UA-50457385-1

Σάββατο 3 Ιουλίου 2021

Ο βασιλιάς είναι γυμνός, η ώρα της ευθύνης για όλους μας

 


 Γουστάρετε χεράκι, τριχωτό, τριχωτό? 

 Δικό μου είναι, και ο επίδεσμος είναι από την δεύτερη δόση του εμβολίου της Phizer που έκανα στις 2/7/2021 στο εμβολιαστικό κέντρο του Λαγκαδά (Κ.Υ. Λαγκαδά).  

 Και αυτός επίσης είναι ο λόγος που μου μπλόκαρε το facebook τις κοινοποιήσεις μου για μία μέρα, γιατί δημοσίευσα αυτή την φωτογραφία σε αυτό το κοινωνικό δίκτυο, και προφανέστατα κάποιος ψεκασμένος (εν συντομία πλέον θα λέμε "ψέκα" για τους ψεκασμένους, μια που βλέπω ότι έχει επικρατήσει αυτός ο όρος στο διαδίκτυο για αυτούς τους βαρεμένους!) "φίλος" μου στο facebook με έκανε αναφορά για αυτή ακριβώς την φώτο*!

 Οπότε μια που κάποιοι είναι έξυπνοι και πάνε να με φιμώσουν σε ένα κοινωνικό δίκτυο θα τους δείξω ότι είναι αδύνατο να με φιμώσουν και από κάθε ένα κοινωνικό δίκτυο!

 Ώρα να εξετάσουμε την κατάσταση αυτή την στιγμή όσο αφορά την πανδημία παγκοσμίως, αλλά και πανελλαδικά, την περιρρέουσα ατμόσφαιρα που έχει δημιουργηθεί στα κοινωνικά δίκτυα σχετικά με αυτό το θέμα, τα μέτρα που σκοπεύει να πάρει από εδώ και πέρα η κυβέρνηση, καθώς και να συζητήσουμε σχετικά με την επιχειρηματολογία υπέρ και κατά σχετικά με αυτά τα μέτρα. 


 Σύμφωνα με την σελίδα worldometers coronavirus μέχρι τώρα έχουν μολυνθεί παγκόσμια 183.961.870 άτομα από τα οποία έχουν πεθάνει 3.982.274 (στοιχεία  στις 3/7/2021) δηλαδή έχουμε παγκόσμια 510,90 θανάτους στο εκατομμύριο (δηλαδή 0,51/1000 κατοίκους). Τα στοιχεία δε για την χώρα  μας έχουν ως εξής: Μολύνσεις 424.165 άτομα, θάνατοι 12.701, θάνατοι ανά εκατομμύριο 1.225 ανά εκατομμύριο (1,225/1000)

 Δηλαδή λίγο λιγότερο από τον μισό πληθυσμό της Ελλάδας έχουν πεθάνει παγκοσμίως, και στην χώρα μας σαν να έχει  πεθάνει μια μεραρχία νοματαίοι! Επίσης με αυτή την αναλογία νεκρών είναι σαν να έχουμε σχεδόν 4 νεκρούς σε ένα χωρίο σαν τον Σοχό των 3.000 κατοίκων! Τόσους νεκρούς δεν είχαμε σε 1,5 χρόνο ούτε από τροχαία, ούτε από εργατικά ατυχήματα, ούτε από αυτοκτονίες, ούτε από δηλητηριάσεις, ούτε από εγκλήματα, ούτε από εξωτικές και περίεργες αιτίες θανάτου, και αυτά όλα μαζί είναι λιγότερα από την παραπάνω αναλογία του κορωνοϊού στην Ελλάδα! 

 Στην Ελλάδα που βρίσκεται στην 38 θέση του σχετικού πίνακα όσο αφορά αυτή την αναλογία (Ενδεικτικά αναφέρω τα εξής Περού 5,77/1000, Ουγγαρία 3,113/1000, Βόρεια Μακεδονία 2,633/1000, Βουλγαρία 2,622/1000, Βραζιλία 2,439/1000, Ιταλία 2,114/1000, Βρετανία 1,878/1000, ΗΠΑ 1,866/1000, Ισπανία 1,730/1000, Γαλλία 1,699/1000, Σουηδία 1,436/1000).

 Τεράστιες απώλειες για τον ελάχιστο χρόνο που έχει παρουσιαστεί η πανδημία (1,5 χρόνος, αν και υπάρχουν υπόνοιες ότι η ασθένεια έχει εμφανισθεί μερικούς μήνες νωρίτερα στην Κίνα που έχει αποκρύψει το γεγονός!) αλλά και δεδομένου των δραστικότατων μέτρων περιορισμού της που έχουν οδηγήσει σε μια οικονομική κρίση, και κατακρήμνιση ολόκληρων κλάδων οικονομιών, αλλά και εθνικών οικονομιών! Χωρίς όλα αυτά τα μέτρα πιθανότατα οι απώλειες σε νεκρούς (και ακόμη περισσότερο σε άτομα που ανάκαμψαν μεν, αλλά με σοβαρότατες βλάβες στην υγεία τους δε!) θα ήταν πολλαπλάσιες (μπορεί μέχρι και υπερδεκαπλάσιες!).

 Το μόνο παρήγορο σε αυτή την κατάσταση είναι ότι έχουν βγει σε χρόνο ρεκόρ πολλά εμβόλια από διαφορετικές εταιρίες και χώρες και ήδη έχουν ξεκινήσει ευρύτατα προγράμματα εμβολιασμού του γενικού πληθυσμού (εθελοντικού μέχρι αυτή την στιγμή που μιλάμε στις περισσότερες χώρες του κόσμου, δεν έχω γνώση εάν είναι εθελοντικός και ο εμβολιασμός σε χώρες όπως η Κίνα ή η Βόρειος Κορέα). 

 Δεκάδες με εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπων (μπορεί παγκόσμια να έχουν ξεπεράσει ακόμη και τα δισεκατομμύρια εμβολιασμένων!) έχουν ήδη εμβολιασθεί, και αρχίζει να σχηματίζεται ένα τοίχος ανοσίας κατά της πανδημίας, αλλά επειδή και δισεκατομμύρια άτομα ακόμα δεν έχουν εμβολιασθεί παγκοσμίως δημιουργείται μια τεράστια δεξαμενή ατόμων στους οποίους η πανδημία ακόμα έχει το πάνω χέρι, και μάλιστα χάρη σε αυτή την τεράστια δεξαμενή ανεμβολίαστων υπάρχει πρόσφορο έδαφος για μεταλλάξεις του κορωνοϊού (είχαμε μέχρι τώρα διαδοχικά την Αγγλική παραλλαγή, την Νότιο Αφρικανική παραλλαγή, την Βραζιλιάνική παραλλαγή, την Ινδική παραλλαγή (παραλλαγή Δέλτα η οποία αναμένεται σε ελάχιστο χρόνο να επικρατήσει επί όλων των άλλων στελεχών και παραλλαγών του κορωνοϊού), και τώρα τελευταία μια ακόμη νεότερη παραλλαγή η Κολομβιανή παραλλαγή).

 Μεγάλο μέρος από αυτά τα δισεκατομμύρια άτομα που δεν έχουν ακόμα εμβολιαστεί είναι άτομα που θέλουν μεν να εμβολιασθούν αλλά ακόμα δεν υπάρχουν αρκετά εμβόλια για όλους μας (μέχρι στιγμής ο μαζικός και επιτυχημένος εμβολισμός του γενικού πληθυσμού είναι προνόμιο μόνο των πλούσιων και αναπτυγμένων κρατών του πλανήτη που μπορούν να αντέξουν το αυξημένο κόστος αυτών των προγραμμάτων. Αντίθετα πολύ φτωχές χώρες όπως πχ η Ινδία όχι μόνο δεν είναι ικανές να αγοράσουν τέτοιες ποσότητες εμβολίων για τον πληθυσμό τους, αλλά είναι τόσο ελλιπή τα συστήματα υγείας τους που ούτε μπορούν να κάνουν σωστή καταγραφή του πόσοι έχουν πεθάνει από τον κορωνοϊό, στην συγκεκριμένη περίπτωση οι επιστήμονες εικάζουν ότι οι αριθμοί των νεκρών σε αυτή την χώρα είναι υποτιμημένοι από τρεις φορές μέχρι και πέντε φορές από αυτό που αναφέρουν ως απώλειες οι επίσημες αρχές της χώρας!) 



 Στην περίπτωση της χώρας μας είναι τρομερά αξιοσημείωτο ότι ο εμβολιασμός πάει τρομερά καλά (μη αναμενόμενη εξέλιξη για όσους γνωρίζουν τις δυνατότητες του Ελληνικού κράτους γενικά, και του συστήματος υγείας του ειδικότερα!). 

 Όπως βλέπουμε στους επάνω πίνακες από την σελίδα Gov.gr έχουν πραγματοποιηθεί 8.559.280 εμβολιασμοί από τους οποίους 4.923.673 είναι σε μια τουλάχιστον δόση και 3.878.045 είναι ολοκληρωμένοι εμβολιασμοί (μια δόση του εμβολίου Johnson & Johnson, δύο δόσεις εμβολίων  Phizer, Astrazeneca, Moderna). Τα παραπάνω στοιχεία αναφέρονται στην εξέλιξη του προγράμματος μέχρι την 02/07/2021. Μάλιστα ο ανώτερος αριθμός εμβολιασμών είχε φτάσει μέχρι τις 115.000-120.000 ημερησίους εμβολιασμούς και πλέον έχει πέσει στις 83.500 ημερησίους εμβολιασμούς (στις 02/07/2021).

 Αν αναλογιστούμε ότι εμβολιάζονται μόνο όσοι είναι άνω των 18 μπορούμε πλέον εύκολα να αντιληφθούμε ότι πλέον πάνω από το 50% του γενικού πληθυσμού που πρέπει να εμβολιαστεί έχει ήδη εμβολιασθεί, και ο στόχος για το 70% του γενικού πληθυσμού άνω των 18 να έχει εμβολιασθεί μέχρι τα τέλη του καλοκαιριού είναι κάτι που θα συμβεί!

 Ένα τεράστιο έργο, ένας τόσο φιλόδοξος στόχος, κάτι το αδιανόητο πριν από την πανδημία έστω και να το φανταστούμε αλλά ναι, θα γίνει! Μπράβο!
 
   




 Από την ίδια ακριβώς πηγή πήρα και τον παραπάνω πίνακα όπου φαίνεται η εξέλιξη των τριών μεγεθών και το πόσο κοντά είμαστε στο να καλυφθεί το σύνολο του γενικού πληθυσμού που πρέπει να εμβολιασθεί (ο πληθυσμός της Ελλάδας είναι 10,8 εκατομμύρια άτομα, αλλά εδώ ανήκουν και όσοι είναι κάτω των 18 ετών, εάν πρέπει να εμβολισθεί μόνο το σύνολο του πληθυσμού που είναι πάνω από τα 18 πιθανότατα μιλάμε για 9 εκατομμύρια άτομα για να επιτευχθεί ο στόχος κατά το 100%!). 

 Φυσικά υπάρχει πολύς δρόμος μέχρι να επιτευχθεί το 100% του στόχου,  και πιθανότερο είναι να μην επιτευχθεί ποτέ αυτό το νούμερο! 

Και αυτό είναι λογικό γιατί στο κομμάτι που μένει να εμβολιασθεί υπάρχουν 3 ευδιάκριτα ξεχωριστές κατηγορίες ατόμων: 

 Α/ Ένα πολύ μικρό κομμάτι του πληθυσμού (υπερβολικά μικρό!) το οποίο δεν μπορεί να εμβολιασθεί, άτομα με ανοσοκαταστολή, υπερβολικά εξουθενωμένο οργανισμό, άτομα με υπερβολικά αυξημένη πιθανότητα παρουσίασης θρομβώσεων στον οργανισμό τους. Αυτές οι κατηγορίες ατόμων έχουν αυξημένη πιθανότητα να παρουσιάσουν ανεπιθύμητες παρενέργειες στον οργανισμό τους από τα εμβόλια που είναι ιδιαίτερα υψηλό το ρίσκο εμβολιασμού τους 

Β/ Άτομα που θέλουν να εμβολιαστούν αλλά είναι επιφυλακτικά πάνω στο πότε θα εμβολιασθούν, και περιμένουν να δούνε εάν θα υπάρξουν εκτεταμένες παρενέργειες από την διαδικασία του εμβολιασμού σε πολλά άτομα (που δεν έχει συμβεί κάτι τέτοιο ακόμη, τα περιστατικά παρενεργειών σε σχέση με όσους έχουν εμβολιασθεί είναι αμελητέα ποσότητα!). Αυτό το κομμάτι του πληθυσμού είναι και το σημαντικότερο από όσους ακόμη δεν έχουν εμβολιασθεί, αλλά αναμένεται ότι μέρα με την μέρα όλο και περισσότεροι θα παίρνουν την απόφαση ότι ο εμβολισμός δεν έχει μεγάλο κίνδυνο παρενεργειών και θα έρθουν και αυτοί να εμβολιασθούν 

Γ/ Οι γνωστοί ψεκασμένοι που είτε λόγου θρησκευτικών πεποιθήσεων (υπερβολικά φανατικοί πιστοί, παλαιοημερολογίτες, μάρτυρες του Γιεχωβά κ.α.) είτε λόγου πολιτικών πεποιθήσεων (ψηφοφόροι της Χρυσής Αυγής, Ελληνικής Λύσης, οπαδοί του Αρτέμη Σώρρα, ΕΠΑΜ, αλλά και ορισμένοι αριστεροί "Δικαιωματιστές"!), είτε κυρίως του πολύ χαμηλού μορφωτικού και πνευματικού τους επιπέδου δεν μπορούν να αντιληφθούν πλέον την πραγματικότητα που ζουν και έτσι φέρονται και άγονται από διάφορους επιτήδειους (θρησκευτικούς και πολιτικούς ηγέτες), και φυσικά για το τέλος ο σκληρός πυρήνας αυτών που αποκαλούμε ψεκασμένοι οι οποίοι είναι βλαμμένοι συνομοσιολόγοι και αντιεμβολιαστές εδώ και πάρα πολλά χρόνια και η παράκρουση που έχουν τους εντάσσει στα αντικείμενα της ψυχιατρικής!

 Εδώ θα εξετάσουμε την τελευταία κατηγορία πληθυσμού που δεν θέλει να εμβολιασθεί και μπορεί να αποτελέσει το μεγαλύτερο εμπόδιο στην απόλυτη εκρίζωση της πανδημίας από την χώρα μας και παγκοσμίως. Όπως και μπορούν να αποτελέσουν την κρίσιμη μάζα ατόμων μέσα στους οποίους θα μεταλλάσσεται ο κορωνοϊός με αποτέλεσμα την επαναμόλυνση του γενικού συνόλου του πληθυσμού (εμβολιασμένοι και μη) με νέες φονικότερες και μεταδοτικότερες παραλλαγές της αρχικής ασθένειας, αλλά και βραχυπρόθεσμα όλος αυτός ο αριθμός ανεμβολίαστων ατόμων μπορεί να ξαναφρακάρει το σύστημα υγείας και να το μετατρέψει ξανά ως μονοθεματικό για τον Covid εάν αρχίσουν μαζικά από το φθινόπωρο οι εισαγωγές των νοσούντων ανεμβολίαστων στα νοσοκομεία (έχει υπολογιστεί ότι τον χειμώνα από τις 100 εισαγωγές στα νοσοκομεία από τους νοσούντες  από Covid οι 95 θα είναι ανεμβολίαστοι και μόνο οι 5 θα είναι εμβολιασμένοι -κανένα εμβόλιο δεν είναι κατά 100% αποτελεσματικό, για αυτό και θα υπάρχει και αυτός ο αριθμός εμβολιασμένων νοσούντων-). Αυτό θα έχει αποτέλεσμα άτομα που θα χρειάζονται τις τόσο πολύτιμες και λίγες μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) λόγου τροχαίων ατυχημάτων, σοβαρών ασθενειών όπως εγκεφαλικά, καρδιοπάθειες, καρκίνος, ή εισαγωγής σε χειρουργεία δεν θα μπορούν να τις έχουν στην διάθεση τους γιατί όλες οι ΜΕΘ θα δοθούν πάλι για όσους νοσούν από τον κορωνοϊό!!!! Δηλαδή από την καφρίλα των ανεμβολίαστων θα την πληρώσουν άτομα που δεν έχουν καμία σχέση με αυτούς και την φυρομυαλιά τους!

 Η περιρρέουσα ατμόσφαιρά στα κοινωνικά δίκτυα πλέον είναι σε ακόμη πιο οξυμένα επίπεδα από αυτά που είχα αναφέρει σε προηγούμενες μου αναρτήσεις σχετικά με την πανδημία, και αυτό είναι εύκολο να ερμηνευτεί. Οι μεν εμβολιασμένοι πλέον δεν έχουν τόσο ανάγκη την κοινωνική πειθαρχία που θα επέβαλε να τηρηθούν τα μέτρα (ημίμετρα) της κοινωνικής αποστασιοποίησης, της τόσο αναγκαίας για να μην μεταδοθεί ανεξέλεγκτα η πανδημία, οπότε πλέον δεν διστάζουν να είναι όσο καυστικοί αξίζει στους ψεκασμένους και τις αντικοινωνικές συμπεριφορές τους. 

 Από την άλλη πλευρά οι ψεκασμένοι ανεμβολίαστοι αντιλαμβάνονται ότι πλέον αρχίζουν να αποτελούν διαρκώς όλο και μικρότερη μειοψηφία καθώς προχωρούν οι εμβολιασμοί και δεν μπορούν να κρύψουν την ανευθυνότητα τους και τον παραλογισμό τους στους τεράστιους αριθμούς του πλήθους, και θα πρέπει να πάρουν πλέον σοβαρές αποφάσεις που αφορούν το μέλλον τους και το μέλλον των δικών τους, και αυτές οι αποφάσεις θα πρέπει να παρθούν με όρους που δεν θα είναι συμφέροντες προς αυτούς, γιατί όσο προχωρούν τα προγράμματα εμβολιασμού τόσο η κυβέρνηση προχωρεί σε μέτρα κινήτρων για τους εμβολιασμένους, καθώς και σε μέτρα αντικινήτρων για τους ανεμβολίαστους. Με λίγα λόγια πλέον ο βασιλιάς είναι γυμνός, και έχει φτάσει η ώρα της ευθύνης για όλους μας!

 Φυσικά όλα τα παραπάνω έχουν κάνει τους ψεκασμένους να γίνουν ακόμα επιθετικότεροι, θορυβώδεις, παράλογους, ίσως και παρανοϊκούς! Η τρομερά άρρωστη και ασχημονούσα συμπεριφορά τους στα κοινωνικά δίκτυα έχει γίνει ακόμη χειρότερη, καθώς αντιλαμβάνονται ότι ο κλοιός στενεύει γύρω τους και ότι δεν θα μπορούν για πολύ χρόνο ακόμη να έχουν την ατιμωρησία στις συμπεριφορές τους και θα πρέπει επιτέλους να πληρώσουν και αυτοί ένα τίμημα για τις επιλογές τους (αντί να το πληρώνει όλη η κοινωνία για αυτούς!). 

 Η επιχειρηματολογία τους πλέον έχει αλλάξει σταδιακά από το δεν υπάρχει ο κορωνοϊός, και στο έλα μωρέ μια απλή "γριπούλα" είναι, στο η θνησιμότητα του δεν είναι όση λένε, αλλά και όση να είναι δεν αξίζει να καταστραφεί η οικονομία από τα lockdowns, έπειτα στο είναι συνομωσία όλη η υπόθεση για να μας ελέγχουν με υγρά τσιπάκια που θα μας βάλουν με το εμβόλιο, πήγε μετά στο όσοι κάνουν το "μπόλι" θα χάσουν την αιώνια ψυχή τους* και θα καίγονται στην κόλαση για πάντα (φυσικά εάν έχεις απευθείας μετάδοση με τον Ύψιστο τα γνωρίζεις αυτά! Χα χα χα), αλλά και στο είναι "δικαίωμα" μου να μην εμβολιασθώ, και είναι θέμα "ελευθερίας" του να μην περάσει ο εμβολιασμός για όλους και έχουμε μια ύπουλη "καταστρατήγηση" των δικαιωμάτων μας και των ατομικών ελευθεριών μας!!!

 Δεν θα ασχοληθώ με την επιχειρηματολογία τους στα αρχικά στάδια αλλά μόνο στο τελευταίο (για την θρησκευτική επιχειρηματολογία θα αναφερθώ ξεχωριστά στο κείμενο με τα κόκκινα γράμματα!) στάδιο επιχειρηματολογίας τους. Το ότι υπάρχει καταστρατήγηση των δικαιωμάτων τους και των ατομικών ελευθεριών τους, και ότι είναι δικαίωμα τους και να μην εμβολιασθούν** αλλά και ότι δεν πρέπει να υποστούν συνέπειες για τις επιλογές τους. Θα δούμε το πόσο αντιδημοκρατικό και ανελεύθερο είναι το να υπάρχει η απαίτηση από το κράτος να συμμορφωθούν και αυτοί στην προσπάθεια να αντιμετωπίσουμε την πανδημία με τον μόνο αποτελεσματικό τρόπο που υπάρχει, και αυτός είναι ο εμβολιασμός. 

 Πάμε πρώτα στην άλφα βήτα και θα εξετάσουμε μερικές έννοιες όπως η Ελευθερία και η Δημοκρατία. 

 Πρώτα από όλα τα γνωστά "Η Ελευθερία σου τελειώνει εκεί που αρχίζει η ελευθερία του άλλου" γνωστό ρητό από την εποχή του διαφωτισμού (στην πραγματικότητα το είπε ο Εμμανουέλ Κάντ).

 Επίσης Δημοκρατία είναι το πολίτευμα στο οποίο κυβερνά το 50%+1 ψήφος και το 50%-1 ψήφος αποδέχεται τις αποφάσεις της πλειοψηφίας και τις ακολουθεί και αυτό παρόλο που δεν συμφωνεί (και δεν είναι το πολίτευμα που το 50%+1 κυβερνά και το 50%-1 σηκώνει δικό του μπαράκι και κάνει ότι γουστάρει!!!). 

 Πάμε παρακάτω, σε κάθε κράτος υπάρχουν 4 στόχοι - προτεραιότητες που είναι πάνω από όλες τις άλλες:

  1/  Εθνική ανεξαρτησία και εδαφική ακεραιότητα (κάτι που το ορκίζονται όλοι οι νεοσύλλεκτοι στην ορκωμοσία τους, και όργανο για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο είναι ο στρατός και οι μυστικές υπηρεσίες του κράτους).

 2/  Έννομή τάξη και ισονομία και ισοπολιτεία (το οποίο το διαφυλάσσει η αστυνομία και το δικαστικό σώμα). 
  
 3/ Αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών (φωτιές, πλημμύρες, σεισμοί που τις αντιμετωπίζει η πυροσβεστική, ΕΜΑΚ, κ.α.).

  4/ Διασφάλιση της δημόσιας υγείας (γενική ιατρική και νοσοκομειακή περίθαλψή αλλά και αντιμετώπιση εκτάκτων υγειονομικών αναγκών, ακριβώς όπως είναι η πανδημία που αντιμετωπίζουμε τον τελευταίο 1,5 χρόνο!).   

 Κάθε δικαίωμα, ή ελευθερία, τελεί υπό αναστολή εάν ένας από τους παραπάνω στόχους - προτεραιότητες του κράτους κινδυνεύει να παραβιαστεί (στον πόλεμο δεν μπορείς να αρνηθείς να πολεμήσεις! Η συνέπεια για κάτι τέτοιο είναι ένας πυροβολισμός με συνοπτικές διαδικασίες! Εάν παρανομήσεις θα σε κλείσουν για ένα χρονικό διάστημα στην φυλακή και θα χάσεις δικαιώματα και ελευθερία. Σε περίπτωση πυρκαγιάς δεν μπορείς να πας εκεί που θα σου απαγορεύσει η πυροσβεστική ή η αστυνομία. Εάν έχεις χολέρα, μηνιγγίτιδα, άνθρακα, μόλυνση από θόριο, ή έχεις σαλτάρει και κυκλοφορείς με ένα τσεκούρι στο χέρι, δεν μπορείς να σουλατσάρεις από εδώ και εκεί, θα στο απαγορεύσουν οι ιατροί, και εάν τους γράψεις στα παλιά σου τα παπούτσια θα σε πυροβολήσει με συνοπτικές διαδικασίες η αστυνομία!). 

 Και αυτά όλα γνωστά!

 Το κάθε δικαίωμα σου είναι επίσης και μια υποχρέωση σου, η ελευθερία σου υπάρχει αρκεί να μην καταπατά την ελευθερία των άλλων. 

 Επίσης υπάρχει και μια ιεράρχηση των δικαιωμάτων.

 Το δικαίωμα στην ζωή και στην ύπαρξη είναι το βασικότερο από όλα!

 Μετά από αυτό έρχονται τα δικαιώματα στην εργασία, εκπαίδευση, βελτίωση του εαυτού σου, οικογενείας, μετακίνησης, ελεύθερης έκφρασης, ψήφου, και, και, και, και.............

 Οπότε όλα τα παραπάνω θα πρέπει να συμβιβαστούν ώστε και να ισχύουν οι βασικές αρχές της δημοκρατίας, ελευθερίας, να τηρούνται οι βασικοί στόχοι-προτεραιότητες του κράτους, και να μην παραβιάζεται η ιεράρχηση των δικαιωμάτων!

 Οπότε έχουμε και λέμε ήδη το 50% και βάλε των Ελλήνων έχουν αποφασίσει να εμβολιαστούν, και το ποσοστό αυτό μέρα με την μέρα μεγαλώνει και στο τέλος θα φτάσει στο 80-85% του γενικού πληθυσμού. Με αυτή την απόφαση του επιτυγχάνεται ο βασικός στόχος - προτεραιότητα του κράτους που είναι η διασφάλιση της δημόσιας υγείας, και από την πλευρά των ατομικών δικαιωμάτων διασφαλίζεται το βασικότερο όλων των δικαιωμάτων που είναι το δικαίωμα της ζωής και ύπαρξης, και ταυτόχρονα με αυτό το πρόγραμμα θα απολαύσει ξανά όλες τις ελευθερίες του το συντριπτικό ποσοστό του Ελληνικού Λαού!

 Μέχρι εδώ καλά?

  Ναι αλλά η ελευθερία του να κάνεις ότι γουστάρεις (και έτσι να μην εμβολιασθείς)?

 Αυτή η ελευθερία δεν υπάρχει σε κανένα οργανωμένο κράτος! Και εγώ δεν γουστάρω να πληρώνω φόρους, και εγώ δεν γουστάρω να πάω δύο χρόνια φαντάρος στα σύνορα (ήμουν δόκιμος για αυτό και η διετία), και εγώ δεν γουστάρω να είμαι αναγκασμένος να δώσω εξετάσεις για να πάρω δίπλωμα για να οδηγώ αυτοκίνητο! Ναι αλλά όλα αυτά είμαι αναγκασμένος να τα κάνω! Είναι οι υποχρεώσεις μου για να έχω ένα επίπεδο ελευθερίας που θα μου προσφέρει το κράτος (φόροι για να υπάρχουν σχολεία, νοσοκομεία, θητεία για να μην περάσουν περαντζάδα οι ανατολικοί "σύμμαχοι" τα κωλαράκια των ψεκασμένων ή μη, δίπλωμα οδήγησης για να μην σκοτωνόμαστε σαν τις μύγες στους δρόμους!). Για να ζεις σε ένα οργανωμένο κράτος έχεις κάποιες ευθύνες και υποχρεώσεις εκτός από δικαιώματα και ελευθερίες. Σε κανένα απολύτως κράτος δεν είσαι ελεύθερος να κάνεις ότι θέλεις και ότι τραβάει η ψυχή σου! Από τα πρώτα πράγματα που μαθαίνεις όταν ενηλικιώνεσαι είναι και αυτό, έχεις ευθύνες, έχεις υποχρεώσεις, έχεις συνέπειες σε κάθε πράξη σου!

 Είναι Δημοκρατικό να σου επιβάλουν είτε με νόμο είτε παίρνοντας αντικίνητρα ενάντια στους ανεμβολίαστους τον εμβολιασμό? Από πού και ως που σας είπαν ότι η δημοκρατία είναι να παίρνει η πλειοψηφία μια απόφαση (που για να είναι αποτελεσματική θα πρέπει να την ακολουθήσουν όσοι περισσότεροι γίνεται!) και εσύ θα πάρεις μια διαφορετική και θα γίνει αυτό που θέλεις εσύ και οι υπόλοιποι σαν και σένα που όμως αποτελούν την μειοψηφία? Από πότε η Δημοκρατία είναι η δικτατορία της μειοψηφίας και όχι η δικτατορία της πλειοψηφίας? Ξέρω για πρώτη φορά στην ζωή σας κάποιοι έχετε βρεθεί στην μειοψηφία και πλέον αντιλαμβάνεστε ότι η ρητορική σας ότι "Και η πλειοψηφία έχει και αυτή δικαιώματα, δεν έχει μόνο δικαιώματα η μειοψηφία!" γίνεται δίκοπο μαχαίρι αλλά ναι, πράγματι και η πλειοψηφία έχει και αυτή δικαιώματα, και το κυριότερο, το δικαίωμα να αποφασίζει και να ακολουθεί η μειοψηφία τις αποφάσεις της!

 Ξέρω εδώ θα διαμαρτυρηθούν και κάποιοι πιο "επαγγελματίες δικαιωματιστές" εκ αριστερών σχετικά με την απόλυτη οπτική αυτής της άποψης, αλλά η απάντηση είναι ότι σε δραματικές εποχές δραματικές και οι επιλογές! Δεν ζούμε σε μια κατάσταση ομαλότητας για να μιλάμε για τα όρια της εξουσίας επάνω στα ατομικά δικαιώματα και ελευθερίες! Ζούμε μια πρωτόγνωρη (για τις γενιές μας) κατάσταση στην οποία θα πρέπει να παρθούν μέτρα αποτελεσματικά για να διασφαλισθεί το κύριο και βασικότερο δικαίωμα, το δικαίωμα στην ζωή! Εάν δεν μπορείτε να το αντιληφθείτε αυτό δεν έχετε μεγάλη διαφορά από τους ψεκασμένους, αυτοί έχουν τουλάχιστον το ελαφρυντικό του χαμηλού μορφωτικού και πνευματικού επιπέδου, εσείς τι έχετε ως δικαιολογητικό? Την άκαμπτη ιδεοληψία σας που προσεγγίζει πίστη και φανατισμό επιπέδου θρησκείας?

 Τώρα πάνω σε κάποιους φόβους που μπορεί να έχει κάποιος ότι μπορεί επιχειρήσεις εκτός από να ξεχωρίζει τους πελάτες τους ως εμβολιασμένους ή μη, και να γίνεται πες μόνο covid-free επιχείρηση και να εξυπηρετεί μόνο εμβολιασμένους πελάτες (η ίδια επιχειρηματολογία έχει εξαντληθεί και στον αντικαπνιστικό νόμο όπου σχεδόν οι ίδιοι άνθρωποι με παρεμφερή ή και όμοια επιχειρήματα ήθελαν την κατάργηση του και έχουμε αναφερθεί σε αυτό σε προηγούμενη ανάρτηση του blog Περί αντικαπνιστικού Νόμου, περί δικαιωμάτων, και περί ρουφιανισμού) μπορεί να ξεχωρίζει και τους εργαζόμενους σε εμβολιασμένους ή μη, και να κινδυνεύουν οι δεύτεροι να χάσουν την εργασία τους!

 Ναι είναι ένας υπαρκτός κίνδυνος αυτός το αναγνωρίζω! Να σας πω και την αλήθεια με όσα έχουν συμβεί τον τελευταίο καιρό, με όσα έχω δει από την συμπεριφορά των ψεκασμένων και των αρνητών, με όσες θυσίες έχω κάνει εγώ τον τελευταίο ενάμιση χρόνο (αναγκαστική απομάκρυνση από άτομα που αγαπάω, τήρηση όλων των μέτρων ασφαλείας, περιορισμό των μετακινήσεων μου, μείωση της προσωπικής μου ζωής στο ελάχιστο, μέχρι και το να εμβολιασθώ για να μπορέσω να προστατεύσω εμένα, όσους αγαπώ, αλλά και την κοινωνία ολόκληρη γενικότερα), αλλά δεν είμαι καθόλου σίγουρος ότι έχουν κάνει τα ίδια ακριβώς και οι ψεκασμένοι και αρνητές (και μάλιστα είμαι σίγουρος ότι όχι μόνο δεν έχουν κάνει τίποτα από αυτά, αλλά εξαιτίας τους ακόμα είμαστε σε αυτά τα τραγικά επίπεδα αντιμετώπισης της πανδημίας!!!), με το βασικό μου μέλημα να είναι πρώτα να προστατεύσω  τους ανθρώπους που αγαπώ, έπειτα (εάν είχα) τους εργαζόμενους μου, αλλά και τους πελάτες μου (και προμηθευτές μου), πολύ δύσκολα θα ανεχόμουν κάποιον να εργάζεται σε μένα, να είναι στην μισθοδοσία μου, να αποτελεί εικόνα της επιχείρησης μου προς τα έξω, ο οποίος δεν θα σεβότανε την υγεία μου, την υγεία των ατόμων που αγαπώ και έχουν την έγνοια μου, την υγεία των άλλων εργαζομένων στην επιχείρηση, και την υγεία πελατών (και προμηθευτών), γιατί δεν θα έκανε το εμβόλιο και θα αποτελούσε πρόσφορο έδαφος για τον κορωνοϊό και τις μεταλλάξεις του γιατί είναι ψεκασμένος! 

 Ναι, θα κοιτούσα να τον αντικαταστήσω με ένα άτομο που  θα σεβόταν όλα τα παραπάνω! Καλό είναι να αντιληφθούν όλοι ότι το κάθε τι έχει και τις συνέπειες του, δεν είμαστε στο facebook όπου ευχόμαστε σε αγνώστους "καλό ψόφο" και να βάζουμε γελάκια σε κάθε είδηση για νεκρούς! Όπως και εγώ έχω χάσει πελάτες για το μέλι μου, αλλά και αναγνώστες από το blog μου με το να πάρω ξεκάθαρα θέση για τον κορωνοϊό! Ήταν μια συνειδητή μου απόφαση και είμαι πρόθυμος να υποστώ τις συνέπειες! Αυτό θα πρέπει όλοι να το συνειδητοποιήσουν! Κάθε πράξη έχει και συνέπειες! Μόνο τα 8χρονα παιδάκια δεν μπορούν αυτό να το καταλάβουν! 

 Είπαμε, είναι η ώρα των ευθυνών, είναι επίσης και η ώρα των συνεπειών, ο βασιλιάς φάνηκε ότι ήταν γυμνός, δεν έπιασε η αντιεμβολιαστική προπαγάνδα και υστερία, η πλειοψηφία θα εμβολιαστεί, και όπως πάντα τα δικαιώματα της πλειοψηφίας είναι σημαντικότερα από τα δικαιώματα της μειοψηφίας (απλούστατα για κάποιους το να βρίσκονται σε μια μειοψηφία είναι κάτι πρωτόγνωρο για αυτούς και τους κακοφαίνεται, όπως θα κακοφαινόταν σε κάθε κακομαθημένο εγωκεντρικό παιδάκι το να μην γίνεται το δικό του!). 

 Οι επιλογές είναι δικές σας, όπως και οι συνέπειες των επιλογών σας, επιλέξτε τουλάχιστον ορθά!


*

 Σας ευχαριστώ ειλικρινά για αυτό! 

 Μου δώσατε χρόνο και κίνητρο για να γράψω αυτή την ανάρτηση! 

 Υπόχρεος! 

 Τι κρίμα όμως να μην είμαι μόνο αρθρογράφος του facebook αλλά να είμαι επίσης και και αρθρογράφος του blogger. Ενός κοινωνικού δικτύου που δεν μπορεί ο οποιοσδήποτε κομπλεξικός γάιδαρος  να σε λογοκρίνει γιατί οι γελοίες ιδέες του δεν συμφωνούν με τις δικές σου! Τι κρίμα που όταν εγώ ανακάλυψα αυτό το κοινωνικό δίκτυο κάποιοι κοιμούνταν (και εξακολουθούν να κοιμούνται!) με τα τσαρούχια! 


** Σε μια διαδικτυακή συζήτηση στο προφίλ ενός φίλου μου στο facebook είχε αναφέρει ότι ηγούμενος του Αγίου Όρους είχε αναφέρει ότι όσοι έχουν εμβολιασθεί έχουν μόνο 4 χρόνια ζωής!!! Και από κάτω η πλειοψηφία των σχολιαζόντων να πανηγυρίζει για αυτό το γεγονός (δυστυχώς ο συγκεκριμένος φίλος μου έχει πολλούς υπερφανατικούς πιστούς προφανέστατα στο προφίλ του! Σε εμένα κάτι τέτοιο δεν θα είχε συμβεί, και γιατί δεν υπάρχει η κρίσιμη μάζα από υπερφανατικούς πιστούς στους φίλους μου (γιατί??? Χα χα χα) αλλά και δεν θα επέτρεπα τέτοιο σχολιασμό με τίποτα! Θα είχαν διαγραφεί και μπλοκαρισθεί σε δευτερόλεπτα εάν έγραφαν τέτοιες ηλιθιότητες στο προφίλ μου!), να μακαρίζουν το γεγονός ότι δεν θα κάνουν εμβόλιο αυτοί και έτσι θα έχουν κερδίσει την αιώνια ζωή σε αντίθεση με όσους το κάνουν και θα καούν στην κόλαση (Μου κάνει εντύπωση αυτή η υποκρισία που δείχνουν και οι δικοί μας υπερφανατικοί πιστοί, "να πάω εγώ στον παράδεισο και δεν πας να γαμηθείς εσύ!", την έβλεπα στις αμερικάνικες ταινίες όταν περιγράφανε τους δικούς τους υπερφανατικούς πιστούς και νόμιζα ότι αυτό ήταν ένα χαρακτηριστικό των προτεσταντιστών πιστών και μια απόδειξη ότι η ορθόδοξη πίστη υπερέχει (αυτά τα κάνουν μόνο οι αιρετικοί! χα χα χα), αλλά τελικά δεν διαφέρουν σε τίποτα οι δικοί μας υπερφανατικοί πιστοί από τους δικούς τους υπερφανατικούς πιστούς όσο αφορά την υποκρισία και την μικροψυχία! Κρίμα! 

 Και όσο προσπαθούσε ο φίλος μου να τους επισημάνει και ότι είπε ο (σαλταρισμένος) ηγούμενος ήταν λάθος, αλλά και το να δείχνεις ότι σε νοιάζει μόνο η δική σου σωτηρία της ψυχής και όχι και η σωτηρία της ψυχής του συνανθρώπου σου είναι Ύβρις προς το πρόσωπο του Θεανθρώπου, τόσο αυτοί τον αποκαλούσανε "Άθεο", "Προδότη", "Πουλημένο", "Εμβολιασμένο" και γενικώς καταδικασμένο στην Κόλαση (καλά μιλάμε εάν πήγαιναν να κάνουν κάτι τέτοιο στο προφίλ μου θα τους έπαιρνε ο διάολος τον πατέρα! Χα χα χα). 

 Είναι απίστευτό αλλά η επίσημη Εκκλησία άφησε τους ακραίους της και τους εξωπραγματικούς της να δημιουργήσουν κλίμα ενάντια στα μέτρα για τον κορωνοϊό και τον εμβολιασμό! Με την αμφίθυμη στάση της (πχ να μην ξηλώνει τον Αμβρόσιο όταν χρησιμοποιούσε τον αγιασμό ως φάρμακο για τον κορωνοϊό ή αφόρισε την υπουργό παιδείας και τον πρωθυπουργό για τα μέτρα ενάντια στον κορωνοϊό, αλλά να βάζει σε αργία μηνών λαϊκούς ιερείς από τα Γιάννενα που το μόνο έγκλημα τους ήταν ότι χρησιμοποίησαν κουταλάκια μιας χρήσης για την μετάληψη ώστε να προστατέψουν το ποίμνιο τους από τον κορωνοϊό -τι πιο λογικό!-) άφησε τις πιο σκοταδιστικές φωνές μέσα της να επικρατήσουν και να στρέψουν τους υπερφανατικούς πιστούς στις πιο παράλογες και ψεκασμένες θεωρίες και συμπεριφορές! 

 Δυστυχώς ο κορωνοϊός ήταν μια χρυσή ευκαιρία για την Εκκλησία να αναλάβει ξανά ένα αυξημένο κύρος μέσα στην κοινωνία και να πλουτίσει τις τάξεις της με νέους πιστούς, αρκεί να αναλάμβανε ευθύνες και να προσπαθούσε να προσαρμοσθεί στις καταστάσεις και κυρίως στον 21 αιώνα που ζούμε, αντίθετα προτίμησε να κρατήσει σφικτά το παραδοσιακό ακροατήριο της (που διαρκώς φθίνει!) και να κρατήσει μια τελείως αμυντική και σε μεγάλο βαθμό οπισθοδρομική στάση. Μια τεράστια ευκαιρία που δεν θα επαναληφθεί ποτέ ξανά χάθηκε! Κρίμα! 

 Επίσης είναι παράξενη αυτή η επιρροή του μοναχισμού στην επίσημη Εκκλησία, αλλά κυρίως στο σύνολο των πιστών! Η δική μου άποψη για τον μοναχισμό είναι τελείως αρνητική! Δεν μου αρέσει καθόλου αυτός ο εγωισμός και ατομικισμός που δείχνουν οι μοναχοί "Να σώσω εγώ την δική μου ψυχή, και δεν με νοιάζει και εάν καεί όλη η κοινωνία!", δεν μπορώ να το δεχθώ εύκολα αυτό (σε αντίθεση έχω σε πάρα πολύ υψηλή εκτίμηση τους λαϊκούς ιερείς που προσφέρουν έργο μέσα στην κοινωνία, πχ ιερείς που κάνουν συσσίτια για τους άπορους ή φροντίζουν ναρκομανείς ή αστέγους, ή ιεραπόστολους που φροντίζουν τα φτωχά παιδάκια στην Αφρική, Ασία, Νότιο Αμερική! Ακριβώς όπως έκανε και ο Ιησούς που βοηθούσε φτωχούς, άρρωστους, και αμαρτωλούς! Και μην ακούσω το γνωστό "Ο Ιησούς πέρασε 40 μέρες στην Έρημο και πολεμούσε τον πειρασμό, και ακριβώς σε αυτό βασίζεται ο μοναχισμός!" Γιατί ναι μεν ο Ιησούς πέρασε 40 μέρες στην Έρημο αλλά μετά ξαναγύρισε στην κοινωνία για να βοηθά ανθρώπους που τον είχαν ανάγκη! Δεν την άραξε για πάντα εκεί! Το να γίνεις μοναχός και να πηγαίνεις να βοηθάς μέσα στην κοινωνία φτωχούς, άρρωστούς, αμαρτωλούς είναι υπέροχο! Το να γίνεις μοναχός και να κλειστείς σε ένα μοναστήρι σε ένα μέρος που κανένας δεν μπορεί να πάει χωρίς άδεια (και εάν είναι γυναίκα δεν μπορεί να πάει καν!) δεν είναι με τίποτα υπέροχο! Τόσο απλά!). 

 Και ακόμα πιο εξωφρενικό θεωρώ το γεγονός ότι άτομα που έχουν αποσυρθεί από την κοινωνία (Από δειλία? Γιατί το να αμαρτάνεις μέσα στην κοινωνία είναι πολύ πιο εύκολο από ότι εάν είσαι ξεχασμένος από όλους και όλα σε ένα μοναστήρι ή ακόμη χειρότερα σε μια σπηλιά! Πόσο πιο μάγκες οι λαϊκοί ιερείς που ζούνε μέσα στους πειρασμούς, αλλά αντιστέκονται και στέκονται ως πραγματικοί πνευματικοί ηγέτες του ποίμνιού τους!) να έχουν και απόλυτες απόψεις σχετικά με το πως θα πρέπει να είναι η κοινωνία, η οικογένεια, η παιδεία, η διαπαιδαγώγηση των παιδιών,  η σεξουαλική ζωή όλων, τα πάντα όλα! Σαν να μου έρθει κάποιος σε μένα που να μην ξέρει καν πως είναι οι μέλισσες και να μου λέει τι να κάνω με τα μελίσσια μου!!!  Βρε ά πάγενε από εδώ!

 Όπως και μου φαίνεται ακόμη παράξενο πως κάποιοι που δεν τηρούν μια βασική εντολή της Βίβλου " Αυξάνεσθε και πληθύνεστε και κατακυριεύσατε την Γην!" και δεν προφέρουν νέους πιστούς στην Εκκλησία (όπως κάνουν οι λαϊκοί ιερείς που έχουν πολυμελείς οικογένειες)  να τυγχάνουν αυξημένου κύρους (που στην πραγματικότητα δεν στηρίζεται σε έργο ως πνευματικοί ηγέτες ποιμνίου, αλλά ούτε και έργου προς τους φτωχούς και καταφρονημένους εκεί έξω στην κοινωνία!). Παράξενα πράγματα κύριε διοικητά που θα έλεγε και ο Μπαλούρδος!

 Δεν είναι καν και μοναχοί - πολεμιστές όπως επί της εποχής του Βυζαντίου ή των Σταυροφοριών! Χα χα χα.  

 Μιλάμε για το αντίστοιχο των κηφήνων στα μελίσσια! Ούπςςςςς! Λάθος! Οι κηφήνες προσφέρουν απογόνους στο μελίσσι! Ούτε καν αυτό! Χα χα χα.


*** Επάνω στον υποχρεωτικό εμβολιασμό ή όχι, η άποψη μου είναι η εξής: Δεν είμαι υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού σε όλους (αλλά για το νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό ναι! Να είναι υποχρεωτικό) απλώς για να μην έχουμε πρόβλημα ξανά με το να φρακάρουν τα νοσοκομεία μόνο με ασθενείς Covid καλά θα είναι όποιος δεν θέλει να εμβολιαστεί να μην εμβολιαστεί γιατί και φυσικά έχουμε δημοκρατία! Αλλά να υπογράψει πρώτα μια υπεύθυνη δήλωση ότι εάν κολλήσει Covid σε βαριά μορφή να μην πάρει την θέση στην εντατική από κάποιον που έπαθε τροχαίο, ή καρδιακή προσβολή, ή εγκεφαλικό, ή απλώς πεθαίνει από καρκίνο, αλλά θα πάει να πεθάνει ήσυχα και χωρίς καμία ιατρική βοήθεια στο σπίτι του όπου θα είναι δίπλα στους δικούς του οι οποίοι μπορεί να είναι οι επόμενοι που θα διαβούν αυτόν τον δρόμο! Οπότε έτσι θα έχουν την ελευθερία να μην εμβολιαστούν όσοι δεν θέλουν, αλλά δεν θα την πληρώσουν και όσοι πάνε σε εντατικές για λόγους άλλους από τον Κορωνοιό!


Αναρτήσεις του blog για την επιδημία του Covid-19




Κομμουνιστής μέχρι να πλουτίσεις..

Ημερολόγια Καραντίνας: Εβδομάδα πρώτη (13/3/2020 έως 20/3/2020)

Η λεπτή γαλάζια γραμμή

Επιδημία Κορωνοϊού και Ελλάδα: Τέσσερις αισιόδοξες υποθέσεις

Ημερολόγια Καραντίνας: Εβδομάδα Δεύτερη (21/3/2020 έως 27/3/2020)

Ημερολόγια Καραντίνας: Εβδομάδα Τρίτη (28/3/2020 έως 03/4/2020)

Ημερολόγια Καραντίνας: Εβδομάδα Τέταρτη (04/4/2020 έως 10/4/2020)

Οι άγγελοι του Λέτσε

Ημερολόγια Καραντίνας: Εβδομάδα Πέμπτη (11/4/2020 έως 17/4/2020)

Ημερολόγια Καραντίνας: Εβδομάδα Έκτη (18/4/2020 έως 24/4/2020)









Adios Amigos Locos 

Λάζαρος Μότσανος 


Σοχός 03/07/2021


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου