UA-50457385-1

Δευτέρα, 16 Ιουνίου 2014

Frozen Yoghurt με μέλι - Ελληνικές γεύσεις

Και συνεχίζουμε με εύκολες και απλές συνταγές (τεμπέλικες χα χα χα) όπως προτιμούν οι άντρες.

Ναι! Υπάρχουν πολλοί άντρες που θα ασχοληθούν να κάνουν Σορμπέ, Μελικούνι, ή σοκολάτα με μέλι!

Χα χα χα.

Μάλλον μέχρι να βγάλω συνταγή για κοκορέτσι με μέλι υποθέτω θα με κοιτούν οι υπόλοιποι άντρες ύποπτα.

Χα χα χα.

Ξέρετε τι μανίκι είναι να καθαρίσεις καλά τα αντεράκια? Να τα γυρίσεις ανάποδα με βέργα από δάφνη που την έχεις αποφλοιώσει πρώτα, να τα πλύνεις πολύ καλά και από τις δύο πλευρές με πολλά πολλά χέρια νερού................................!

Ναι νομίζω το έσωσα τώρα!

Μετά από αυτό κανένας δεν θα διανοηθεί να αμφισβητήσει τον ανδρισμό μου!!!

Ναι καλά!

Χα χα χα.

Αρκετά, καλοκαίρι είναι καιρός για παγωμένες απολαύσεις, και μέσα σε αυτές δεν είναι τα αστεία μου, οπότε έχουμε και λέμε Frozen Yoghurt με μέλι και γεύσεις Ελλάδας.

Διαβάστε κάντε τες και απολαύστε τες παίδες, έχουμε και Μουντιάλ άλλωστε, τι καλύτερο από Νειμάρ και Frozen Yoghurt.

Ναι καλύτερα τώρα!

Αν δεν βγάλω συνταγές με πίτσα και μέλι, δεν θα φύγει η ρετσινιά με τίποτα!

Χα χα χα. 

Frozen Yoghurt με μέλι λεμόνι και θυμάρι.


Συστατικά για 4 μερίδες

170 gr Μέλι.

0,95 lt πλήρες γιαούρτι.

50 gr Ζάχαρη.

Ξύσμα φλούδας ενός λεμονιού.

Χυμός λεμονιού από μισό λεμόνι. 

30 gr φύλλα φρέσκου θυμαριού.

Εκτέλεση

Τοποθετούμε όλα τα υλικά μέσα σε ένα Μπολ, και ανάλογα τα γούστα μας αναπροσαρμόζουμε την ποσότητα ζάχαρης και λεμονιού.

Βάζουμε το μείγμα για περίπου μια ώρα μέσα στην παγωτομηχανή (ανάλογα φυσικά με την μηχανή και πάντα με σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή) και το σερβίρουμε. 

Frozen Yoghurt με μέλι και αμύγδαλα


Συστατικά για 4 μερίδες

75 gr Μέλι (5 κουταλιές της σούπας).

480 gr Άπαχο γιαούρτι.

480 gr Πλήρες γιαούρτι.

70 gr Ζάχαρη.

30 gr Αμύγδαλα σε φέτες.

5 gr Εκχύλισμα αμυγδάλου (1 κουταλάκι του γλυκού).

Εκτέλεση


Τοποθετούμε τα γιαούρτια, το μέλι, και την ζάχαρη σε ένα μεγάλο Μπολ, ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το εκχύλισμα αμυγδάλου και τα αμύγδαλα, συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να αναμειχθούν πολύ καλά. 

Τοποθετούμε το μείγμα στην παγωτομηχανή μέχρι να παγώσει και να αποκτήσει κρεμώδη υφή. Το καταναλώνουμε άμεσα, ή το βάζουμε στον καταψύκτη για να το καταναλώσουμε μετά (το αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 5-10 λεπτά για να μαλακώσει πριν το σερβίρουμε).

Frozen Yoghurt με μέλι και ροδάκινα 


Συστατικά για 4 μερίδες


45 gr Μέλι.

340 gr Ροδάκινα (παγωμένα και κομμένα σε φέτες).

120 gr Γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά.

1,2 gr Εκχύλισμα βανίλιας.

0,3 gr Αλάτι ψιλό.

Εκτέλεση

Βάζουμε τις παγωμένες φέτες ροδάκινου (τις παγώνουμε βάζοντας τες σε μια λαδόκολλα σε μονή στρώση και τις καταψύχουμε μέχρι να παγώσουν πλήρως, μέσα σε ένα αεροστεγές δοχείο μπορούν να διατηρηθούν άψογα μέχρι ένα μήνα) μέσα σε ένα μπλέντερ μαζί με το μέλι, το γιαούρτι, το εκχύλισμα βανίλιας και το αλάτι. Βάζουμε σε λειτουργία το μπλέντερ για να κάνουμε το μείγμα απαλό και λείο (σταματάμε την λειτουργία του τουλάχιστο μια φορά για να απομακρύνουμε τις ποσότητες του μείγματος μας από τα τοιχώματα του με μια πλαστική σπάτουλα), η όλη διαδικασία δεν θα μας πάρει πάνω από ένα λεπτό.

Σερβίρουμε άμεσα ή το τοποθετούμε σε αεροστεγή δοχείο και στην κατάψυξη μέχρι ένα μήνα. 

Μπορούμε για γαρνιτούρα να προσθέσουμε σπασμένη καρυδόψιχα ή αμυγδαλόψιχα.  

Frozen Yoghurt με μέλι και ταχίνι.


Συστατικά για 4 μερίδες


100 gr Μέλι 

1 Kg πλήρες γιαούρτι.

60 gr Ταχίνι (4 κουταλιές της σούπας).

Εκτέλεση

Τοποθετούμε όλα τα υλικά μέσα σε ένα Μπολ και τα ανακατεύουμε καλά μέχρι να αναμειχθούν πλήρως.

Τοποθετούμε το μείγμα στην παγωτομηχανή μέχρι να παγώσει και να αποκτήσει κρεμώδη υφή. 

Προαιρετικά μπορούμε να το σερβίρουμε με καραμελωμένα φρούτα, ή με σπασμένη καρυδόψιχα και αμυγδαλόψιχα, ή απλώς να προσθέσουμε από πάνω του και άλλο μέλι. 


Μότσανος Λάζαρος

Σοχός 16/6/2014



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου