UA-50457385-1

Σάββατο, 21 Ιουνίου 2014

Οι Ντιούκς του Χάζαρτ - Φτιάχνοντας το δικό μας Drambuie



Σήμερα θα βγούμε στην παρανομία, θα σας μάθω να φτιάχνετε το δικό σας Drambuie!

Τι είναι το Drambuie?

Σκοτσέζικο λικέρ από ουίσκι, μέλι, και ένα πολύ μυστικό μείγμα βοτάνων!

Ωραία θα χρειασθούμε αποστακτήρα?

Τσούκ!

Τότε οι Ντιούκς που κολλάνε?

Πουθενά! Απλώς ήθελα να βάλω την παρακάτω εικόνα για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεότεροι.




Τι λέει να συνεχίσω με το Drambuie ή φτάνει μέχρι εδώ?

Χα χα χα. 

Ξέρω ξέρω.

Και πάμε στο χειροποίητο Drambuie.


Χειροποίητο Drambuie



Συστατικά για ποσότητα περίπου 1,5 lt.

510 gr Μέλι. 

1 Μπουκάλι Ουίσκι Johnny Walker (Μαύρο 700 ml).

10 gr τεμαχισμένη ρίζα Αγγελικής (2 κουταλάκια του γλυκού).

1,2 gr σπόροι Μάραθου.

Ξύσμα φλούδας μισού λεμονιού. 

Εκτέλεση

Βάζουμε όλα τα συστατικά μέσα σε ένα αεροστεγή δοχείο και τα ανακατεύουμε καλά έτσι ώστε το μέλι να λιώσει μέσα στο μείγμα. Σε τακτά χρονικά διαστήματα αναταράζουμε το δοχείο (σαν Σείκερ, προσοχή μην ανοίξει!) για ένα εικοσιτετράωρο.

Μετά το εικοσιτετράωρο αφαιρούμε το ξύσμα λεμονιού. 

Κλείνουμε το δοχείο και το τοποθετούμε σε ένα κρύο και σκιερό μέρος για τις επόμενες 2 εβδομάδες και το ανακατεύουμε ελαφρά (σαν Σείκερ) κάθε 2 ημέρες.

Με ένα στραγγιστήρι αφαιρούμε την τεμαχισμένη Αγγελική και τους σπόρους μάραθου μέσα από το μείγμα.

Ξανατοποθετούμε το αεροστεγές δοχείο στο κρύο και σκιερό μέρος για 6 μήνες.

Το σερβίρουμε σκέτο, σε κοκτέιλ (Rusty Nail) ή σε σφηνάκι. 

Προσοχή και η παραμικρή μυρουδιά μπορεί να καταστρέψει το λικέρ, πολύ καλό πλύσιμο και στέγνωμα του αεροστεγούς δοχείου πριν την χρήση του για την παρασκευή του λικέρ. 

Και επισήμανση σε κάθε 3ο κέρασμα με χειροποίητο Drambuie η πρόποση είναι για την υγεία της Αρκούδας χα χα χα. 


Μότσανος Λάζαρος 

Σοχός 21/6/2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου