράνη κουζίνας και την αφήνουμε σε ένα ζεστό σημείο της κουζίνας για μία ώρα ώστε να φουσκώσει και να διπλασιαστεί ο όγκος της. Με που θα είναι έτοιμη την ξαναζυμώνουμε για 1-2 λεπτά για να ξεφουσκώσει.

Χωρίζουμε την ζύμη στα δύο μέρη (ίσα) και ανοίγουμε φύλο, λαδώνουμε το ταψί με ελαιόλαδο και τοποθετούμε την ζύμη οπού την απλώνουμε με τα δάχτυλα μας για να πάει παντού.

Βάζουμε τα υλικά της αρεσκείας μας για να κάνουμε την πίτσα που θέλουμε (ξέρετε εσείς καμία μπριζόλα, παντσέτα, καμιά τηγανιά με συκώτι, και κανένα μπουκάλι μπύρα ότι γουστάρουμε εμείς οι άντριδες! Χα χα χα). 



Μότσανος Λάζαρος

Σοχός 18/6/2014



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου