UA-50457385-1

Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2020

Πατεντιάρης Vol III - Πετάει η ομάδα!


 Και συνεχίζουμε εκεί που είχε τελειώσει η προηγούμενη ανάρτηση του blog Πατεντιάρης Vol II - Δουλειά δεν έχει ο Διάολος...  μια που το μαιμούνι ο ξάδερφος μου ο Ζαχαρίας ολοκλήρωσε την κατασκευή του μέσα σε μία μόλις μέρα (!!!!).

 Απίστευτο! Και όμως έκατσε το απόγευμα της Παρασκευής και μέχρι το απόγευμα του Σαββάτου έκανε όλες τις τροποποιήσεις που ήθελε, και προχώρησε και στο τελικό σενιάρισμα της όλης κατασκευής με το βάψιμο της (δύο χρώματα, αστάρι μετάλλου γκρι για το πλαίσιο, αστάρι μετάλλου κόκκινο για την σκάφη. Απλό, λιτό, Δωρικό! Χωρίς πολλά φρουφρού  και αρώματα!).

 Και ένα μηχανοκίνητο καρότσι είναι έτοιμο για δράση (το οποίο ήδη και δοκιμάστηκε "Την έκανα την θεία σου μια βόλτα με αυτό!"¨είπε ο μαιμούνης! Χα χα χα).


 Διαθέτει και λειτουργική κόρνα το εργαλείο. 

 Είπαμε, Ζαχαρίας! 

 Προσοχή και στην λεπτομέρεια, ταμαχιάρης! 


 Κλειδί για να το βάζεις σε λειτουργία, και κουμπί (κομβίον που λέγαμε και στον στρατό) για να παίρνει μπρος ο κινητήρας. 


 Λειτουργικό το καντράν του με τους δείκτες καυσίμων και ελαίων να λειτουργούν, φυσικά λειτουργεί και το ταχύμετρο αλλά θέλω να δω πως θα μπορεί να το βλέπει όταν πάει πάνω από 20 χιλιόμετρα την ώρα  και θα κρέμεται από το τιμόνι του καθώς θα τον σέρνει στο έδαφος! Χα χα χα.


 Μπερεκετλίδικη δουλειά!


 Και ανοίγουμε και την σκάφη για να ρίξουμε μια ματιά και μέσα. Λεπτομέρεια, στην σκάφη επάνω είναι το κλείδωμα που έχει το τσοκάκι για την σέλα  του, και επιτελεί την ίδια εργασία και εδώ (κλειδώνει την σκάφη στο πλαίσιο).


 Καλωδιώσεις όλες δεμένες και τακτοποιημένες "Είναι σοβαρό το εργαλείο Αξά!".


 Και ο κινητήρας μαζί με την εξάτμιση και την μπαταρία (θα μπει μια καινούρια για να μπορεί να ξεκινά το εργαλείο χωρίς να είναι αναγκαία η χρήση της μανιβέλας. Μανιβέλα παρεμπιπτόντως που έχει πολύ γλυκιά κίνηση και παίρνει εύκολα - στο μυαλό μου είχα τις μανιβέλες από βαρύτερες μηχανές που θέλουν δύναμη για να πάρουν μπρος. Καμία σχέση! Εδώ πατάς ελαφρά και τσουυυυπ τσακμάκωσε! -). 

 Λεπτομέρεια, λασπωτήρας για να μην πηγαίνουν λάσπες από τον τροχό στον κινητήρα και στις καλωδιώσεις! 


 Και η κόρνα που λέγαμε! Ρε  μαιμούνι έχει φάση να το χρησιμοποιείς για κόντρες με τα πιτσιρίκια μπραμπράδες και θέλεις την κόρνα για να μην πατάς τα παππούδια στον δρόμο! Χα χα χα. 


 Και χειρολαβή στην σκάφη, που όμως δεν είναι μόνιμα κολλημένη πάνω σε αυτή, αλλά μπορεί να βγει με το να βγάλεις τα μπουλόνια που την στηρίζουν. Αυτή η πρόβλεψη έγινε γιατί θέλει ο Ζαχαρίας να χρησιμοποιεί το συγκεκριμένο καρότσι για να μεταφέρει ροδάκινα όταν τα μαζεύουν το φθινόπωρο. Θα δημιουργήσει ένα πλαίσιο πάνω στο καρότσι όπου θα χωρούν τρεις κάσες με ροδάκινα, καθώς και μια κάσα με ροδάκινα θα χωράει μέσα στην σκάφη του καροτσιού. Δηλαδή σύνολο 80 κιλά ροδάκινα (κάθε κάσα με ροδάκινα έχει βάρος 20 κιλά), τα οποία θα τα μεταφέρει για εκατοντάδες μέτρα από τα δέντρα που έχουν τρυγηθεί στην αποθήκη που θα γίνεται η συσκευασία τους, χωρίς σχεδόν καθόλου κόπο! 

 Δουλειά που με ένα κανονικό καρότσι είναι τρομακτικά κουραστική από ένα αριθμό δέντρων και άνω, και από ένα μέγεθος χωραφιού και άνω! Φυσικά υπάρχει και πρόβλεψη για διαφορετικές μπροστινές ρόδες (μεγαλύτερες, με αεροθάλαμο) για να είναι ευκολότερη η κίνηση σε χώμα! 


 Το σταντ έχει αλλάξει θέση από εκεί που ήταν σε σχέση με τον κινητήρα, για να είναι ευκολότερη η πρόσβαση προς αυτόν και το ντεπόζιτο, εάν θέλεις να δουλέψεις σε κάτι πάνω σε αυτά από την εξωτερική πλευρά.


 Και η εξάτμιση που ας είναι καλά μέσα σε λίγα λεπτά λειτουργίας του κινητήρα ντουμάνιασε με καπνό ολόκληρη την αποθήκη.


 Και ιδού ο καλλιτέχνης! 

 Και το τελευταίο πόνημα του! 

 Περηφάνια, ικανοποίηση, αυτοπεποίθηση. 

 Ναι, διακρίνονται ολοκάθαρα επάνω του. 

 Και τελείως δικαιολογημένα! 

 Το σκέφτηκε, το σχεδίασε, το εκτέλεσε, το ολοκλήρωσε. 

 Έργα μόνο, και όχι λόγια!


 Και φυσικά ένας καλλιτέχνης πάντα υπογράφει τα έργα του!



 Αυτό για σήμερα τσακαλάκια μου. Δύο αναρτήσεις ακόμα (χρωστάω ακόμα μια για να σας δείξω το σύστημα άρδευσης που έκανε στο φυτώριο του μόνος του, που περιλαμβάνει ακόμα και ένα φράγμα! Υπομονή, στο μέλλον αυτά) για να παρουσιαστεί ένας άνθρωπός που αφήνει τις πράξεις του και τα έργα του να μιλούν για αυτόν.

 Θα παρουσιαστούν στα πλαίσια αυτού του blog και άλλα τέτοια εξαιρετικά άτομα. Τα παραδείγματα τους πρέπει να αποτελέσουν κοινό τόπο, και κεφάλαιο, για όλους μας και να μας εμπνεύσουν. Υπάρχει βλέπετε και αυτή η Ελλάδα. Η Ελλάδα που μπορεί να προσφέρει ελπίδα και αισιοδοξία για το μέλλον, αρκεί να την γνωρίσουμε, αρκεί κάποιοι να μας την γνωρίσουν.

 Αυτό είναι το δικό μου το μετερίζι.


 Adios Amigos Locos


 Σειρά Αναρτήσεις για τους ανθρώπους των έργων και όχι των λόγων

Πατεντιάρης

ΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΤΩΝ ΒΟΥΝΩΝ

Το τυχαίο και η σημασία του στην μελισσοκομία

Trust Me, I m an Engineer

Πατεντιάρης Vol II - Δουλειά δεν έχει ο Διάολος...



Σειρά Κατασκευές - Πατέντες- Χόμπι (Hobby)







































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου